Emre: Milli takımı bırakırsam 'hain' ilan edilirim

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, düzenlenen basın toplantısında yöneltilen soruları yanıtladı.

Yayınlanma: 12.01.2015 - 12:41
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Emre Belözoğlu, Spor Toto Süper Lig'in ilk bölümünü lider bitirmelerine rağmen hedeflediklerinden az puan kazandıklarını söyledi.

Sarı-lacivertli takımın Antalya'nın Belek beldesinde yaptığı devre arası kampında basın toplantısı düzenleyen Emre, çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"İnşallah hızımız kesilmez ve ikinci yarıya ilk yarının sonunda gösterdiğimiz performansla başlarız. Eleştirildiğimiz bir ilk yarı oldu. Eleştirilerin haklı olduğu yerler de var. Kötü oynadığımız maçları da kazandık. Son 3-4 maçta iyi bir hava yakaladığımızı düşünüyorum. Sonuçta ilk yarıyı lider bitirdik ama ilk yarıda 4-5 puan fazla kazanabilirdik. Trabzonspor deplasmanında 2 puan ya da Akhisar Belediyespor maçında 3 puan alabilirdik. Eleştirilerin haklılık payı yok diyemem."

Ligin kalan bölümünde kolay bir fikstürleri olduğu görüşüne katılmadığını aktaran milli futbolcu, "İçeride oynayacağımız maçlara herkes kazanacak gözüyle bakıyor ama Eskişehirspor'a puan kaybettik. Herkes herkesi yakalayabilecek konumda. Sezonun ikinci yarısının daha zor olacağını düşünüyorum. Derbileri kazansak bile deplasman maçları çok zor ve çetin olacak" ifadelerini kullandı.

- "1 Haziran'da kulüpsüz kalmam"

Sezon sonu sarı-lacivertli takımla sözleşmesi sona erecek Emre Belözoğlu, geleceği hakkında sorulan sorulara da cevap verdi.

Sarı-lacivertlilerin 34 yaşındaki kaptanı, en az 3 sene daha futbol oynamak istediğini aktararak, sözlerine şöyle devam etti:

"Totti, '38'e kadar oynayacağım, sonra yedek kalırım' dedi. Ben de bunu yapmayı düşünmüyor değilim. Şaka tabi bu. 37-38 yaşına kadar rahat oynarım. ABD'den veya başka bir yerden bana teklif yok ama 1 Haziran'da kulüpsüz kalmam."

- "Sportif direktörlük için erken"

Emre, gelecek sezon futbolu bırakıp Fenerbahçe'de sportif direktör olacağı iddialarını yalanladı.

Sadece futbola odaklandığını dile getiren milli futbolcu, "Sportif direktörlük için erken diye düşünüyorum. Kulüpten henüz bir sinyal almadım. Benim konsantre olmam gereken tek şey şampiyonluk ve 4. yıldızı takmak. En az iki sene daha oynamak istiyorum. Kulübüm devam etmek isterse ederim, yoksa yolumuza devam ederiz. Daha önce de Fenerbahçe'den ayrılmıştım ama gönlümden geçen, kendimi ait hissettiğim camiamda futbolu bırakmak. Bir kere ayrıldım zaten, bu yüzden çok strese girmiyorum" ifadelerini kullandı.

Sezon sonu yeni sözleşme görüşmenin daha doğru olacağını savunan kaptan Emre, "Fenerbahçe Kulübü'nün önceliği başarıdır. Daha sonra mukaveleler görüşülür. Fenerbahçe, genelde sezon sonu anlaşmaları yeniliyor. Bende de böyle olabilir. Yaşadığım sıkıntılardan dolayı ayrılmam söz konusu değil. Kendimi, kendi kendime soktuğum sıkıntılar var. Beni kimse sıkıntıya sokmadı. Yeri geldiğinde hak etmediğim şekilde eleştirildim. Artık bu olgunluğa sahibim. Eğer ayrılırsam sebepler bunlar olmayacak" şeklinde konuştu.

- "Ligi 4-5 takım önde götürecek"

Zirve yarışında Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın yalnız olmayacağını savunan tecrübeli futbolcu, "Üç büyüklerin dışında çok iyi takımlar var. Bursaspor ve İstanbul Başakşehir de çok iyi hava yakaladı. Şampiyonluğun adayları büyük takımlar gözükse de diğer takımlar yarışı zorlayacaktır. Ligin sonunu 4-5 takım önde götürecek gibi gözüküyor" diye konuştu.

Şans faktörüyle hiçbir takımın şampiyon olamayacağını vurgulayan Emre, Fenerbahçe'nin her zaman, her maçın ve sezonun favorisi olduğunun altını çizdi.

- Yabancı kuralı hakkında

Gelecek sezondan itibaren değişecek yabancı oyuncu kuralı hakkında gelen bir soruya Emre, şu cevabı verdi:

"Kulübümüzü yönetenler bir toplantı yapacak. Bireysel olarak düşüncem, Türk oyuncularının kalitesinden memnun olmayan Türk futbolunu yöneten kitle varsa eğer, ben üzerime alınmıyorum. Kaliteli Türk futbolcular bu yapılan kısıtlamadan sıkıntı çekmeyecektir. Onun dışında Türk futbolcuların önünü kesen devrim olarak düşünmemek lazım. Devrimler ekonomik tabanlıdır. Kulüpler ayağını yorganına göre uzatmalı. Menajer-kulüp ilişkileri denetlenmeli. Ekonomik anlamda kulüplerin denetime ihtiyacı varmış kuralı bu."

Fenerbahçe'nin transfer gündeminde olan Erkan Zengin ve Ozan Tufan'ın kaliteli oyuncular olduğunu anlatan Emre, "Ozan çok yetenekli bir arkadaşımız. Transferle alakalı konular yöneticiler ve hoca konuşsa daha doğru olur. Türkiye'deki takımların iyi Türk oyuncuları olması lazım. Avrupa'daki başarılar böyle gelir" diyerek düşüncelerini kaydetti.

- Milli takım hakkında

A Milli Futbol Takımı'nın son durumuyla ilgili gelen bir soruya Emre Belözoğlu şu cevabı verdi:

"Milli takımla alakalı Türkiye'de olumlu bir ortam yok. Özeleştiri yapması gereken en önemli kesim biz futbolcularız. Türk futbolcuların, kendi kapasitelerine kendi gerçekleriyle bakarak şapkasını önüne koyması lazım, 'uluslararası seviyede ne kadar varız, nasıl olabiliriz?' diye. Yeni getirilen sistemle inşallah bunun faydalarını görebiliriz. Türkiye, bir futbolcunun 'milli takımı bıraktım' demesini kaldıracak bir ülke değil. Bunu söylersen ülkenin yarısı sizi 'vatan haini' diye suçlar. Gerçi bizi hali hazırda suçluyorlar da... Ne zaman çağırırlarsa hizmet ederiz."

- "Emenike temiz bir arkadaşımız"

Ligin ilk bölümünde istediği performansı gösteremediği için eleştirilen takım arkadaşı Emenike'ye sahip çıkan sarı-lacivertlilerin kaptanı, "Emenike'yle konuşuyoruz. İyi, temiz bir arkadaşımız. Destek oluyoruz. O mevkideki futbolcular daha duygusal oluyorlar. Gol sayısı yüksek olsaydı daha keyifli olabilirdi. Geçen yılki şampiyonlukta büyük payı var. Beklenen katkıyı ikinci yarı verecektir" diye konuştu.

- "Geçmişteki hatalarımı tekrarlamak istemiyorum"

Saha içinde sorumluluktan kaçmadığını ve zaman zaman hatalarda yaptığını dile getiren sarı-lacivertli futbolcu, şöyle devam etti:

"Geçmişte yaptığım hataları tekrarlamak istemiyorum. Maçtan önce bunun için özel bir hazırlık dönemi yaşıyorum. Daha olgun bir Emre seyrettirmek istiyorum. Buraya geldikten sonra hedef adam haline getirilmeme rağmen sorumluluktan kaçmadım. Sadece doğrular yaparak hedef olmadım, hatalar da yaptım."

- "Arda yılın 11'inde olmalıydı"

Atletico Madrid formasıyla başarılar kazanan milli futbolcu Arda Turan'dan övgü dolu sözlerle bahseden Emre, "Arda'yla orada beraber de oynadık. Takımı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynadı ve ligi kazandı. UEFA'nın yılın 11'inde Arda Turan yer almalıydı. İnşallah Türk futbolcusuna örnek davranışlarda bulunmaya devam eder" ifadelerini kullandı.

Gelen bir soru üzerine boyu kısa futbolcular hakkında da görüş bildiren başarılı futbolcu, "Messi, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu. Henüz 26 yaşında olmasına rağmen böyle. Onun da boyu kısa. Ülkemizde bu tip futbolculara, Messi seviyesinde olmasa da kadir kıymet gösterilmiyor. Kısa boylulardan çok iyi futbolcular çıkar" diyerek sözlerini tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler