Dilmen: "Yüzde bin penaltı"

Fenerbahçe'nin Antalyaspor'u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen değerlendirmelerde bulundu.

Yayınlanma: 31.08.2015 - 13:39
Abone Ol google-news

 

Fenerbahçe'nin Antalyaspor'u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen değerlendirmelerde bulundu.

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin galibiyet golünü bulduğu pozisyondaki faul kararı için "Hakemin pozisyonu gördüğü açıdan %1000 faul, ama evde izlerken 'değil' diyebilirsin" dedi.

Fenerbahçe'nin Antalyaspor'u yendiği maçın son anlarındaki kritik faul kararını Rıdvan Dilmen de değerlendirdi. Hakemin pozisyonu gördüğü açıdan %1000 faul olduğunu belirten Dilmen "Ama evde izlerken 'değil' diyebilirsin" şeklinde konuştu. Dilmen Antalyasporlu Kadir Pekmezci'nin pozisyonda çaylaklık yaptığını da savundu.

"İnanılmaz şeyler oldu"

Fenerbahçe'nin istekli olduğunu dile getiren Dilmen, "94 ile 95 küsür arası inanılmaz şeyler oldu. Basketbol maçı gibiydi. 94. dakikada 25 saniyede Serdar Özkan topu rakip yarı alanda kaybetti, Fenerbahçe de kaybetti, Antalyaspor bir kez daha top kaybı yaşadı ve 90+6'da Fenerbahçe'ye 2 puan geldi. Fenerbahçe çok istekli ve coşkuluydu ama 40. dakikaya kadar pozisyonu yoktu. Ancak rakibine de pozisyon vermemesi avantajıydı." ifadelerini kullandı.

Organizasyonunda problemi olmasına rağmen Fenerbahçe, tempolu oyunuyla ilk yarı kilidi bir şekilde açtı. İkinci yarı Pereira tek forvete döndü. Volkan Şen'in Fernandao'nun yerine oyuna alınması bir antrenör doğrusuydu. Fenerbahçe top rakipteyken iyi oynadı.

"Oyun tatmin edici değil"

Sarı lacivertlilerin ciddi eksikleri olduğunu dile getiren Rıdvan Dilmen, "Fenerbahçe'nin oyunu tatmin edici değil. Özellikle hücumda ciddi eksikleri var. Antalyaspor da iyi mücadele etti. Eto'o istediği pozisyonları bulamadı. Fenerbahçe'nin kanatsız oynaması hücum aksiyonlarını aksatıyor. Rize maçında kıpırdanmaya başlayan Nani, iki gol atıp, bir gol kaçırdı, mücadele edip sarı kart gördü. van Persie'de yüzde 20 toparlanma var ama 60'tan sonra oyundan düşüp top kaybediyor. Fizik olarak tam hazır değil."

"Diego Santos'taki gibiydi"

Galibiyeti getiren frikik pozisyonunda hakemin doğru karar verdiğini söyleyen Dilmen, "Nani frikik golünü geçen hafta attı, bu maçta atmadı. Geçen hafta kalecinin soluna vurmuştu. Antalyaspor kalecisi, Nani'nin topu yine sola atacağını düşündüğünü düşündü. Antalyaspor kalecisi Rize'de kaldı ve bu yüzden golü yedi. Frikikte Kadir Bekmezci çaylaklık yaptı. Hakemin olduğu noktadan görüş açısıyla faulu verirsin. Evde izlerken faul değil diyebilirsin." dedi.

Diego'nun performansına vurgu yapan tecrübeli yorumcu, "Diego, Santos'taki günlerine dönmüş gibiydi. Oyunu beni tatmin etmedi ama mücadelesi tatmin etti. Aslında Nani hariç Fenerbahçe'de tüm oyuncular vasat oynadı ama iyi mücadele ettiler." ifadelerini kullandı.

"Santrafor alınmalı"

Robin van Persie ve Fernandao'nun alternatifinin olmadığını dile getiren tecrübeli futbol adamı, "Fenerbahçe, transer döneminin bitmesine sayılı saatler kala bir santrfor alır diye düşünüyorum. Her bölge alternatifli ama Fernandao ve van persie'nin alternatifi yok." şeklinde konuştu.

"Pereira Ozan'a sıcak bakmalı"

Yeni transfer Ozan Tufan'ın arka plana atılmaması gerektiğini söyleyen Dilmen, "Ozan Tufan'a karşı Pereira'nın önyargısı olmamalı. Ozan Tufan'ı, Uygar Mert Zeybek gibi göremezsin. Ozan'a daha sıcak bakması, kendisi için de Fenerbahçe için de artı olur. Bu kadar arka plana atılacak bir futbolcu değil Ozan. Oyunu tutmak için de alabilirsin. Ziraat Türkjiye Kupası bir an önce başlasa da, Fenerbahçe'nin kenarda kalan oyuncuları maç eksiğini giderebilseler. Ozan Tufan, Mehmet Topal ve Souza'nın alternatifi olabilir." şeklinde konuştu.

"Kaliteli maç olmadı"

Maçın kalitesiz geçtiğini dile getiren tecrübeli yorumcu, "Fenerbahçe'nin hakim olduğu heyecanlı bir maç oldu ama kaliteli bir maç olmadı. Çok sert maçlar başlayacak, Fenerbahçe çift forvet oynayacaksa santrfor alması şart. Sow'dan gelen parayı bu transfer için ayırmışlardır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler