Veli Kavlak'tan kavgayla ilgili ilk açıklama

Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak, Portekizli oyuncu Manuel Fernandes'le yumruklaştığı yönünde yer alan haberlerin gerçek olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 24.12.2013 - 15:18
Abone Ol google-news

Siyah-beyazlı oyuncular Veli Kavlak ve İsmail Köybaşı, BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki antrenmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Veli Kavlak, Kasımpaşa maçından önce yapılan antrenmanda Fernandes'le sözlü bir tartışma yaşadıklarını anlatarak, "Bugün basında Fernandes'le aramda yumruklaşma olduğu şeklinde haberler vardı. Böyle bir şey söz konusu değil. Antrenmanda sadece ikili bir diyalog yaşadık. Yumruklaşma ve birbirimizin üzerine yürüme gibi şeyler olmadı. Zaten olaydan bir gün sonra Fernandes ile el sıkıştık ve konuştuk. Bu konuyu kapattık. Şimdi de her şey yolunda" diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında deplasmanda yapacakları Gençlerbirliği maçına değinen gurbetçi futbolcu, "Elazığspor maçı bizim için çok önemliydi. O karşılaşmayı kazandığımız için çok mutluyuz. Bunun devamını getirmemiz lazım. Önümüzde Gençlerbirliği maçı var. O karşılaşmayı da kazanarak bir seri yakalamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Veli Kavlak, sezon başındaki tempolarını yakalamaları durumdan başkentten galibiyetle döneceklerine inandığını vurgulayarak, "Elazığspor galibiyetinden sonra mutlaka Gençlerbirliği'ni de yenmemiz lazım. Sezon başındaki ritmi yakalayabilirsek, o maçı da kazanacağımızı düşünüyorum. Çok önemli bir maç. Gençlerbirliği deplasmanı, bütün takımlar için zorlu geçiyor. Biz de elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye görüş belirtti.

Lider Fenerbahçe ile kendi hatalarından kaynaklı 9 puan fark oluştuğunu anlatan Veli, "İkinci yarı basit puan kayıpları yapmazsak Fenerbahçe'yi yakalarız" şeklinde konuştu.

 
İsmail: "Futbola geri döndüğüm için çok mutluyum"


Son iki sezonda şanssız sakatlıklar yaşadığı için takımından ayrı kalan İsmail Köybaşı ise Elazığspor maçıyla futbola geri döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.

Yeniden futbol oynamayı uzun zamandır beklediğini anlatan İsmail, "Çok uzun bir aradan sonra ilk defa bir lig maçında forma giydim. Bu şansı da çok iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Bunun mutluluğunu gözlerimden anlamışsınızdır. Futbola geri döndüğüm için çok mutluyum. Uzun süredir beklediğim bir andı. Zorlu bir maçtı. Bunun üstesinden çok iyi geldik. Takım arkadaşlarımız da çok güzel mücadele etti" şeklinde konuştu.

İsmail Köybaşı, Elazığspor maçında arka adalesinden sakatlandığının hatırlarılması üzerine şunları dile getirdi:

"Elazığspor maçının 10. dakikasında bir ağrım vardı. Bu ağrıyı o günün önemine bakarak önemsemedim. Orada takım arkadaşlarım, yanımda oynayan Ersan'ın, önümdeki Uğur Boral'ın ve orada olan 18 kişinin mücadelesini görünce bu ağrıları unutabiliyorsunuz. Ağrıya rağmen mücadele ettim. Ertesi gün de ağrıya bağlı ödem daha da arttı. Bu önemli bir şey değil. Hemen tedavilerime başladım. Çok zorlu sakatlıkları atlatmış bir İsmail olarak bunun da üstesinden geleceğim."

Yaşadığı ağır sakatlıkların kendisine çok önemli tecrübeler kazandırdığından bahseden savunma oyuncusu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşamış olduğunuz her şey  bir tecrübe katıyor. Çok zor dönemden geçerken, bir de psikolojik savaş veriyorsunuz. Bunun dışında sahaya geldiğinde performans savaşı var. Bunların olması son derece doğal. O günlerin bana çok tecrübe kattığını düşünüyorum. Futbolu çok seven birisi olarak işime dört elle sarılıyorum. Burada beni destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum."

 
Fenerbahçe'nin lider olması

Lider Fenerbahçe'yle olan puan farkına da değinen İsmail, oluşan farkı kapatabileceklerinin bilincinde olduklarını kaydederek, "Fenerbahçe'nin lider olması, ligi de şampiyon bitireceği anlamına gelmez. Bu sezon maça çok iyi başlıyoruz ama ikinci yarılarında bir şeyler oluyor. Bu örneğe baktığımızda ligin neresinde olduğumuz değil, hangi sırada bitireceğimiz önemli. Şu anda ligin 4. sırasındayız. Aradaki fark kapanabilir. Bunun bilincindeyiz. Ligi çok iyi yerde bitirebileceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Kulübü'nün kural hatası olduğu gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurduğu Kasımpaşa maçıyla ilgili gelen bir soru üzerine İsmail Köybaşı, "Bunların değerlendirmesi bize düşmez. Yönetimsel bir durum ve onlar da gerekli başvuruları yapmış durumdalar. Biz futbolculara düşen, maç tekrar edilirse en iyi şekilde savaşmaktır" şeklinde sözlerini tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler