Beşiktaş Ankara'da dondu kaldı

Spor Toto Süper Lig 22. haftasında Balıkesirspor ile karşılaşan Beşiktaş, iki kez öne geçtiği maçtan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Yayınlanma: 01.03.2015 - 18:31
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig 22. haftasında Ankara’da Balıkesirspor’u ağırlayan Beşiktaş, iki kez öne geçtiği mücadeleyi 2-2’lik beraberlikle ayrıldı ve zirve yolunda önemli bir yara aldı.

Beşiktaş - Balıkesirspor (Foto Galeri)

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde Liverpool’u eleyen ve taraftarını sevince boğan siyah beyazlılar, kümede kalma mücadelesi veren Balıkesirspor’a takıldı.

Karşılaşmanın 35. dakikasında Demba Ba’nın penaltı golüyle öne geçen Beşiktaş, ilk yarıyı 1-0’lık üstünlükle tamamladı. İkinci yarıya golle başlayan Balıkesirspor, Ermin Zec’in 50. dakikadaki golüyle skora 1-1’lik dengeyi getirdi.

Bu golden 3 dakika sonra siyah beyazlıların yeni transferi Daniel Opare attığı golle Beşiktaş’ı yeniden 2-1 öne geçirirken 83’te penaltı kazanan Balıkesirspor, Ronald Vargas’ın golüyle durumu 2-2’ye getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 2-2’lik beraberlike sona erdi ve şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş zirve yolunda önemli bir puan kaybı yaşadı.

Öte yandan Beşiktaş’ın savunma oyuncusu Pedro Franco maçın 90+2. dakikasında direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Beşiktaş bu beraberliğin ardından 48, Balıkesirspor 14 puana ulaştı. Siyah beyazlılar gelecek hafta Sivasspor deplasmanına giderken Balıkesirspor sahasında Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.

 

Beşiktaş: Cenk, Serdar, Franco, Ersan, Opare, Atiba, Veli, Gökhan, Sosa, Olcay, Demba Ba

Balıkesirspor:
Emrullah, Uğur, Glumac, Hasan, Berkan, Muğdat, Santos, Gomes, Vargas, Sercan, Gökhan.

 

Karşılaşmadan dakikalar:

1' Karşılaşma Balıkesirsporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.
 
6' Jose Sosa'nın ara pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Gökhan Töre'nin yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.
 
19' Sol kanattan ceza sahası içerisine giren Daniel Opare yerden pasını Olcay Şahan'a veriyor, Olcay Şahan da hiç bekletmeden yerden pasını ceza sahası içerisinde sol çaprazda buşunan Atiba Hutchinson'a veriyor. Hutchinson'ın sol ayağı ile çektiği şutu kaleci Andrija Vukovic kornere çeliyor.
 
31' Serdar Kurtuluş'un sağ kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Demba Ba'nın kafa vuruşu Hasan Hatipoğlu'ndan dönüyor. Hasan Hatipoğlu'ndan dönen topla altıpas içerisinde buluşan Veli Kavlak'ın çektiği şut kaleci Andrija Vukovic'ten dönüyor. Kaleciden dönen topla bir kez daha buluşan Veli'nin gelişine çektiği şut savunmadan dönüyor.
 
35' GOL... Beşiktaş, Demba Ba'nın penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sağ kanattan ceza sahası içerisine giren Gökhan Töre son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak top Aykut Çeviker'in eline çarpıyor ve hakem penaltı noktasını gösteriyor. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Demba Ba yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Andrija Vukovic'in sağından ağlarla buluşturuyor.
 
43' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Eray Ataseven geçiyor. Eray'ın ortası ile ön direkte buluşan Vitor Gomes'in kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.
 
45' Halis Özkahya'nın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona eriyor.
 
46' İkinci yarı Beşiktaşlı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.
 
50' GOL... Balıkesirspor, Ermin Zec'in attığı golle skoru eşitliyor. Ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Eray Ataseven'in çektiği şut Ersan Gülüm'e çarpıp ceza sahası içerisinde sol çaprazda bulunan Ermin Zec'e geliyor. Ermin Zec'in gelişine sağ ayağı ile çektiği şut ağlarla buluşuyor.
 
53' GOL... Beşiktaş, Daniel Opare'nin attığı golle karşılaşmada bir kez daha öne geçiyor. Demba Ba pasını sol çaprazdan ceza sahası içerisine hareketlenen Daniel Opare'ye veriyor. Opare topu sağına çekip altıpasa yakın bir noktadan sol çaprazdan yerden şutunu çekiyor, top kaleci Andrija Vukovic'in solundan ağlarla buluşuyor.
 
68' Veli Kavlak'ın pası ile ceza sahası yayı dışında topla buluşan Atiba Hutchinson'ın çektiği şut kaleci Andrija Vukovic'te kalıyor.
 
71' Vitor Gomes'in pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Sercan Yıldırım'ın çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
 
74' Sağ çaprazdan ceza sahası içerisine giren Gökhan Töre son çizgiye indikten sonra yerden pasını altıpasa gönderiyor ancak araya giren Balıkesirspor savunması topu kornere uzaklaştırıyor.
 
83' GOL... Balıkesirspor, Ronald Vargas'ın penaltıdan attığı golle skoru 2-2'ye getiriyor. Ceza sahası içerisinde sol çaprazda Gökhan Töre ile girdiği ikili mücadelede Berkan Emir yerde kalıyor ve hakem karşılaşmada 2. kez penaltı noktasını gösteriyor. Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına geçen Ronald Vargas topu kaleci Cenk Gönen'in sağından ağlarla buluşturuyor.
 
90' Savunma arkasına atılan topa hareketlenen Sercan Yıldırım'ı ceza sahası içerisine girmeden düşüren Pedro Franco son adam olduğu için direkt kırmızı kartla oyun dışında kalıyor.
 
90' Halis Özkahya'nın son düdüğü ile karşılaşma 2-2 sona eriyor. Bu sonuçla ligde puanını 48'e yükselten Beşiktaş 2. sıraya yükselirken, 14 puana ulaşan Balıkesirspor 18. sırada kalıyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler