G.Saray ne kadar tasarruf etti?

Galatasaray, bu transfer döneminde 20'den fazla oyuncuyu gönderdi. 20 milyon Euro yükten kurtuldu. Geçmişte zengin ettiği menajerlere bu sezon için ise sadece 950 bin Dolar ödedi. Personel giderini yüzde 50 azalttı

Yayınlanma: 08.09.2015 - 11:43
Abone Ol google-news

 

UEFA ile yapılan Finansal Fair Play anlaşması nedeniyle maddi olarak kısıtlamalara gitmek zorunda kalan Galatasaray yönetimi, bu süreçte kulüp personelinden transfer giderlerine kadar tasarruf yapıyor.

20'den fazla futbolcusu ile yollarını ayıran sarı-kırmızılı yönetim, böylelikle 20 milyon 480 bin Euro'yu bulan maaş yükünden kurtuldu. Satılan ve kiralanan oyuncular sayesinde 10 milyon 900 bin Euro kasaya koyuldu. Aslan alınan oyuncuların bonservisine ise 6 milyon Euro'dan az para harcadı. Gelengidenlerin bütçesi karşılaştırıldığında yaklaşık 15 milyon Euro tasarruf söz konusu.

Aysal 25 milyon dolar ödemişti

Sekiz oyuncuyu kadrosuna katan, Hamza Hamzaoğlu ve Sabri ile sözleşme yenileyen Dursun Özbek başkanlığındaki yönetimin kasasından transferlerdeki komisyonlara toplam 950 bin Dolar çıktı. Oysa ki Ünal Aysal döneminde menajerler kulüpten 4 yılda yaklaşık 25 milyon Dolar aldı.

Personel maliyeti yarı yarıya indi

Duygun Yarsuvat döneminde startı verilen, Özbek'in büyük çabası ile gerçekleşen kulüp içi operasyonda personel maliyetinden ayda 2.5 milyon TL tasarruf sağlandı. Aysal zamanı 4.5 milyon TL olan personel gideri şu an 2 milyon TL'ye indirildi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nin 1.5 milyon liralık tadilat masrafını da Özbek kardeşler ve GSYİAD karşıladı. Altyapı bölümü, soyunma odaları ve yemek salonları olmak üzere kulübün kasasından para çıkmadan baştan aşağı yenilendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler