Trabzonspor'un hedefindeki golcü: Pablo Osvaldo

Golcü arayışlarını sürdüren Trabzonspor son olarak gündemine aldığı Pablo Osvaldo'ya resmi teklifini yaptı, yanıt beklemeye başladı. Bonservisi elinde olan 30 yaşındaki Arjantinli futbolcu, imza parasıyla ikna edilmeye çalışılacak.

Yayınlanma: 13.07.2015 - 11:06
Abone Ol google-news

 

Transfer listesine her geçen gün yeni bir oyuncu giren Trabzonspor’a, menacerler son olarak Pablo Osvaldo’yu önerdi. Sezonu Boca Juniors’ta tamamlayan 30 yaşındaki futbolcunun sözleşmesi bitti ve bonservisi elinde bulunuyor. 

Forvet hattı için David Villa, Nikica JelavicPapiss Cisseve Pazzini’yle görüşen Bordo-Mavililer’de teknik direktör Şota Arveladze’nin oyun stiline en çok uyan futbolcununOsvaldo olduğunu sportif direktör Süleyman Hurma’ya aktardığı belirtildi. Önceliği yıldız oyuncuya veren Bordo-Mavili kurmaylar, ikinci kez menacerler aracılığıyla teklif hazırlığına başladı.

Mbia taktiği uygulandı


Boşta bulunan Osvaldo’nun ikna edilmesi için Mbia’daki taktiğin bir benzeri uygulandı. Kamerunlu futbolcuya 2.2 milyon Euro imza parası veren Trabzonsporlu yetkililer, deneyimli forvetin de kapısını bu tarzda bir teklifle çaldı. Arjantin ekibinde 1.7 milyon Euro oynayan Osvaldo’ya yıllık ücret olarak 2.5 milyon Euro önerildi. 

Bu rakama ilk etapta sıcak bakan tecrübeli futbolcunun, değerlendirmeye aldıktan sonra Karadeniz ekibine en kısa zamanda kesin kararını açıklayacağı öğrenildi. Süleyman Hurma’nın, 1.5 ile 2 milyon Euro arasında bir imza parası verdiği belirtildi.

16 milyon Euro’ya transfer oldu

Pablo Osvaldo, 2011-12 yaz transfer döneminde Espanyol’dan Roma’ya 16 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu. İtalyan ekibinde yıllık 2 milyon Euro’ya oynayan Osvaldo, 1 sezon sonra da İngiltere ekibi Southampton’ın yolunu 15 milyon Euro bedelle tuttu. Futbol kariyerinde kendisi için toplam 46 milyon Euro bonservis bedeli ödenen Osvaldo’nun, Avrupa pazarında bir kez daha yeteneğini kanıtlamak ve bu kıtaya dönmek için Trabzonspor’a olumlu baktığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler