İşte tartışılan pozisyonun perde arkası

Penaltı da olsa hakem vermeyecekti çünkü...

Yayınlanma: 26.09.2018 - 06:00
İşte tartışılan pozisyonun perde arkası
Abone Ol google-news
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi geride kalırken Ayew ile Atiba arasında ceza sahasında yaşanan pozisyon tartışma konusu oldu. Atiba’nın topa elle müdahalesi var mı? Kimilerine göre Kanadalı eliyle oynadı, kimilerine göre eliyle müdahalesi yok. Fırat Aydınus, pozisyona devam kararı vermişti. Sorduk, soruşturduk. En yetkili ağızların ortak görüşü şu şekilde oldu: “Atiba elle oynamıyor, oynamış da olsa hakem Fırat Aydınus VAR’a gidecek ve bu pozisyon öncesinde Slimani'nin Vida’ya yaptığı hareketi görerek penaltıyı vermeyecek, Beşiktaş lehine serbest vuruşla oyunu başlatacaktı.”  
 
Yanal seslerine tepki
Sezonun ilk derbisini geride bıraktık. Fenerbahçe’nin mutlak kazanması gereken bir 90 dakikaydı, olmadı. Aldığı beraberlikle puanını 7’ye yükselten Sarı-Lacivertliler sıralamada 13. durumda. Elbette bu yer, Fenerbahçe için hoş değil. Derbi kaybedilseydi, Cocu’nun dönüş bileti kesin cebindeydi. Beraberlik, Hollandalı hocanın dönüşünü kısa bir süreliğine erteledi. Takımdan kimse memnun değil. Teknik direktör Cocu’yu başkan Ali Koç sahiplenmese ortalık toz duman olacak. Derbi maçta tribünlerden zaman zaman “Ersun Yanal” tezahüratları yükseldi. Koç’tan bu tezahüratlara tepki geldi. Fenerbahçe Başkanı, taraftarlara “Öyle şey yapmayın hemen, hani sabredecektiniz” diye serzenişte bulundu. 
 
‘Eleştirilmek futbolun parçası’ 
Maç sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulunan teknik direktör Cocu, taraftarların Ersun Yanal tezahüratları yapmasıyla ilgili soruya, “Eleştirilmek, futbol oyununun bir parçasıdır. İçinde bulunduğum durumdan memnun değilim. Başkanımızla birlikte bir yola çıktık. Kulüpte bir değişim var ve bu süreçte her zaman işiniz zordur. Kötü ya da iyi kararlar verilir, bazı kararlar verilmez, ben sadece işime odaklandım. Büyük bir fark gördüm takımımda. Bu güvenle sahaya çıkmalıyız. Bu oyunu geliştirmemiz gerekiyor. Bu da benim sorumluluğumda. Taraftarlara tek söyleyeceğim, destekleri için teşekkür etmek. Eğer onlar memnun değilse, bu memnuniyetsizliği gidermemiz gerekiyor. Bu sabrın karşılığını vereceğiz” yanıtını verdi. 
 
Soldado Arabistan’a mı?
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde kadroda yer almayan Roberto Soldado’nun Arabistan yarımadasında bir kulübe transfer olmak üzere olduğunu öğrendim. Teklif şu anda masanın üzerinde. İspanyol oyuncu bu sezon 5 maçta 134 dakika süre alırken gol atamadı. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler