Gomez'in sözleşmesinde çok özel madde

Beşiktaş sezon başında Fiorentina ile imzalanan sözleşmeye koydurduğu özel maddeyle Alman golcü Mario Gomez'i sağlama aldı.

Yayınlanma: 11.11.2015 - 11:09
Abone Ol google-news

Demba Ba’dan sonra Mario Gomez’i kadrosuna katarak forvet transferinde yine nokta atışı yapan Beşiktaş yönetiminin, Fiorentina kulübü ve 30 yaşındaki Alman golcüyle imzaladığı özel sözleşmede çok önemli bir maddenin bulunduğu belirlendi.

Buna göre Beşiktaş, Mario Gomez sezon sonunda kendi isteğiyle ayrılsa bile tecrübeli futbolcunun satışından para kazanma şansına sahip olacak. Siyah-beyazlı forma altında attığı gollerle İngiliz devi Manchester United ve Wolfsburg’un radarına giren başarılı futbolcuya teklif getirecek olan kulüpler, Beşiktaş ile de muhatap olacak.

İŞTE SÖZLEŞMESİNDEKİ ÖZEL MADDE

Beşiktaş’ın özel sözleşmeye Mario Gomez’in yalnızca Fiorentina’ya dönebileceği maddesini koydurduğu ve Alman golcünün başka bir takıma transfer olmak istemesi halinde siyah-beyazlı kulübün bonservis bedeli alma hakkına sahip olacağı ortaya çıktı.

Mario Gomez’in menajerine, Fiorentinadışındaki takımların Beşiktaş ile görüşmek zorunda olduğunu bir kez daha hatırlatan siyah-beyazlı yönetim, sezon sonunda astronomik bir teklif gelmezse 30 yaşındaki oyuncuyu kesinlikle bırakmayacak.

PARANIN YÜZDE 50'SİNİ BEŞİKTAŞ ALACAK

Yıldız futbolcu sözleşmedeki hakkını kullanarak Fiorentina’ya dönüp, İtalyan kulübü üzerinden başka bir takıma giderse Beşiktaş’a para kazandıracak. Siyah-beyazlılar bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde Mario Gomez için Fiorentina’ya ödenecek bonservisin yüzde 50’sini alacak.

Sözleşmedeki özel maddelere rağmen Mario Gomez’in, Fiorentina’ya dönme olasılığının çok zayıf olduğu bildirildi. Beşiktaş’ta yeni bir sayfa açan ve Alman Milli Takımı’na yeniden çağrılan Gomez’in, büyük hayal kırıklığına uğradığı İtalya’ya dönmek istemediği ve bu konudaki düşüncesini Beşiktaşlı yöneticilerle de paylaştığı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler