TFF'nin 'yabancı' kararına 'İstiklal Marşı' yorumu

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, "11 tane yabancı futbolcunun aynı anda sahada olması sıkıntı yaratır mı ?" sorusuna "İstiklal Marşı açısından sıkıntılı olur" cevabını verdi.

Yayınlanma: 06.01.2015 - 13:35
Abone Ol google-news

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, TFF tarafından İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 23.Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri öncesi basın mensuplarına Süper Lig'in ilk yarısını değerlendirdi.

Okan Buruk ligin ilk yarısı için hedeflerinin 20 puanın üzerine çıkmak olduğunu söyleyerek 21 puan topladıklarını ve hedefe ulaşmayı başardıklarını belirtti.

Okan Buruk, "Ligin başında hedefimiz ilk yarıyı 20 puanın üstünde tamamlamaktı ve 21 puan toplayarak bunu başardık. Aslında bakıldığında çok basit puanlar kaybettik. Ama bizim gibi yeni kurulmuş, genç bir takım için iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum" dedi.

"DEVRE ARASI YAPACAĞIMIZ TAKVİYELER VAR"

Devre arasında takviye yapacaklarını da belirten Okan Buruk "Takımımızı daha da kuvvetlendirerek ikinci yarı daha iyi bir performans gösterip takımımızı daha da üst sıralara çıkarmayı hedefliyoruz. İkinci devre takımımdan en büyük beklentim ise alt sıralardan kurtulup, üst sıralara çıkarak sıkıntı yaşamadan ligi bitirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

"TÜRK FUTBOLU İÇİN HAYIRLISI OLSUN"

TFF tarafından açıklanan yeni yabancı oyuncu kuralını da değerlendiren Okan Buruk , TFF'nin aldığı kararı hemen yargılanmaması gerektiğini belirtti. Buruk "TFF sonuçta bu kararı çok büyük emek vererek aldı. Hemen sayı üzerinden yargılamamak lazım. Doğruları yanlışları, artıları, eksileri olabilir ama bunu görerek yargılamak lazım. Bence Türk futbolunda ana sorun yabancı sayısı değil. Bunu da zaten herkes biliyor ve konuşuyor. Bundan önceki 5 yabancı kuralı ile Türk futbolu ilerimi gitti dersek tabi ki yanılmış oluruz. Bu yüzden bekleyip görmek lazım ve asıl sorunların aşağıda olduğunu bilip onları halletmek lazım. Ama inşallah Türk futbolu için hayırlısı olur" ifadelerini kullandı.

"İSTİKLAL MARŞI AÇISINDAN SIKINTI OLACAK"

"11 tane yabancı futbolcunun aynı anda sahada olması sıkıntı yaratır mı ?" sorusuna Okan Buruk "İstiklal Marşı açısından sıkıntılı olur" cevabını verdi. Okan Buruk "Tabi ki alışık olmadığımız bir şey. Deminde dediğim gibi yaşayıp görmek lazım. Bu karar Türk futbolcusunu ilerimi götürecek, geriye mi götürecek , rekabet mi yaratacak görmek lazım" dedi.

Bu kararın Süper Lig kulüplerini nasıl etkiyeceğini de değerlendiren Okan Buruk "Zaten şu an içinde bir çok kulüpte sıkıntı var. Ama ilerleyen dönemlerde daha büyük sıkıntılar olacak bence. Takımlarımız transfer politikalarını maddi yönden düşünerek adım atması lazım. Biz Gaziantep olarak bunları düşünerek takımımızı gençleştirdik. Bütçemizi baya düşürdük ve borçlarımızı ayarladık. Bence tüm kulüplerimizin artık küçülmesi gerekiyor. Artık bu yeni kural ile oyuncu izleme komiteleri kurulup genç ve başarılı oyuncuların takımlara kazandırılması lazım. Bence artık herkes ayağını yorganına göre uzatarak o şekilde transfer yapması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler