Tomas Sivok:"Ölümü beklemiş oluruz"

Çek Cumhiyeti'nin Beşiktaşlı oyuncusu Tomas Sivok, Türkiye ile oynayacakları mücadele öncesinde açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 07.10.2014 - 17:29
Abone Ol google-news


Beşiktaş'ın Çek oyuncusu Tomas Sivok, Türkiye ile oynayacakları EURO 2016 Eleme mücadelesi öncesinde ülkesinde özel açıklamalar yaptı.

Türk Milli Takımı'ndaki herkesi tanıdığını belirten 30 yaşındaki oyuncu, "Rakibimizdeki herkesi seviyorum. Beşiktaş 7 oyuncu ile Türk Milli Takımı'na en çok oyuncu gönderen ülke ve oyuncuları tanıyorum. Ayrıca iddiaya da girdim arkadaşlarım ile. Onlar bizim 3 puan alma şansımız olmadığını söyledi. Ben sadece güldüm. Eğer bu maçı alabilirsek, kulübüme dönüp onlarla daha eğlenceli sohbetler gerçekleştirebilirim" dedi.

"Ölümü beklemiş oluruz"

Karşılaşma ile ilgili düşüncelerini paylaşan Beşiktaşlı oyuncu, "Türkiye'nin üzerinde büyük bir baskı var. Bu yüzden bizim üzerimize gelecekler. Biz daha aktif olmalı ve sadece defans yapmamalıyız. Bunu yaparsak, ölümü beklemiş oluruz. Onların baskısı ile başa çıktıktan sonra, bir de gol atabilirsek, gerginleşeceklerdir. Çünkü çok sıcak kanlı, tutkulu insanlar, çok rahat kırmızı kart görebiliyorlar" şeklinde yorum yaptı.

"Ateşli taraftarlar bu maçta yok"

Atmosferden korkmadığını kaydeden Sivok, "Kulüp takımlarının ateşli taraftarları bu maçta olmayacak. Hatta bizim taraftarlarımız muhtemelen gelmeyecek. Beşiktaş, Galatasaray ya da Fenerbahçe ile oynandığında oluşan o vahşi ortam bu maçta olmayacaktır. Başlangıçta tabii ki bir fırtına kopacak. Ancak bu başlangıç ile başa çıkabilirsek, Türkler kendi taraftarları ile problem yaşayacaktır" açıklamasında bulundu.

"Hoca benim için yeni değil"

Çeklerin yeni hocası Pavel Vrba ile ilgili konuşan Sivok, "Tabii ki her yeni hoca değişiklik demek. Ancak benim için yeni bir şey değil. Hocayı Ostrava'da geçirdiği 15 yıldan tanıyorum. 16,17 ve 20 yaş kategorilerinde onunla birlikteydim. Ancak onu tanısam bile daha şu anda birlikte 1 gün geçirdik" ifadelerini kullandı.

"Sakatlıktan geri dönerken..."

Geçirdiği sakatlık ile ilgili konuşan tecrübeli savunmacı, "3. kez aynı bölgeden sakatlık geçirdik. Daha uzun sürmesini de bekliyordum tedavi sürecinin. Ancak 30 yaşında, başkalarının olabileceğinden daha iyi olduğumu hissediyorum. Tabii ki, sakatlık geçirmek iyi değil. İdmanlara geri dönmek, salonda daha fazla çalışmak ve takım arkadaşlarımın güvenini tekrar kazanmalıydım. Ancak olay çalışmakla bitiyor. Sakatlıktan geri dönerken, hiçbir zaman sıkıntı yaşamadım, her zaman bunu bir meydan okuma olarak gördüm" diye konuştu.

Türkiye, Çek Cumhuriyeti ile 10 Ekim Cuma günü Euro 2016 Elemeleri 2. hafta maçında karşı karşıya gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler