Eski UEFA Başkanı Michel Platini gözaltına alındı

UEFA eski başkanı Michel Platini, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Yayınlanma: 18.06.2019 - 11:19
Eski UEFA Başkanı Michel Platini gözaltına alındı
Abone Ol google-news

Eski UEFA Başkanı Michel Platini, Fransa'da gözaltına alında. Eski Başkan'ın 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi soruşturması kapsamında Yolsuzlukla Mücadele Dairesi’ne götürüldüğü aktarıldı.

Katar'ın ev sahipliğini yapacağı 2022 Dünya Kupası için Avustralya, Japonya, Güney Kore ve ABD de aday olmuştu. Turnuvada ev sahipliği Katar’a verilmişti. 

Platini, Fransız Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaları, "Mesnedi olmayan ve toplumdaki imajı sarsmaya yönelik söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleriyle yalanlamıştı.

Adının yolsuzluk iddialarına karıştırılmış olmasına şaşırmadığını belirten Platini, dünya futbolunun geleceği için önemli bir zaman diliminde olduklarını ve bundan sonra çıkacak hiçbir şeyin kendisi için sürpriz olmayacağını vurgulamıştı.

Oylamalar sırasında 2022 Katar Dünya Kupası Komitesi'nden Muhammed Bin Hammam ile görüşmesini doğrulayan Platini, daha önce FIFA İcra Kurulu'nda görev almış bir yetkiliyle görüşmesinin devlet meselesi haline getirilmesine şaşırdığını ifade etmişti.

Eski başkan Platini'nin, dev turnuvanın Katar'a verilmesiyle ilgili rüşvet almakla suçlanıyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler