Pektemek Başakşehir'e gidecek mi? Resmi açıklama var...

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, idman öncesi yaptığı açıklamada, geçen sene oynadıkları oyunun kalitesini başka bir boyutta geliştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Yayınlanma: 05.11.2015 - 16:14
Abone Ol google-news

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, idman öncesi yaptığı açıklamada, geçen sene oynadıkları oyunun kalitesini başka bir boyutta geliştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Son 5 haftada oyun kalitesi yönünden yüzde 30'luk bir artışın olduğunu ifade eden Avcı, ''Son 2 maçta oyun kalitesi olarak yansıdı. Yeterli görmek bizim önümüzdeki en büyük engel. Oyun kalitesi artıyor. Bu haftaki rakibimiz Trabzonspor, lige çok iyi başlamış, oyuncu kalitesi son derece yüksek, her türlü oyunu deneyebilen ve çıkış noktası arayan bir takım. Onun için biz en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Umarım bunun karşılığını alırız" şeklinde konuştu.

''Oyun kalitesinde geçen senin üzerindeyiz''

Geçen sezon beklenenin üzerinde oyun ve puan olduğunu söyleyen Avcı,'' Biz bunun üzerine neler koyabiliriz onu düşünüyoruz. Alınan puandan çok oyun kalitesi bizi bir yere taşıyacak. Bugün itibariyle geçen seneden olumsuz giden hiçbir şey yok. Bir iki tane maç fazla kaybettik sadece. Geçen senenin puan ortalamasının üzerindeyiz. Oyun kalitesi olarak üzerindeyiz" dedi.

''MUSTAFA PEKTEMEK İLE ALAKALI DÜŞÜNCEMİZ YOK''

Mustafa Pektemek'in Beşiktaş'ta forma şansı bulamamasından dolayı adının Başakşehir'le anılmasının sorulması üzerine Avcı, "Beşiktaş Kulübü iletişimim ve ilişkilerim var. Mustafa benim A Milli Takım'a ilk aldığım oyunculardan biridir. Önemli bir oyuncudur. Şu an itibariyle öyle bir düşüncemiz ve tasarrufumuz yok. Takım olarak transfer yapıp yapmamaya da karar vermedik. Bizim Semih gibi dışarıda kalan oyuncumuz var. Yeni antrenmanlara başladı. Epureanu da başlıyor. 22 tane eş değerde, birbirine yakın, rekabet ortamı olan bir takımız. Önümüzdeki kupalar ve devrenin sonuna kadar oynayacağımız 7 maçla beraber ortaya nasıl bir resim çıkacak ona göre bir değerlendirme yapacağız. Ekimiz bu konuda son derece bütün dünyada ve Avrupa'da çalışıyor. Öyle bir şey olursa hamle yaparız ama şu an itibariyle öyle bir şeyimiz yok" ifadelerini kullandı.

MEHMET BATDAL: ''GEÇEN SENEKİ BAŞARIYI YAKALAMAK İSTİYORUZ''

Lacivert-turunculu ekibin forveti Mehmet Batdal, ''Formda bir takımız. Son süreçte Beşiktaş ve Galatasaray mağlubiyeti yaşadık. Onun dışında galip geldiğimiz ve çok iyi oynadığımız müsabakalar var'' dedi.

Mersin İdmanyurdu maçının ilk yarısı itibariyle istedikleri futbolu sahaya yansıtamadıklarını dile getiren Batdal, ''Onun dışındaki kalan maçlar ve Mersin maçının ikinci yarısını Başakşehir gibi oynadık. Aldığımız sonuçlardan mutluyuz. Önemli olan bunu ligin geneline yaymak ve geçen sene yakaladığımız başarının en azından o kadarını yakalayabilmek" şeklinde konuştu.

''TAKIMIN OYUN YAPISI PERFORMANSIMI SON DERECE DESTEKLİYOR''

Kendi performansını ile ilgili de konuşan Batdal, "Geçen sene son haftalarda yakaladığım performansın devamı olduğunu düşünüyorum. Sahada olduğum sürece her geçen hafta bunun üzerine koymak için gayret gösteriyorum. Bu da bu şekilde devam ediyor. Takımın oyun yapısı itibariyle bana çok uygun olması performansımı son derece destekliyor" ifadelerini kullandı.

''Milli Takım'da oynadığım mevkide benim için fırsat gibi görünen bir durum var''

A Milli Takım'da olmanın her futbolcu için hayal olduğunu söyleyen Batdal, "Ben Ümit Milli Takım'a defalarca hizmet ettim. 2005 yılında Ümit Milli Takım'a gitmeme vesile olan kişi de Fatih Terim hocadır. İlk amacım burada Başakşehir'e faydalı olmak, sahada bulunmak, iyi bir performans sergilemek. Bu performans sonrasında sonuç itibariyle Fatih Hoca verecektir. Milli takımdaki oyuncu profillerini değerlendirirsek, benim oynadığım mevkide benim için fırsat gibi görünen bir durum da var. Ben böyle değerlendiriyorum. Bunu göz önünde bulundurarak sahada adımlarını atıyorum, performansımı ona göre yönlendirmeye çalışıyorum. Takdir onlardadır, ilerleyen haftalarda göreceğiz" dedi.

''TAKIMDA BENDEN DAHA İYİ OYUNCULAR OLSUN İSTİYORUM''

Sakatlığı büyük ölçüde son bulan Semih Şentürk'ün yakın zamanda takıma geri döneceği hatırlatılan Batdal, şu ifadeleri kullandı: "Rekabet futbolcuların performansını arttırabilir de, düşürebilir de. Oyuncu yapısı ile alakalı. Benim yapım itibariyle forma rekabeti her zaman arttırır. Çünkü rekabeti seviyorum. Benden daha iyi oyuncular olsun istiyorum takımda. Oynayamasan bile en azından öğreneceğin şeyler olur. Semih ağır bir sakatlık yaşadı. Benzerini geçen sene sezon başında ben yaşamıştım. Toparlamam sezon sonunu buldu. Bu sene Semih şanssız başladı. Semih'in de takıma katılmasıyla forma rekabeti üst seviyeye çıkacak. Burada oynadığı mevkii itibariyle bu takımın forvetinin yapması gereken şeyler var. Bunları da en iyi sahaya yansıtan formayı taşıyacaktır.

STEPHANE BADJİ: "SON HAFTALAR KENDİMİZE GÜVENİMİZ GELDİ''

Medipol Başakşehir'in Senegalli orta saha oyuncusu Badji ise, "Son haftalar kendimize güvenimiz geldi. Geçen sene çok iyi bir ivme yakalamıştık ama bu sezon bu ivme ile başlayamadık. Son haftalarda aldığımız puanlar, oynanan iyi oyun tekrar bizi kendimize getirdi. Ondan dolayı bu takım oyunu bu haftaki Trabzonspor maçında bize yardım edeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"UFAK BİR SAKATLIĞIM VARDI VE BU SAKATLIK BİRAZ PERFORMANSIMI ETKİLEMİŞ OLABİLİR''

Kendi performansı ile ilgili konuşan Badj, "Ufak bir sakatlığım vardı ve bu sakatlık biraz performansımı etkilemiş olabilir ama burada hocamızın bana olan güveni, yardımcı hocalarında bana karşı olan ilgisi geçen seneki formumu yakalamama neden oldu. Bunda takım arkadaşlarımın da rolü çok büyük. Bu bir takım oyunu. Takım iyi olduğu zaman bütün takım oyuncuları iyi gözüküyor" diye konuştu.

''BİREYSEL OYNANDIĞI TAKTİRDE GEÇTİĞİMİZ SEZONKİ BAŞARIYI YAKALAYAMAYACAĞIZ''

Bu sezonun ilk 3-4 haftasında herkesin biraz daha bireysel olduğunu ifade eden Badji şu şekilde konuştu: ''Belki bende buna dahilim. Şunun farkına vardık ki bu takım bireysel oynadığı sürece geçtiğimiz sezonki başarıyı yakalayamayacak. O yüzden bunun farkına vardık ve geçen sene gösterdiğimiz takım oyununu oynamaya başladık ve neticesinde de sonuçlar geldi. Hedeflerde değişme yok."

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR'DE HAZIRIKLAR SÜRÜYOR

Spor Toto Süper Lig'in 11'inci haftasında sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak olan Medipol Başakşehir'de hazırlıklar sürüyor. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda bulunan tesislerde saat 11.30'da teknik direktör Abdullah Avcı nezaretindeki çalışma, ısınma hareketleri ile başladı. İstasyon çalışmaları ile devam eden idman taktik ağırlıklı yapılan çalışmanın ardından son buldu. Sakatlıkları bulunan Emre, Doka, Cenk Ahmet, Epureanu takımdan ayrı çalışmalarını sürdürdü. Öte yandan sakatlıktan kurtulan ve antrenmanın ilk bölümünde takımla çalışmalarını sürdüren Semih'in Trabzonspor maçında forma giymesi beklenmiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler