Barça, City'yi Suarez'le yıktı

Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Manchester City ile Barcelona karşı karşıya geldi.

Yayınlanma: 24.02.2015 - 23:55
Abone Ol google-news

Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Manchester City ile Barcelona karşı karşıya geldi.

Etihad Stadı'nda oynanan ve Alman hakem Felix Brych'in düdük çaldığı mücadele 2-1 Barcelona üstünlüğüyle sonuçlandı.

Katalan ekibine galibiyeti getiren goller 16 ve 30. dakikalarda Luis Suarez'den gelirken, Manchester City'nin tek sayısını 69. dakikada Kun Agüero kaydetti. Barcelona'nın yıldızı Messi, son dakikada kullandığı penaltı atışından yararlanamadı.

Deplasmanda aldığı bu galibiyetle 18 Mart'ta Nou Camp'ta oynanacak rövanş maçı öncesi Barcelona büyük avantaj yakaladı.

YAYA TOURE'NİN YOKLUĞU CITY'Yİ VURDU

Ev sahibi City'de menajer Manuel Pellegrini, uzun süreli sakatlığı bulunan Yaya Toure'nin yokluğunda orta sahayı Nasri, Fernando, Milner ve Silva dörtlüsüne emanet etti. Manchester'in gök mavili ekibinin gol ayakları ise Dzeko ile Agüero oldu.

Konuk Barcelona'da ise teknik direktör Luis Enrique, Şampiyonlar Ligi'nde kaleyi yine Ter Stegen'e verdi. Diğer pozisyonlarda sürprize imza atmayan genç teknik adam, Messi, Suarez ve Neymar üçlüsüyle gol aradı.

SUAREZ ADA'YA KENDİNİ HATIRLATTI!

Karşılıklı ataklarla başlayan maçta Barcelona kısa süre sonra ağırlığını koydu ve art arda bulduğu gollerle 2-0 üstünlüğü yakaladı. 16. dakikada ceza alanına sağdan gelen pasta oluşan karambolda topu önünde bulan Luis Suarez, sol ayağıyla sert vurdu ve Joe Hart'ı mağlup etti. Bu gol ile Barcelona 1-0 öne geçmiş oldu.

İlk golden 14 dakika sonra Katalan ekibi Suarez'in ikinci golüyle 2-0 öne geçti. Lionel Messi, şık çalımlarla ceza alanına paralel şekilde getirdiği topu soldan bindiren Alba'nın önüne attı. Alba, kalabalık City savunması arasında Suarez'in hareketleneceği yeri çok iyi gördü. Uruguaylı golcü de bir yılan edasıyla City savunması arasından ayağını uzattı ve uzak köşeden direk dibine topu bıraktı.

İlk yarı 2-0 Barcelona üstünlüğüyle sonuçlandı.

CITY, AGUERO İLE UMUTLANDI AMA...

İlk 45 dakikayı 2-0 geride kapatan ve tur şansı oldukça zora giren City, ikinci yarının ortaları yaklaşırken Arjantinli yıldızı Agüero ile farkı bire indirdi. 69. dakikada ceza alanı önünde iyi paslaşmalar sonrası Silva'nın topuk pasında topla buluşan Agüero, şık bir vuruşla Ter Stegen'i mağlup etti. 1-2

ETKİSİZ CLICHY SONUNDA KIZARDI!

Manchester City'de maç boyunca en etkisiz kalan isimlerin başında gelen Gael Clichy ikinci yarıda gördüğü iki sarı kart sonrasında kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. İlk olarak 59. dakikada sarı kart gören İngiliz sol bek, 74. dakikada bir sarı kart daha görerek oyun dışında kaldı. Clichy, rövanş maçında forma giyemeyecek.

KAÇAN PENALTI CITY'YE UMUT OLDU!

Karşılaşmanın son dakikasında penaltı kazanan Barcelona'da topun başına geçen Arjantinli yıldız Lionel Messi oldu. Şampiyonlar Ligi'nin Ronaldo ile birlikte en golcü oyuncusu konumunda olan Messi atıştan yararlanamadı. Bir başka deyişle Hart, Messi'nin vuruşunu kurtardı. Dönen topu Messi kafayla kaleye göndermek istedi ancak etkisiz kalan kafa vuruşu yandan dışarı gitti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler