Sneijder'den Fenerbahçe ve ayrılık açıklaması

Galatasaray'ın yıldızı Wesley Sneijder, kariyerinin en önemli şampiyonluklarından birini kazandığını söyledi. Hollandalı futbolcu, ilerleyen yıllarda sarı kırmızılı takımda teknik direktör olarak görev yapmak istediğini ifade etti.

Yayınlanma: 30.05.2015 - 10:47
Abone Ol google-news

İşte Hollandalı yıldızın, sorularımız karşısındaki yanıtları:

- 4. yıldızı kazandınız, şampiyonluğun değerlendirmesini yapar mısınız?

Sneijder: Çok zor bir sezon geçtiğini düşünüyorum. Çok zor anlar yaşadığımız dönemler oldu. Ve zor dönem geçirdikçe birbirimize daha çok kenetlendik. Sadece benim başarım değil bütün takımın başarısı. Son iki aya bakıyorsunuz. Gösterilen performansa bakıyorsunuz, 7 maçta hiç gol yenmemiş, defansı ve Muslera’yı bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Çok zor bir sezondu ama çok zorlandığımız anlarda hep birlik olmayı becerebildik.

- Kariyerinizde büyük başarılar bulunuyor. Peki 4. yıldız, koleksiyonunuzun neresinde yer alacak?

Sneijder: Kariyerimdeki en önemli şampiyonluklardan birisi olacak. Çünkü kendi performansıma baktığımda hemen hemen bütün maçlarda oynadım. Çok önemli performans gösterdiğimi düşünüyorum. Diğer taraftan tabii ki takım olarak da çok iyi işler becerdik. Sezon öncesi biliyorsunuz çok büyük bir baskı vardı üstümüzde. Bu sezonki şampiyonluğun yeri bambaşkaydı. 4. yıldız için mücadele ediliyordu. Kariyerimdeki en önemli şampiyonluklardan bir tanesi.

Yıldız içine girilen fotoğraf kek kalıbına benzetilmiş, alay konusu olmuştu...

Sneijder: Kek kalıbı hakkındaki şakalardan pek haberim yok. Çok fazla da anlamıyorum. Bu sezon bizim için ve Fenerbahçe için çok önemliydi. 4. yıldıza yönelik organizasyonlar yapıldı. Önemli olan bunu başarabilmekti. Bize kısmet oldu. G.Saray tarihine adımızı yazdırdık.

- Taraftar, Hagi’nin ardından en iyi 10 numara olarak G.Saray tarihine geçtiğinizi söylüyor.

Sneijder: İlk geldiğim günden beri inanılmaz destek alıyorum Galatasaray taraftarından. Hatta sadece Galatasaray taraftarından değil diğer takım taraftarlarından da çok destek gördüğümü söyleyebilirim. Galatasaray taraftarı gerçekten mükemmel diye nitelendirebilirim. Bunun karşılığını vermeniz gerekiyor. Bu sene sahada bana gösterilen ilginin hakkını sonuna kadar verdiğimi düşünüyorum.

‘Kırmızı kart görmedik mi?’

- Galatasaray’ın bu sezonu kırmızı kart görmemesi ve hakemlerin sizi kolladığı konuşuluyor. Ne söyleceksiniz?

Sneijder: Ligde hiç kırmızı kart görmedik mi? Bence biz Fair-Play’de de şampiyon olduk.

‘Yerli - yabancı ayrımı yok’

- Yerli ve yabancı futbolcular arasında bir problem var mı?

Sneijder: Sezon boyunca birçok spekülasyon çıktı ‘Takımda gruplaşmalar var, yerliler-yabancılar’. Benim tecrübeme inanın, güvenin birçok takımda oynadım buradaki atmosferi, buradaki arkadaşlığı gerçekten daha önce hiçbir takımda görmedim. Bu çok normaldir, çok kalabalık bir grup, bir kişi bir kişiyle daha fazla konuşabilir; bir kişi bir kişiyle daha fazla yakın olabilir. Ama Galatasaray futbol takımında herhangi bir gruplaşma, yerli-yabancı ayrımı kesinlikle yoktur. Zaten sahada sergilediğimiz performansla bu önemli şampiyonlukla bence bunu gösterdiğimizi düşünüyorum.

‘Ümitsizliğe kapılmadım’

- Zor bir sezonu geride bıraktınız, hiç umutsuzluğa kapıldığınız oldu mu? Prandelli-Hamzaoğlu değişimi için neler söyleyeceksiniz?

Sneijder: Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadım. Kesinlikle hiçbir anda.. Prandelli zamanında biraz zor zamanlar geçirdiğimiz doğru. Zor maçlar, zon anlar yaşadığımız doğru. Ama o anlarda bile ümitsizliğe kapılmadım. Tabii ki sezon devam ederken hoca değiştirmek kolay değildir. Çünkü hep berabersiniz, bir insana alışıyorsunuz, ondan sonra değişiklik yapmak çok kolay olmuyor. Bence çok önemli, çok büyük bir değişiklik yapıldığını gördüm ve hissettim. Hamza Hoca’nın gelmesiyle hepinizin bildiği gibi performansımız tamamen yukarı doğru çıkmaya başladı. Belki her maçımızda en iyi performansımızı gösteremedik ama daha bir takım olduk kenetlendik birbirimize.

‘F.Bahçe’ye asla...’

- Diyelim ki F.Bahçe’den çok ciddi bir teklif geldi gider misiniz?

Sneijder: Buraya ilk geldiğim zaman TT Arena’da yaptığımız basın toplantısında ‘Galatasaray tarihine adımı yazdırmak istiyorum, burada çok önemli şeyler başarmak istiyorum’ demiştim hatırlarsanız. O yüzden benim hedefim hâlâ bu. Bu sene de çok önemli bir şampiyonluk kazandık. Sezon sonunda böyle bir senaryoyu düşünürsek kesinlikle Fenerbahçe’ye gitmem. Aradaki rekabeti ve durumu biliyorum. O yüzden böyle bir şeyi asla düşünmem.

- En güzel golünüz hangisiydi?

Sneijder: Birincisi Fenerbahçe’ye attığım ilk gol. İlk gol daha iyiydi. İkincisi de Fenerbahçe’ye attığım ikinci gol.

- Taraftar ilgisini nasıl buluyorsunuz?

Sneijder: İlgiden kesinlikle sıkılmıyorum. Hollanda’da, İtalya’da gördüğüm ilgiden biraz daha değişik geliyor. Çünkü burada taraftarlar sizinle resim çektirmek istediği zaman dokunma, sarılma, bire bir temas burada daha fazla. Ama bu beni sıkmıyor, üzmüyor; tam tersine çok mutlu ediyor.

‘Utandığım maçlar var’

- Bu sezonki hüsran sonrası gelecek yıl Avrupa’daki hedefiniz nedir?

Sneijder: Bu sene hepinizin bildiği gibi ne yazık ki Şampiyonlar Ligi anlamında kötü bir sezon geçirdik. Herkesin tabii ki hayatta bir hedefi vardır ve benim de hayatta hedeflerim var. Galatasaray gibi büyük bir camia olarak kesinlikle bir sonraki sene hedefim, Şampiyonlar Ligi’nde Avrupa’da çok daha büyük işler başarmak. Çünkü ne yazık ki bu sene istediğimiz gibi geçmedi. Zorlu maçlar geçirdik. Çok kötü skorlar aldık. 4-0, 4-0 gibi üst üste skorlar aldık. Ve saha içinde bazen gerçekten utandığım ve üzüldüğüm maçlar oldu. Çünkü bu formanın hak etmediği maçlar oynadık.

- Şampiyonlar Ligi kupasını yeniden kazanmayı düşünüyor musunuz?

Sneijder: Yeni başkanımızdan duyduğuma göre ‘Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak istiyorum’ tarzında bir hedefi varmış. Ben kesinlikle onunla beraberim. Çünkü daha önce Şampiyonlar Ligi’ni kazandım. Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak rüya gibi olur. Onu kaç gün kutlayacağımızı hayal bile edemiyorum. Hayal ettikçe çıldırıyorum. Kesinlikle gelecek seneki hedefimizin bu seneden daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum.

‘Galatasaray’a teknik direktör olmak isterim’

- İleride Galatasaray’a teknik direktör olmak gibi bir hayaliniz var mı?

Sneijder: Galatasaray camiasında teknik direktörlük olur, farklı bir pozisyon olur ama bir şekilde mutlaka görev almak isterim. İleriki hedeflerimden en büyüğü teknik direktör olmak. Burada hoca olarak devam etmek harika olurdu. Tercüman Mert Çetin de benim yardımcım olurdu. (Bu sırada Mert gazetecilere ‘Buna siz de şahitsiniz’ diyerek espiri yaptı).

‘Burada çok mutluyum’

- Sözleşmeniz hakkında çok spekülasyon yapılıyor, Galatasaray’da kalacak mısınız?

Sneijder: Bunu hiçbir zaman saklamadım. Daha önce sorduğunuzda da hep bunu söyledim. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Çok mutluyum. Hiç gidecek gibi bir şey hissetmiyorum. Açıkça söyleyeyim hiç gitme taraftarı değilim. Ama şu an kontratım için konuşmanın yeri ve zamanı değil. Önümüzde Rizespor, önemli bir Türkiye Kupası ve Hollanda milli takımıyla oynayacağım 2 önemli karşılaşma var. Bu maçlar bittikten sonra bu kontrat işi belki düşünülebilir. Ama şu an tam zamanı değil bunu düşünmek için. Burada çok mutluyum.

‘Başkan değişimi etkilemedi’

- Sezon içinde 3 başkan gördünüz, bu durum futbolcuları etkiledi mi?

Sneijder: 3 başkan değişikliği yaşandı ama futbol takımını olumsuz etkilemedi. Başkanlık makamı yeşil sahadan uzak bir makam. Hoca tabii ki bambaşka bir şey. Her gün berabersiniz ve her hocanın belli bir stili, oyun tarzı, çalışma tarzı var. O yüzden hoca değiştiği zaman mutlaka onda adaptasyon daha zor oluyor.

‘Drogba yaşlandı ama gelsin’

Sneijder, “Drogba’nın tekrar G.Saray’a gelmesini ister misin?” şeklindeki sorumuza, “Drogba gelsin isterim tabii ki niye olmasın. Ama yaşlandı (gülerek). Yine de gelebilir” yanıtını verdi. Sneijder, Yasin’in performansı için “Beni dinlesin yeter. Daha iyi olacak” dedi. Sneijder, “Muslera, rakip takım kalecisi olsa gol atabilir miydin?” sorumuzu gülerek “Lazio’ya karşı ve milli takımda ona iki tane gol attım” diyerek yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler