Başkan seçilirse Prandelli kalacak

Galatasaray'da Ünal Aysal'ın göreve bırakmasının ardından Alp Yalman ile birlikte başkanlığa aday olan Duygun Yarsuvat projelerini anlattı.

Yayınlanma: 04.10.2014 - 11:36
Abone Ol google-news

Galatasaray’da Ünal Aysal’ın ardından yeni başkanı belirleyecek olan olağanüstü seçimli kongreye sayılı günler kaldı. Eski başkanlardan Alp Yalman ile kulüpte Divan Kurulu Başkanlığı da yapmış olan Duygun Yarsuvat önce 18 Ekim’de, çoğunluk sağlanamazsa 25’inde kozlarını paylaşacak. Her iki başkan adayının da projeleri ve kafalarındaki planlar farklı.

Camiada adayların en çok merak edilen icraatlarından biri ise teknik kadro konusunda nasıl bir tasarruf sergileyecekleri. Yalman’ın İtalyan teknik adam Cesare Prandelli yerine Mustafa Denizli’yi getireceği biliniyor.

Listelerin teslim edilmesine saatler kala adaylığını açıklayan Yarsuvat ise bu konu ve daha fazlası hakkında aklından geçenleri paylaştı.

"ELEŞTİRİLER BİZDE FAYDALI OLUR"

Bugün gazetesinin sorularını yanıtlayan Yarsuvat, teknik kadro konusunda, “Herkesin hayatında inişler çıkışlar vardır. Bir spor takımı ve bu spor takımını oluşturan insanlar da bazı günler iyi, bazı günler kötü olabilir. Radikal bir değişiklik yapmaya hiç gerek yok. Bu ekiple devam edebiliriz” dedi. Yarsuvat, listesinde Aysal’ın yönetiminde eleştirilen isimlerin yer almasıyla ilgili olarak, “Başkanlığımdaki bir yönetimin yapacağı işler çok farklıdır. Galatasaray'da herkes, her istediğini söyler. Galatasaray hür bir camiadır. Tevfik Fikret'ten bu geleneği almıştır. Ebru Köksal ve diğerleri faydalı olacaklardır” diye konuştu.

"FARUK SÜREN VE ALİ DÜRÜST'E SORUN"

Faruk Süren ve Ali Dürüst gibi isimlerin kendisini desteklemesine rağmen listesinde yer almamalarına da açıklık getirdi. “Ali Dürüst ve Faruk Süren'in neden listeme girmediklerinin sebebini onlara sorun. İkisinin bana verdiği cevabı size söylemek zorunda değilim” ifadelerini kullandı. Yarsuvat, Aysal’a haksızlık yapılıp yapılmadığıyla ilgili olarak, “Açıklama yapmam” dedi.

"GALATASARAY SAHİPSİZ DEĞİL"

Yarsuvat, son dakikada adaylığını açıklamasıyla ilgili olarak, “Benim verdiğim karar son dakikada verilmiş bir karar değil. Bu tabloyu gördükten sonra verilmiş bir karar. Galatasaray'ın sahipsiz olmadığını gösterebilmek için ve Galatasaray'ı sağlıklı bir seçime götürebilmek için öngörülmüş bir harekettir” dedi.

CANAYDIN'A MAZBATA VERMİŞTİ

Galata- saray’da Divan kurulu Başkanlığı da yapan başkan adayı Duygun Yarsuvat, Mart 2002’de seçimi kazanan merhum başkan Özhan Canaydın’a da mazbatasını veren isim olmuştu. Yarsuvat, 25 Ekim 2014 tarihinde bu sefer başkanlık mazbatası almak için sahne alacak.

DUYGUN YARSUVAT KİMDİR?

1957 yılında Galatasaray Lisesi'nden ve 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. Türk Ceza Hukuku Derneği Başkanıdır. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanlığı görevinde de bulunan Duygun Yarsuvat, Erdoğan Teziç'in Aralık 2003'te YÖK Başkanlığı'na getirilmesinin ardından GSÜ rektörlüğüne aday olmuş ve 2004 yılındaki seçimlerin ardından rektörlüğe seçilmiş bu görevini 2008 yılına kadar sürdürmüştür. Ayrıca 2010 yılı sonu itibariyle İstanbul Barosu'nca Türkiye Barolar Birliği delegeliğine seçilmiştir ve halen bu görevi sürdürmektedir.

DUYGUN YARSUVAT'IN LİSTESİ

Yönetim Kurulu Üye Aday Listesi:

Hamdi Yasaman 4308
Dursun Aydın Özbek 6602
Mehmet İpekdokuyan 7594
Abdürrahim Albayrak 9047
Mehmet Can Topsakal 9461
Cem Kınay 11416
İsmail Sarıkaya 11671
Mete İkiz 11804
Ahmet Tunç Akan 12626
Ebru Köksal 12661

Yönetim Kurulu Yedek Üye Aday Listesi:

Ceyda Gürcan 11973
H. Murat Atay 11982
H.Ural Aküzüm 12281
Ali Yüce 13415
S.Arda Üçer 14845


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon