Göztepe stadını istiyor

AKP İzmir’i sporda da ihmal ediyor. Şampiyonluğu hedefleyen Göztepe maçlarını Bursa’da oynayabilir.

Yayınlanma: 15.07.2015 - 05:08
Abone Ol google-news

İzmir takımlarının kanayan yarası stadyum problemi, 2015-16 sezonu öncesinde de çözüm bulamadı. Göztepe ve Karşıyaka için yapılacağı açıklanan statların inşaatına bir türlü başlanmaması, şehirdeki Alsancak Stadı’nın yıkım kararıyla kapatılması, Atatürk Stadı’nın ise bakımda olması ve sezonun ilk haftalarına yetişmesinin beklenmemesi İzmir takımlarının canını sıktı. Göztepe’nin geleceği ise belirsizliğini sürdürüyor.

Kulüpler mağdur

AKP iktidarının ülkenin dört bir yanında başlattığı tesis yatırımından İzmir beklediği ve hak ettiği payı yıllardır alamadı. Ege futbolunun can damarı İzmir’de futbol Karşıyaka, Göztepe, Altınordu, Buca, Altay gibi kulüplerin girişimiyle ayakta durmaya çalışırken iktidarın Kayseri, Konya, Antalya, Afyon dahil birçok kente modern statlar inşa etmesi dikkat çekti. AKP’nin, İzmir’deki CHP yerel yönetimine tepki olarak stat işini ağırdan aldığı da konuşuluyor.

Sadece Buca

Spor Toto 2. Lig’de mücadele edecek Buca, 13 bin kişilik Buca Arena’da maçlarını oynayacak. Bir diğer İzmir temsilcisi Karşıyaka da maçlarını burada oynamak için Bucaspor yönetimiyle görüşmelerini sürdürürken bu temaslardan olumlu sonuç çıkması bekleniyor. Yine bu sezon 2. Lig’de mücadele edecek Altay, Bucaspor’un eski stadında maçlarını oynayacak. PTT 1. Lig’de üst sıraları hedefleyen Göztepe ve Altınordu’nun ise henüz nerede maçlarını yapacağı belli değil. Twitter’dan #GöztepeStadınıİstiyor etiketiyle tepkilerini dile getiren taraftarlar, İzmirli siyasilerden ve kulüp yetkililerinden açıklama bekliyor. Göztepe’nin seçenekleri arasında Bursa Atatürk Stadı da yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler