Fenerbahçeli taraftarlara siyasi slogandan gözaltı

Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Avukat İlyas Bulcay ve 7-8 taraftar Tortu Konyaspor maçı sonrasında gözaltına alındı.

Yayınlanma: 28.01.2014 - 00:36
Abone Ol google-news

Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Av. İlyas Bulcay ve bazı taraftarlar Spor Toto Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe - Torku Konyaspor maçı sonrasında siyasi slogan attıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Migros tribünün altında yeni kurulan polis noktasının önündeki alanda minübüsün içinde uzun süre bekletilen taraftarlara hiçbir açıklama yapılmadı.

Dernek avukatlarının gelmesinin ardından, polisler, "savcıdan haber bekliyoruz" açıklamasını yaptı. Ardından dernek başkanı İlyas Bulcay minibüsten indirilerek polis noktasında kısa bir süre Kadıköy'deki karakola götürüldü.

İlyas Bulcay, serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, "stattan çıkarken insanları gözaltına aldılar. Ben de yanlarındayım diye beni de götürdüler. Niye alıyorsunuz dediğimde, 'Tribünde siyasi slogan atarken kameraya kaydedildiler.Ondan' dediler. Ben tribünde maç izlemem, koridorda televizyondan izlerim. Nasıl kameraya alınmış olabilirim" dedimse de dinletemedim. Niye tuttular, ifademi bile almadan niye bıraktılar, anlamadım. Demokratik bir ülkede böyle keyfi bir uygulama olamaz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler