Fenerbahçe'de İtalyan dönemi... Terraneo Fenerbahçe'de

Fenerbahçe Yönetimi Sportif Direktör Giuliano Terraneo'yu İstanbul'a çağırdı, yapılan görüşmeler sonunda anlaşma sağlandı.

Yayınlanma: 29.05.2015 - 03:27
Abone Ol google-news

Sportif direktör Terraneo, İnter’deyken G.Saray’dan Emre ve Okan’ı transfer etmişti.

Fenerbahçe Kulübü sürpriz bir transfere imza attı. Yönetim, uzun yıllar Inter’in sportif direktörlüğünü yapan İtalyan Giuliano Terraneo’yu aynı görevle transfer etti. Terraneo, Samandıra’ya gelerek tesisleri gezdi ve daha sonra anlaşma sağlandı. Sportif direktör Inter’e G.Saray’dan Emre ve Okan’ı transfer etmiş o dönem Türk medyasının gündemine gelmişti. Giuliano Terraneo’nun İtalyan basını tarafından Manchester United’a gideceği iddia edilmişti. Sırada yeni teknik direktör var. Sarı-Lacivertli yönetim bu çerçevede de önemli yol almışa benziyor. Sanırım birkaç güne kadar teknik direktörde çözümlenmiş olacak. 

Eski kaleci, ve Zico’nun menajeri

52 yaşındaki Giuliano Terraneo eski bir kaleci. 1974-1990 yılları arasında profesyonel olarak futbol oynamış. Terraneo, Monza, Torino, Milan, Lazio ve Lecce takımlarında forma giymiş. İtalyan, aynı zamanda Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Zico’nun da menajeri. İlk kez bu yıl Euroleague Final Four’na yükselen Fenerbahçe Ülker’in genel menajerliğini de bildiğiniz gibi İtalyan Maurizio Gherardini yapıyor.

Bugün konuşma yarın oy 

Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün yapılıyor. Ülker Sports Arena’da çoğunluğa bakılmaksızın saat 10.30’da başlayacak genel kurulun ilk gününde, yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyet raporları , hazırlanan bütçe tasarısı okunarak oylamaya sunulacak. Ardından ise başkan adayları kürsüye çıkacaklar. Genel kurulda 31 Mayıs Pazar günü başkan, yönetim kurulu ve diğer kurulların seçimi yapılacak. ( Saat 10.00 - 17.00 arası ) Sarı-Lacivertli kulüpte 17 yılı aşkın süre başkanlıkta kalıp en uzun süre bu görevi yürüten isim olarak tarihe geçen Aziz Yıldırım, başkanlığa yeniden talip oldu. Yıldırım’ın yanı sıra eski yönetim kurulu üyesi Hulusi Belgü de aday olduğunu resmen açıkladı. Fenerbahçe Yakın Geleceği Platformu’nun desteklediği Murat Çelikel ise adaylıktan çekildi. 

Yıldırım - Koç görüşmesi

Fenerbahçe’de son yılların en büyük uzlaşması sağlandı. Bir süre önce Ali Koç’a, “Benden sonra kulübün başkanı sen ol” teklifi yapan Aziz Yıldırım bu amacına ulaştı. Aldığı teklif sonrası Yıldırım’dan süre isteyen Koç son kararını verdi. Ali Koç önümüzdeki yıllarda kongre üyeleri de uygun görürse başkanlık koltuğuna oturabileceğini söyledi. Aziz Yıldırım, yeni yönetim listesine Koç’u alabilir.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler