Ersun Yanal: Takımın durumunun nedeni...

Fenerbahçe’nin teknik direktörü Ersun Yanal, takımın kötü durumda olmasının başlıca nedenini açıkladı.

Yayınlanma: 20.12.2018 - 03:30
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Ersun Yanal, Erzurumspor karşısında takımını izlerken zaman zaman hayretler içerisine düştü. Takım 2-0 öne geçtiğinde Yanal hayli keyiflenmişti, fakat daha sonra futbolcularının düşen performanslarıyla adeta yıkıldı. Valbuena ve Mehmet Ekici yorulup kenara “çıkarın” işareti yapmış, sahada kalanların ise yürüyecek halleri kalmamıştı. Maç 2-2 bitti. Oyun 5 dakika uzasa belki konuk takım üç puan alacaktı. Ersun Yanal kurmaylarıyla toplantı yaparak oyuncuların durumunu ve sergiledikleri kötü futbolu masaya yatırdı. Ortaya çıkan sonuç ise acı verici. “İyi idman yaptırmamışlar”. Bu ifade Yanal’a ait. F.Bahçe’nin puan tablosunda 17. sırada olmasının başlıca nedeni bu. Teknik direktör Ersun Yanal hafta başı itibarıyla çalışmalarını yoğunlaştıracak. Kamp yeri Antalya. Burada herşey yeniden başlayacak. Kadro dışı futbolcuların durumları belirsizliğini koruyor. Ali Koç’un, “Gerekirse gözümüzü karartır Avrupa’ya gitmeyiz” açıklaması transferler yapacaklarının bir işareti. Peki ya mevcut kadrodaki işe yaramayan futbolculara ne olacak?

'Bu işe tutkuyla bağlıyız'

İmza töreni sonrası FB TV’ye konuşan Ersun Yanal, “Taraftarlarımızın ve camiamızın hiç kuşkusu olmasın. Biz bu işe tutkuyla bağlıyız ve başarı için tüm fedakarlıkları yapmaya hazırız. Fenerbahçe taraftarının istediği coşkulu oyunu oynayacağız. Keyif vereceğiz. Fenerbahçe kiminle oynarsa oynasın, dünyanın neresinde olursa olsun, her maça kazanmak için çıkar. Bu iş takım oyunu. Tek başımıza değiliz, hep birlikte başarıya koşacağız. ‘Enkaz bırakılmış’ edebiyatı yapmak istemiyorum. Ancak gerçekler ortada. Takım doğru dürüst idman dahi yapmamış. Bunu düzeltmek bizim işimiz. Elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Rusya’dan F.Bahçe Beko’ya övgü

THY Euroleague’in 13. haftasında Fenerbahçe, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Rus temsilcisi CSKA Moskova’yı geri dönüşle yenmesi Rus basınında geniş yer buldu. Rusya’nın en büyük haber ajanslarından olan TASS, maçın ardından CSKA Moskova’nın Fenerbahçe’ye yenildiğinden bahsederek, Sarı-Lacivertlilerin geri dönüşünden söz etti. SovSport , “CSKA son 2 dakikada oynamayı unuttu” başlığını atarak Fenerbahçe’nin müthiş bir zafer elde ettiğini, CSKA’nın maç sonuna kadar direnç gösteremediğini yazdı. Rus spor gazetesi Championat ise, Moskova ekibinin Sarı-Lacivertlilere karşı skor üstünlüğünü koruyamadığını ve CSKA Moskova’nın liderlik için büyük avantaj kaybettiğini dile getirdi.

Rakip Giresun

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanş maçında Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Giresunspor ile deplasmanda karşılaşacak. Ersun Yanal yönetiminde ilk maçında Erzurumspor ile Kadıköy’de 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, Giresunspor’u deplasmanda yenerek hem turu geçmek hem de moral bulmak istiyor. Giresun Atatürk Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak karşılaşmayı, hakem Suat Arslanboğa yönetecek. Mücadele A2TV'den naklen yayımlanacak. Eşleşmenin ilk ayağında Kadıköy’de yapılan maçı Fenerbahçe 1-0 kazanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler