Beşiktaş'ta Guti krizi

Beşiktaş’ta teknik direktör krizi. Başkan Orman, “Guti sorumluluk alsın” derken, Güneş, daha işinin bitmediğini söylüyor

Yayınlanma: 29.03.2019 - 10:08
Abone Ol google-news

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in milli takımın başına geçmesiyle birlikte Siyah-Beyazlı kulüp teknik direktör arayışına başladı. Oysa ki Şenol Hoca’nın Beşiktaş’la olan sözleşmesi haziran ayına kadar devam ediyor. Beşiktaş şu an kritik süreçte. Şampiyonlar Ligi’ne katılma gibi bir şansı söz konusu. Böyle durum yaşanırken takımın Guti’ye emanet edilmesi doğru karar olmaz. Kaos yaratır. Başkan Fikret Orman’ın yaptığı konuşmalar günden güne farklılık gösteriyor. Orman, ya “Guti'ye sorumluluk verelim” diyor, veya “Gönlüm yerli hocadan yana” diyor, ya da yeri geliyor “Şenol Güneş’le devam edeceğiz” diyor. Biraz ileriye giderek başkanın Mehmet Özdelik’e (Şifo) ‘bekle’ dediğini de biliyoruz. Hangi söylediğine inanalım Fikret Başkan? Teknik direktör Şenol Güneş de daha yapacaklarının bitmediğini ifade ediyor. O zaman Güneş’in Guti’ye sorumluluk vermesi mümkün değil. Hem Beşiktaş deneme kulübü mü? 

Işık görünmüyor
Bir yandan ekonomik krizle uğraşan ve futbolculara uzun bir süredir ödeme yapamayan Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş’le yollarını ayıramadığı için önünü göremiyor. Şenol Güneş’in sezon sonunda A Milli Takım’a gidecek olmasından dolayı teknik direktör arayışında olan yönetimin ilk tercihi Guti olmuştu. Hem Başkan Fikret Orman hem de yöneticilerden Ahmet Kavalcı, kalan haftalarda İspanyol teknik adamın daha fazla sorumluluk alması gerektiğini üstüne basa basa ifade etmişlerdi. Milli mesainin ardından Ümraniye Nevzat Demir Tesislerine dönen Şenol Güneş’le bu konu hakkında bir görüşme yapıldı. Görüşmede Orman ve ekibi, Guti’nin daha fazla inisiyatif alması yönünde isteklerini iletirken Güneş’ten gelen cevap menfi yönde oldu. Şenol Güneş’in “Önümüzde çok kritik maçlar var. Buradaki işim henüz bitmedi. İşimi yarım bırakmam. Takımın Şampiyonlar Ligi şansı var. Puan farkı da sadece beş. Bu şartlarda ipleri bir başkasına veremem” demesi Fikret Orman’ın Guti hayalini suya düşürdü. Hem İspanyol futbol adamının teknik direktörlük kariyeri şu an için ne ki? Fikret Orman, deplasmanda oynanacak Çaykur Rize maçına kadar bakalım bu krizi çözecek mi? Aslında kriz falan yok. Bu krizi tamamen başkan Orman yarattı.

Adaylardan tepki
Beşiktaş’ın başkan adaylarından Hürse Tekinoktay, mevcut başkanla ilgili, “Fikret Orman’ın CV’sine bakın, babasının yanında çalışmış. Bir Ali Koç olarak gelmedi. CV’sinde bir başarı öyküsü yok. Özel jetlerle harcadığı paraları altyapıya verseydi maaşlar ödenirdi” dedi. Tekinoktay, “Ümraniye’yi teslim edeceğimiz bir isim var. Yerli ve yabancı sportif direktörlerimiz olacak. Scout ekibi güçlü olacak. Ali Koç bu konuda hata yaptı mesela. Sportif direktör olarak düşündüğümüz kişi Türk ve Beşiktaş’ın içinden bir isim. Bizim içimizden yetişen bir hocaya görev vermek istiyoruz. Rıza, Sergen ve Şifo, bizim çocuklarımız. Bize yerli bir Zidane lazım. Yönetici olarak Ümraniye’de işimiz yok. Sahada çok fazla problem yok, bizim saha dışını çözmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler