Beşiktaş'ta sakatlar can sıkıyor

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında yarın Gaziantepspor'a konuk olacak Beşiktaş, rakibini mağlup ederek zirvedeki yerini korumayı hedefliyor.

Yayınlanma: 13.12.2014 - 11:59
Abone Ol google-news

Süper Lig'de 13. haftaya 26 puanla lider giren siyah-beyazlı takım, galibiyet serisini sürdürerek, zirve yarışında fire vermemek amacında.

Kamil Ocak Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Çağatay Şahan yönetecek.

- Son 4 lig maçını kazandı

"Kara Kartallar", son 4 lig maçında ortaya koyduğu performansı yarınki mücadelede de sergilemeye çalışacak.

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe maçlarında peş peşe alınan yenilgilerin ardından yükselişe geçen Beşiktaş, son 4 lig karşılaşmasını galibiyetle tamamladı. İstanbul Başakşehir'i deplasmanda 2-1 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, Kasımpaşa'yı 2-0, Kardemir Karabükspor'u 2-1 ve Trabzonspor'u da 3-0 yenerek 4 maçta 12 puanla zirveye yerleşti.

- Fazla dinlenme fırsatı bulamadı

Bu sezon yoğun maç trafiğinin içinde bulunan Beşiktaş, Gaziantepspor karşısına fazla dinlenme fırsatı bulamadan çıkacak.

Ligin 12. haftasında Konya'da Trabzonspor ile karşı karşıya gelen, ardından UEFA Avrupa Ligi'nde 11 Aralık Perşembe günü İngiltere'nin Tottenham Hotspur takımını konuk eden siyah-beyazlı ekip, sadece iki günlük aranın ardından Gaziantep deplasmanına çıkacak.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, maçın 15 Aralık Pazartesi gününe alınması için Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde girişimlerde bulunmasına rağmen, bu başvurusu kabul edilmedi.

- Sakatlar can sıkıyor

Beşiktaş'ta Gaziantepspor maçı öncesi sakat futbolcuların çokluğu can sıkıyor.

Trabzonspor karşısında takımın en önemli silahı Demba Ba'yı kaybeden ve aynı maçta Mustafa Pektemek'in ciddi sakatlanmasıyla bir başka şok yaşayan "Kara Kartallar"da ayrıca savunmada da sıkıntılar yaşanıyor. Tottenham Hotspur maçında savunma oyuncusu Ersan Adem Gülüm'ün sakatlık yaşaması ve Sivok'un da aynı nedenle henüz takıma katılmaması nedeniyle teknik direktör Slaven Bilic'in elinde bu bölgede sadece Pedro Franco kaldı. Bu tür durumlarda zaman zaman Necip Uysal'ı savunmanın göbeğinde oynatan Bilic'in elinde bir başka alternatif olarak genç stoper Atınç Nukan bulunuyor. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Sarıyer maçında Franco ile yan yana oynayan Atınç, Ersan'ın sakatlığının ardından Tottenham karşısında da ikinci yarıda görev aldı.

Sakat oyunculardan Ersan'ın durumunun yarınki maçtan önce netlik kazanacağı bildirildi.

Beşiktaş'ta bu oyuncuların yanı sıra Cenk Gönen, Veli Kavlak ve Uğur Boral'ın da sakatlığı bulunuyor. Sakatlığı geçen Oğuzhan Özyakup ise takımla çalışmalara başladı.

- Forvette Cenk Tosun tek kaldı

Siyah-beyazlı ekipte savunmada olduğu gibi forvet hattında da sakat oyuncuların durumu teknik heyeti endişelendiriyor.

Demba Ba ve Mustafa Pektemek'in sakatlığının ardından forvette alternatif olarak Hırvat çalıştırıcının elinde sadece Cenk Tosun kaldı. Ancak genç oyuncu, Sarıyer, Trabzonspor ve Tottenham maçlarında attığı gollerle buradaki eksikleri hissetirmedi.

Gaziantepspor ile yarın yapılacak karşılaşma Cenk Tosun için ayrı bir önem taşıyor. Beşiktaş'a Gaziantepspor'dan gelen siyah-beyazlı futbolcu, 4 sezon oynadığı eski takımına karşı son üç maçtaki performansını ortaya koymaya çalışacak.

- Oğuzhan Özyakup ceza sınırında

Beşiktaş'ta Gaziantepspor maçı öncesi Oğuzhan Özyakup, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Daha önceki lig karşılaşmalarında üç sarı kart gören genç oyuncu, yarın kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek. Siyah-beyazlı takımda ayrıca sakatlığı nedeniyle bir süre takımdan ayrı kalacak Demba Ba'nın da üç sarı kartı var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler