Kartal’da oklar Bilic’e

Avrupa defterini kapatan Beşiktaş’ta Hırvat çalıştırıcı yanlış kadro seçimi nedeniyle eleştiriliyor.

Yayınlanma: 20.03.2015 - 22:42
Abone Ol google-news

Beşiktaş’ın hedefi UEFA Avrupa Ligi’nde final oynamaktı, ne yazık ki bu gerçekleşmedi. Artık bir daha ki sefere ne diyelim. Yenilgi sonrasında oklar teknik direktör Bilic’e yöneldi. Nedeni sahaya yanlış 11 sürmesi. Başkan Fikret Orman olsun diğer yöneticiler olsun Hırvat çalıştırıcının hata yaptığını ifade ediyor. Orman ikinci yarının başında takımının yenik duruma düşmesi üzerine Atatürk Olimpiyat Stadı’nı terketti. Beşiktaş Başkanı’nın takımın performansı nedeniyle son derece sinirli olduğu gözlendi.

Yönetimin 4-4-42 tepkisi

Siyah - Beyazlı yöneticiler ise takımın 4-4-2 taktiğiyle sahaya çıkmasının yanlış olduğunu hatırlatarak “Mustafa hamle oyuncusu olarak kenarda tutulabilirdi. Rakibin hocası iki maçta da yaptığı iki değişikle maçı değiştirdi. Keşke biz de aynı hamleleri yapabilseydik” dediler. Motta’nın golünden hemen sonra Atiba’yı oyuna almak için hamle yapan Bilic’in yardımcısı oyuncuyu hazırladı ama Hırvat teknik adamdan onay çıkmadı.

Sinirlendi tribüne gitmedi

Kaleci Tolga da bir başka tepki alan futbolcuydu. Her topu tutuşunda, her degaj yapışında sürekli ıslıklara maruz kaldı. Hatası yok muydu elbette vardı. İşte futbol böyle bir oyun. Gün olur alkışlanırsın gün olur yuhalanırsın. Maç bitimiyle birlikte taraftarların bir bölümü takımlarını tribünlere çağırdı ancak Tolga bütün uğraşlara karşın tribünlere gitmedi. Stat dışında da gerginlik vardı.

40 milyon TL'yi kaçırdılar

Avrupa’ya veda eden Beşiktaş önemli bir gelirden oldu. C.Brugge’le oynanan rövanş maçına kadar Avrupa’da kasasına yaklaşık 30 milyon TL para koyan Siyah - Beyazlılar, finale kadar gitmesi halinde 40 milyon TL’lik bir gelirin daha sahibi olacaktı. Beşiktaş çeyrek finale kalsaydı 450 bin Avro, yarıfinale çıksa 1 milyon Avro, kupayı kazansa 5 milyon Avro’yu kasasına koyacaktı. Bu paraya hasılat, tv geliri, forma ve ürün satışı da eklendiğinde rakam 40 milyon TL’yi bulacaktı.

Tolga'dan duvarlar tekme

Club Brugge’ün ilk golünde büyük hatası olan Tolga Zengin, kelimenin tam anlamıyla yıkıldı. Maç bitmeden tribün tepkilerinin hedefi olan deneyimli kaleci, yediği 2. ve 3. goller sonrası adeta dibe vurdu. Bitiş düdüğü sonrası hızla soyunma odasına gitmeye çalışan Tolga’yı takım arkadaşları teselli etmek istedi. Bu çağrıları dikkate almayan milli kaleci soyunma odasına giden koridora girerken eliyle “Bitti” anlamına gelen bir hareket yaptı. Tolga koridorda duvara tekme atarak kendine de kızgın olduğunun mesajını verdi.

Taraftardan yenilgi öfkesi

Taraftarlar bazı yöneticilere, “Buralara gelirken giderken işkence çekiyoruz. Paralar boşa gitti. Bizimle hiç ilgilenmiyorsunuz, bazı futbolcuların kulağını çekin” diye serzenişte bulundu. Bir yönetici şoförünün tepkiden uzaklaşmak isterken arabasını taraftarların üzerine sürdüğü ne dair duyumlar aldım.

Başkan Orman sahip çıktı

Başkan Fikret Orman, teknik direktör Bilic ile bir yıl daha sözleşmelerinin bulunduğunu ve genelde kendisinden memnun olduklarını söyledi. Orman, “Yapmış olduğumuz işler bazı zaman büyük takdirler, bazı zamanlar da büyük tenkitler içermektedir. Bu işi yapan bizlerin buna hazırlıklı olmaları lazım; sporcularımız da dahil. Maç oynanmış ve bitmiştir. Tolga Zengin pırlanta gibi bir çocuktur. O da en az bütün taraftarlar kadar üzülmüştür” dedi. Orman, Fenerbahçe maçı için “Zor maç olacak” yorumunu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler