Atatürk'e hakaret eden hakeme 3 ay ceza!

Türkiye Futbol Federasyonu, ‘İslami Çerçeve’ adlı TV programında Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini ve cumhuriyet rejimini aşağılayan Hatay il hakemi Oğuzhan Yalçın için verdiği kararı açıkladı. Federasyon, Oğuzhan Yalçın'a 3 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

Yayınlanma: 03.12.2018 - 17:00
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, ‘İslami Çerçeve’ adlı TV programında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini ve cumhuriyet rejimini aşağılayan Hatay il hakemi Oğuzhan Yalçın'ı gecikmeli olarak, "sosyal medya yollu sportmenliğe aykırı hareket" gerekçesiyle PFDK'ya sevk etmesi tepkiyle karşılanmıştı.

Yaklaşık 1.5 aydır Youtube başta olmak üzere birçok sosyal paylaşım sitesinde, Atatürk ve Cumhuriyet rejimi ile ilgili görüşleri yayınlanan il hakemi Oğuzhan Yalçın için Hatay İl Hakem Kurulu rapor tutmuş ve 13 Kasım tarihinde dosyayı merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye Futbol Federasyonu’na yollamıştı.

Bugün TFF resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Yalçın, 3 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldı. 

Açıklama şu şekilde;

Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun 03.12.2018 Tarih ve 40 Sayılı Toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

1-Oğuzhan YALÇIN (İL HAKEMİ) hakkında; sosyal medya aracılığıyla MHK talimatlarına aykırı sporun değerini düşüren sportmenlik dışı açıklamalarda bulunması nedeni ile 3 ay hak mahrumiyeti cezası verilmesine karar verilmiştir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler