"Fenerbahçe'nin düşmanı daha çok Galatasaray'dır"

Daha önce Süper Lig'de Gaziantepspor, Bursaspor ve Karabükspor'un yanı sıra Sarı kırmızılı takım ile Beşiktaş formaları da giyen 32 yaşındaki stoperden ilginç açıklamalar geldi.

Yayınlanma: 25.11.2018 - 14:56
Abone Ol google-news

Tecrübeli oyuncunun özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe rekabetiyle ilgili sözleri çok tartışılır. İşte Dany'nin açıklamaları:

"Türkiye'deki futbol sevgisi delilik boyutunda. Galatasaray'daki ilk maçımda tüylerim diken diken olmuştu. Stada gittiğimde bir baktım ki her yer sarı-kırmızı. Kendi kendime 'Bu ne?' dedim.

Fenerbahçe maçları, kesinlikle kaybedilmemesi gereken maçlar olarak görülür. Paris Saint Germain-Olimpik Marsilya maçlarının daha çılgın halini düşünün.

O hafta derbi varsa gittiğiniz her yerde bunun izlerini görürsünüz ve size 'Yarın maç var, hazır mısın?' diye sorarlar. Taraftarlar bile üzerinizde büyük baskı oluşturur.

Türkiye'de insanlar futbolla yatıp futbolla kalkıyor. Türklerdeki futbol tutkusunu başka hiçbir yerde gördüm. Bir defasında çok yakın bir Türk arkadaşım bana 'Eğer oğlum bana Fenerbahçe derse onu evlatlıktan reddederim' demişti.

Ona şaşkın bir şekilde baktım ve 'Ciddi misin?' dedim. O da 'Evet' dedi. Yani adam resmen Galatasaray için yaşıyor. Böylesine bir tutku tek kelimeyle muazzam.

Fenerbahçe'nin düşmanı daha çok Galatasaray'dır. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin çok büyük kulüpler olduğu doğru. Ancak en büyük derbi Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan maçlardır."

(Fanatik)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler