Galatasaray'dan Federasyon Başkanı'na: ''Sen bu işi bırak''

Türkiye Basketbol Federasyonu, ABD'li oyuncu Lynetta Kizer'ın çift pasaportla ligde oynaması sebebiyle Galatasaray'ı hafta sonu oynanan Fenerbahçe derbisinde hükmen mağlup ilan etmişti. Galatasaray, kazandığı karşılaşmada hükmen mağlup ilan edilince tepkisi sert oldu.

Yayınlanma: 01.12.2015 - 15:26
Abone Ol google-news

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek yönetici Can Topsakal ve teknik adam Ekrem Memnun'la yaptığı basın toplantısında Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay'a sert sözlerle yüklendi istifaya davet etti.

İşte Galatasaray'ın, Basketbol Federasyonu'na çok sert sözlerle yüklendiği basın toplantısından öne çıkan satır başları;

"SAHADA GALİP GELEBİLİRSİNİZ AMA..."

Federasyon'un, Galatasaray'ın kıran kırana mücadele edip kazandığı bir maça bir şeyler yapması lazım. Bu Federasyon'un kabul edebileceği bir şey değil. Sahada galip gelebilirsiniz ama bu yeterli mi? Başka güçler devreye giriyor.

"HARUN SEN BU İŞİ BIRAK..."

Federasyon açıklama yapıyor, 'bizim çocuk hata yapmış' diyor. Yahu dünyanın neresinde var böyle bir açıklama? Harun Erdenay, 'bizim çocuk' ne demek? Federasyon Başkanı'na yapamayacağı bir görevin altında daha fazla ezilmemesini tavsiye ediyorum. Galatasaray'ın hakkını kimse gasp edemez. Yapılan söylemlerin federasyon ciddiyetiyle alakası yok. Harun sen bu işi bırak, Fenerbahçe'nin emir eri durumundan da kurtul.'' 

CAN TOPSAKAL: FENERBAHÇE MASA ALTINDAN MÜCADELE EDİYOR 

Bu karar bir skandaldır. Fenerbahçe, Basketbol Federasyonu'nu yönetiyor. Biz her sene Fenerbahçe'yi yeniyoruz ve bunu kaldıramıyorlar. Bizi sahada yenemeyince masa altından mücadele ediyorlar.

CAN TOPSAKAL: FEDERASYON BİZİ KENDİSİ ARADI

Biz oyuncumuz için Bosna pasaportuyla Federasyon'a başvurmuştuk. Bizi daha sonra Federasyon, kendileri arayarak FIBA'nın isteği sebebiyle ABD lisansı verelim dediler. Bizim 2. bir lisans talebimiz olmadı. Federasyon diyor ki, 'bizim çocuk hata yapmış'. Bu nasıl açıklama. 'Çocuk' dedikleri kişi 17 yıldır Federasyon'da çalışıyor.

EKREM MEMNUN: FEDERASYON'UN BİZE İBRAZ ETTİĞİ LİSANSLA SAHAYA ÇIKTIK

Benim söyleyebileceğim tek şey, biz Federasyon'un bize ibraz ettiği lisansla sahaya çıktık. Sahada da alnımızın teriyle bu maçı kazandık ve bu maç bizim için bitti. Büyük bir şok yaşadım. Bundan sonra bizim hakkımızın geri verilmesi olacaktır diye düşünüyorum.  

HARUN ERDENAY NE DEMİŞTİ?

NTV Spor'da yayınlanan 'Spor Servisi' programına telefonla bağlanan Harun Erdenay, Galatasaray'ın, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 76-72 yenmesine karşın hükmen mağlubiyetle sonuçlanan 'çift pasaport' krizi ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve TBF'de çalışan bir görevlinin hata yaptığını kabul ederek Fenerbahçe Kulübü'nün de yaptığı itirazda haklı olduğunu vurgulamıştı.

"MAÇIN TEKRAR OYNANMASI İÇİN KONUŞTUM"

TBF Başkanı, "Fenerbahçe Kulübü itirazında haklı. Bir oyuncu, bir pasaport seçip o pasaportla oynayabilir. Lynetta Kizer, önce Bosna pasaportunu alıp sonra ABD pasaportunu alıyor. Yani sahada olmaması gereken bir oyuncu forma giyiyor. Bunun cezası yönetmeliğe göre çok açık; hükmen mağlubiyet! Bosna Milli Takımı'nın oyuncusu olacakken Galatasaray transfer ediyor. Basketbol Federasyonu'na da Bosna evraklarıyla başvuruluyor. Biz de Bosnalı lisansı veriyoruz. Ancak bu kız daha önce ABD U20 takımında oynadığı için Bosna pasaportuyla oynayamaz. Kayseri maçına da Bosna pasaportuyla oynuyor. FIBA bizi uyarıyor; oyuncu, Bosna Milli Takımı'nda henüz oynamadı! Daha sonra Galatasaray yöneticiler TBF'yi arıyor. Lisanstaki çocuk da tek başına inisiyatif alarak oyuncuyu ABD'li yapıyor. Ancak çift pasaportla oynayamayacağını herkes biliyor. Lisanstaki adam buna tek başına karar veriyor ve bilgisayardan ABD'li lisansını basıyor. Bu tip oyunculara lisans verirken notere başvurulması gerekiyor. Bu çocuk bu evrakı da beklemiyor. Böylesine kritik bir pozisyonda bunun yönetmeliğe aykırı olduğunun bilinmesi gerekiyor. Dün Galatasaray Kulübü'nün basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal'ı aradım, çağırdım federasyona. Saat 5'e çeyrek kala geldi. Yönetim kurulu olarak biz saat 5'te toplantıya girdik. Toplantı öncesi durumu kendisine anlattım. Bir lisans çıktığı zaman o lisanla sonuna kadar devam etmesi gerekiyor. ABD lisansıyla kesinlikle çıkmaması lazım. Yönetim kurulunda konuşup maçın tekrar edilmesini sağlayacağımı söyledim. Toplantıda kabul ettiremedim, çünkü yönetmelik çok açık" ifadelerini kullandı.

"HÜKMEN MAĞLUBİYETTEN BAŞKA DURUM YOK"

Sarı-kırmızılı kulübün Tahkim Kurulu'na yapacağı itirazı da değerlendiren Harun Erdenay, "Galatasaray bir mağduriyete uğrayacak. Basketbolcuyu artık oynatamayacak. Biz onun maaşını karşılayabiliriz. Sicil lisanstaki arkadaş hakkında soruşturma başlattık. Gereğini yapacağız. Bunu noterden evrak almadan yapma yetkisi yok. Galatasaray Kulübü o çocuğu muhatap almamalıydı. Galatasaray, Tahkim Kurulu'na itiraz edecek. Ama mevzuata göre hükmen mağlubiyetten başka durum yok" şeklinde konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler