‘Emre hocamıza küfretti’

Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, F.Bahçeli futbolcunun maçı gerdiğini söyledi.

Yayınlanma: 23.03.2015 - 23:47
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’ye son dakika golüyle 1-0 yenilen Beşiktaş’ta maçın hakemi Fırat Aydınus’a büyük tepki var. Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak ve Futbol A Takımı Sorumlu Yöneticisi Mete Vardar, Aydınus hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Albayrak, maçta yaşanan olaylara dikkat çekerek, “F.Bahçe’nin oyuncusu Emenike bir anda formasını çıkarıp dışarı çıktı. Daha sonra onu içeri aldılar. Resmen amatör sahalarda bile rastlanmayacak görüntüleri gördük. Çocukluk ve gençliğimizde mahalle arasında top oynarken bile canınız istediği zaman çıkamıyorsunuz. Orada bile bir ciddiyet vardır. Resmen hakem fiyaskosu vardı. Hakem, televizyondaki izleyiciler gibi resmen izledi. Orada kurallar neyi gerektiriyorsa onu yapmalıydı” açıklamalarını yaptı.

‘TFF’YE GİDECEĞİZ’

Fırat Aydınus’a tepkisini devam ettiren Albayrak, “Geçen yıl Galatasaray ile oynadığımız olaylı maçın da baş aktörüydü. Biz bundan sonra Türkiye Futbol Federasyonu’na da müracaat edeceğiz, Aydınus’u hiçbir maçımıza istemeyeceğiz. Bunun altını net bir şekilde çiziyoruz. Pazar günü bir hakem fiyaskosu oldu. Türk hakemliği için de bence çok üzücü bir geceydi. Onun haricinde maçı Fırat Aydınus değil, Emre Belözoğlu yönetti. Herkesin gözünün önünde hocamıza ağıza alınmayacak küfürler ederek ortamı gerdi. Emre ve arkadaşları maç kazanmak için yeni bir stil geliştirdiler. Hakem de resmen maçı izledi. Buradan Fırat Aydınus’a bir kez daha söylüyorum. Kesinlikle hiçbir maçımıza istemiyoruz. Emre Belözoğlu’nun yapmış olduğu hareketlerle ilgili de TFF’den nasıl bir uygulama geleceğini de merakla bekliyoruz ve takipçisi olacağız” diyerek sert ifadeler kullandı.

VARDAR: AYDINUS NE OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Mete Vardar ise, Fenerbahçeli oyuncuların kazanmak için futbol dışı yöntemlere başvurduğunu savunarak şunları söyledi: “İlk maçta Atatürk Olimpiyat Stadı’nda da buna benzer şeylerle karşılaşmıştık. Bugün de bu tip baskı yedik. Ne yazık ki Fırat Hoca Türkiye’nin gözbebeği, Türkiye’yi yurt dışında temsil eden bir hakem olmasına rağmen sahada gösterdiği yönetimle Türkiye’nin gururu olduğunu bir kez daha kanıtladı! Diğer güzide kulübümüzün, rekabet ettiğimiz kulübün oyuncuları ile beraber, hep beraber maçı yönettiler. Hayırlı olsun, bir şey diyemiyorum. Çünkü futbol bugün eşit şartlarda oynanmadı.”

FEDERASYONDAN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi Fırat Aydınus’la ilgili basında çıkan haberleri yalanladı. TFF’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada “Hakemimiz, UEFA ve TFF talimatları çerçevesince F.Bahçe-Beşiktaş maçı bitiminde herhangi bir açıklama yapmamıştır. Bunun yanı sıra kendisinin herhangi bir sosyal medya hesabı bulunmamaktadır” denildi.

TOLGA SEZONU KAPATTI

Fenerbahçe derbisinde sakatlanan Tolga Zengin sezonu kapattı. Derbide ağlayarak sahayı terk eden ve sağ arka adele tendonu kopan Tolga’nın ameliyat olacağı belirtildi. Tecrübeli kalecinin 2-3 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler