Yabancı sınırına dayandı

Fenerbahçe, Nani’yle birlikte 14 yabancı kontenjanını doldurdu

Yayınlanma: 03.07.2015 - 21:49
Abone Ol google-news

 

Van Persie adım adım geliyor

F.Bahçe, uzun süredir transferi için uğraş verdiği Van Persie’de de mutlu sona yakın. Sarı- Lacivertliler önceki gün Hollandalı oyuncunun menajeriyle İstanbul’da bir araya geldi ve büyük ölçüde anlaştı. Van Persie’nin yarın Nani’yle birlikte İstanbul’a gelebileceği gelen haberler arasında...

Fenerbahçe’den çok sayıda yabancı futbolcu geldi geçti. O günkü şartlar doğrultusunda gereken ne ise o yapıldı. Kiminin kumaşı iyi çıktı kimisinin kötü. Bazen de yönetimin yaptığı yanlış oyuncu politikası. Galatasaray 4. yıldızı taktı, federasyon da yabancı sınırını serbest bırakınca Sarı-Lacivertli kulüp atağa kalktı. Hem de ne atak. Neredeyse her gün bir transfer. Sportif direktör yeni, teknik direktör yeni, kaleci yeni, stoper yeni, forvet yeni. Bitmedi devamı olacak. Yani takım gördüğünüz gibi tepeden tırnağa yenileniyor. Hedefte büyük başarılar var, olur ya da olmaz. Olursa güzel olur olmaz ise hüsran. Çünkü harcanan paralar öyle böyle değil. Şimdi sizlere yabancı oyuncuları tek tek aktarayım. Fabiano, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Alves, Krasic, Meireles, Fernandao, Sow, Kadlec, Holmen, Stoch, Emenike, Diego, Nani (henüz imzalamadı). Nani’siz 13, Portekizli takıma katılırsa sayı 14 oluyor. Bu da bir sıkıntının olmadığını gösteriyor.

Yabancı kuralı ne diyor?

Süper Lig’de 2015-16 sezonunda kulüpler 28 futbolcuya lisans çıkartabilecek. Oyuncuların 14’ü yerli, 14’ü yabancı olacak. Bu 14 yerlinin içinde, 2 tane alt yapıdan, 4 tane de Türkiye’de yetişmiş isim zorunluluğu var. İlk 11’de 11 yabancı oyuncu forma giyebilecek. Maç kadrosundaki 18 oyuncunun 7’si yerli, 11’i yabancı olabilecek. Bir tane Türk kaleci mecburiyeti de bulunacak.

Yeni dil Portekizce

F.Bahçe’nin yeni dili Portekizce olacak. Takımdaki ağırlığın Portekizli futbolculardan oluşması üzerine Brezilyalılarında bu dili konuştuğunu düşünürsek 3-5 kişi dışında herkes birbiriyle bundan böyle Portekizce konuşacak. Takımda bu dili bilen Alves, Meireles ve Diego vardı. Şimdi bu 3’lüye teknik direktör Vitor Pereira, Nani, Fabiano, Fernandao, Senegalli Abdaulaye Ba da (Porto ve İspanya’da forma giydiği için Portekizce biliyor) eklendi.

Bir şok ayrılık daha

Sarı-Lacivertlilerde, bir süre önce sportif direktörlüğe getirilen Giulliano Terraneo’nun yardımcısı Kazım Avcı’nın görevine son verildi. Başkan Aziz Yıldırım’ın yanına çağırdığı Avcı’ya kararı bizzat kendisinin ilettiği öğrenildi. Avcı, son günlerde Emre Belözoğlu’yla yolların ayrılmasında payı olduğu iddiasıyla gündemdeydi. Aynı zamanda futbolcu menajeri de olan Avcı, bir dönem Fransız futbolcu Anelka’yı sahte belgelerle F.Bahçe’ye pazarlamaya çalışmakla suçlanmıştı.

 

Topal: Kaptan Volkan Demirel

F.Bahçe’nin deneyimli orta saha oyuncusu Mehmet Topal, kaptanlık konusunda net konuştu: “F.Bahçe’de kaptanlık yapmak şereftir, onurdur. Beni rahatsız ediyor bu konu, Volkan ağabeyi de rahatsız ediyordur. 13 14 yılını vermiş bu camiaya, takımın kaptanı Volkan Demirel’dir.” Topuk Yaylası Tesisleri’nde açıklamalarda bulunan tecrübeli futbolcunun demeçleri şöyle:

* 3 Temmuz sürecinde çok dik bir duruş gösterdik, yerimizde başka bir kulüp olsaydı, bu süreçten çıkabilir miydi bilemiyorum. İnşallah alnımızın akıyla bu süreçten çıkacağımızı düşünüyorum. Ön eleme maçları oynayacağız ve en iyi şekilde hazırlanıp Şampiyonlar Ligi’ne gitmek istiyoruz.

* 1 yıllık daha sözleşmem var. ‘Kal’ derlerse mücadelemizi vermeye devam ederiz. Burada çok mutluyum.

* Emre ağabeye, camiamıza verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Ağabey kardeş ilişkimiz var. Ayrılmasına üzüldüm.

3 Temmuz mesajı

Fenerbahçe, 3 Temmuz sürecinin yıl dönümü nedeniyle resmi internet sitesinden bir bildiri yayımladı. Söz konusu açıklamada “Fenerbahçe ve Türk Spor Tarihinde ‘3 Temmuz’ olarak bilinen süreçte tam 4 yıl geride kaldı. Bu sürecin Fenerbahçe ve Başkanımız Aziz Yıldırım’a yönelik kumpas ve planlı bir operasyon olduğunu artık taraflı tarafsız herkes kabul ediyor. Sözde şike davasında yeniden yargılama sürüyor. Fenerbahçe’nin hukuk haklılığı ispatlanana kadar sürecek” ifadelerine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler