Futbola terör darbesi

Cizre salonda çalışıyor; Dersim, Erzurum deplasmanına gidecek yol arıyor.

Yayınlanma: 16.09.2015 - 10:43
Abone Ol google-news



Suriye sınırındaki gerginliğin yanı sıra bölgede yaşanan çatışma ortamı, futbolu iyiden iyiye vurmaya başladı. İlçedeki savaş ortamı nedeniyle, sezon başından bu yana kulüp binasına adım atamayan 3. lig takımı Cizrespor, göçebe hayatı yaşarken, 23 yıl sonra yeniden profesyonel lige dönen Dersimspor da bugün Türkiye Kupası 1. kademesinde oynayacağı maç için Erzurum’a gidememe tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Dersimspor yol bulamadı

Valilik emri ile kapanan Tunceli-Erzincan yolu nedeniyle, TFF tarafından, “Tunceli-Karlıova-Çat güzergâhına yönlendirilen Dersimspor, otobüs firmalarının bu yolu can güvenliği nedeniyle kullanmak istememesi üzerine Tunceli’den ayrılamıyor. Dersim Başkanı Hıdır Nergishan, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “Biz bu maçı uzayda da olsa oynamak isteriz ama Erzurum’a gidemiyoruz. Son çare maç sabahı 7-8 saat yolu göze alıp gündüz gözü ile Erzurum’a hareket edeceğiz. Gerekirse otobüsü futbolcularımız kullanacak. Oysa bu maç, hava yolu ile ulaşacağımız bir sahaya alınabilirdi” dedi. Dersimspor’un bu sabah 05.00’te zırhlı araç desteğiyle Kırlıova güzergahından Erzurum’a hareket etmesi bekleniyor.

'IRKÇI SÖYLEMLER BİZİ ÜRKÜTÜYOR'

Dersimspor Başkanı Hıdır Nergishan, bölgede çözüm sürecini futbolla başlattıklarını, hiçbir rakiple sorun yaşamadıklarını, ancak patlak veren olayların ardından kendilerine yönelik ırkçı söylemlerin artık futbolcular ve yöneticileri rahatsız ettiğini söyledi. Nergishan, “Şimdi de Erzurum’dan bize mesaj atanların tehditleri ve çirkin söylemleri var. Oysa Dersimspor, geçen yıl bölgeye gelen tüm takımları çiçeklerle karşılamıştı” diye konuştu.

Cizre, kulübe giremiyor

Maçlarını cezası nedeniyle Hakkâri ve Diyarbakır’da oynayan Cizrespor’un durumu ise içler acısı. Birçok futbolcunun transfer döneminde takımdan ayrılmak için TFF’ye başvurdukları öğrenildi. Kulüp binası ve antrenman sahasının kullanılamaz hale geldiği haberleri doğrulatılamazken, Cizre Stadı’nın da ilçedeki savaş halinden nasibini aldığı söyleniyor. Cizrespor, sokağa çıkma yasağı nedeniyle çalışmalarını Batman’daki bir vücut geliştirme salonunda yapıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler