Ya tamam ya devam!

Beşiktaş derbisinden çıkacak sonuç, Fenerbahçe ile Phillip Cocu'nun geleceğini belirleyecek.

Yayınlanma: 24.09.2018 - 14:00
Ya tamam ya devam!
Abone Ol google-news

Böyle bir rakip karşısında kontrollü futbolun gerekli olduğuna inanan Phillip Cocu, hücum ağırlıklı oyunun riskli olacağı görüşünde... Siyah-beyazlıların etkili hücumcuları, Hollandalı teknik adamın daha temkinli olmasına yol açıyor.

Fenerbahçe, Beşiktaş karşısına adeta “Tamam” ya da “Devam” maçına çıkacak. Lig yarışına devam etmek için mücadeleyi mutlak kazanmak zorunda olan sarı-lacivertliler aksi taktirde şampiyonluk umutlarını büyük ölçüde bitirecek. Teknik direktör Cocu’nun da geleceğini belirleyecek maçta ev sahibi, savunmaya öncelik verecek.

Sarı-lacivertliler, sistemin henüz tam olarak oturmaması ve yeni kadro sebebiyle değişimin sancılarını yaşanıyor. Bu tabloda, takım geriye düşünce gerekli reaksiyonu veremiyor. Hücum aksiyonları tam olarak oturmadığı için de geriye düşmeden, mücadele içinde kalmak ve gol aramak temel hedef olacak.

Hollandalı teknik heyet maçı kazanmak için kontrollü oyunun önemli olduğunu düşünüyor. Kadıköy’de oynamanın etkisiyle hücuma dönük bir futbolun riskli olacağı görüşü hakim. Siyah-beyazlıların etkili hücum oyuncuları olması da Cocu’nun daha temkinli bir taktik plan yapmasına yol açtı.

Dörtlü savunma hattının önüne güçlü bir orta saha ile çıkılması planlanıyor. Mehmet Topal’ın yeri garanti... Onun önünde ise defansif anlamda yine etkili olan isimlerden Jailson ve Eljif’ten biri yer alacak. 10 numara poziyonunda ise Benzia görev alacak. Sol kanatta da oyunu iki yönlü oynamasıyla dikkat çeken Aatıf, Valbuena’nın bir adım önünde...

Dinamo Zagreb maçında yedek olan Slimani ve Ayew ise ilk 11’e dönüyor. Hücumda kilit isim ise Benzia olacak. Üst düzey tekniği ile dikkat çeken futbolcunun ara pasları ve asistleri takımın en önemli hücum gücü olacak. Slimani ile iyi bir uyum yakalayan futbolcu, savunma arkasına atacağı toplarla kanat oyuncularını da pozisyona sokmaya çalışacak. (Milliyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler