Egemen hem Fenerbahçe'ye hem de Alves'e hayat verdi

Fenerbahçe'de Egemen Korkmaz'ın dönüşü gol yememe istatistiğini altüst etti. İlk 13 maçta maç başına kalesinde 1 gol gören sarı-lacivertliler Egemen'in dönüşüyle son 7 maçta sadece 1 gol yedi. Bu 7 maçın 6'sında Egemen'in partneri Bruno Alves oldu.

Yayınlanma: 16.02.2015 - 13:17
Abone Ol google-news

Fenerbahçe savunması, istatistik kağıtlarındaki en parlak dönemini yaşıyor. Sakatlıktan 9,5 ay sonra dönen Egemen Korkmaz'ın dönüşü bu gelişimde etkili oldu.

Egemen'in sezon başında sakatlığı nedeniyle oynayamadığı dönemde 13 maçta kalesinde 13 gol gören sarı lacivertliler, milli futbolcunun dönüşüyle ani bir değişim yaşadı. Egemen, çok uzun bir sakatlık dönemini atlatmasına rağmen takım savunmasına gözle görülür bir katkı yapmayı başardı. Fenerbahçe, milli stoperinin oynadığı 7 maçta kalesinde sadece 1 gol gördü.

Bu 7 maçlık süreçte bir geri dönüş hikayesi daha yaşandı. 7 maçın 6'sında Egemen'in partnerliğini yapan Bruno Alves de İsmail Kartal'ın vazgeçilmezleri arasına girdi. Ligin ilk yarısında Galatasaray maçından sonra formasını Kadlec'e kaptıran Portekizli, antrenmanlar sonrasında yaptığı ekstra çalışmalar ve profesyonelliğiyle formasını geri almıştı.

14 golle Spor Toto Süper Lig'in en az gol yiyen takımı olan Fenerbahçe bu gollerin 8'ini içeride, 6'sını deplasmanda yedi. (ntvspor)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler