Rıdvan Dilmen önerisini yineledi: "Mutlaka almalı"

Beşiktaş deplasmanda Kayserispor'u 2-1 yenerken Rıdvan Dilmen maçın ardından Ntvspor'daki %100 Futbol programında değerlendirmelerde bulundu.

Yayınlanma: 05.12.2015 - 22:03
Abone Ol google-news

Beşiktaş deplasmanda Kayserispor'u 2-1 yenerken Rıdvan Dilmen maçın ardından Ntvspor'daki %100 Futbol programında değerlendirmelerde bulundu.

İşte Rıdvan Dilmen'ın o sözleri...

İyi oynamadığı maçı 2-1 önde bitirdi. Beşiktaş'ın 45-63 arası ikinci yarı son dakikaların formaliyete gideceğiz bir maç oldu. Skor olarak oyunda kaldığı için Kayserispor çift forvete döndü. Beşiktaş 5'e götürürdü maçı. Beşiktaş orta sahada çok top kaptı 45-63 arası. İlk yarıda kopuk oynadılar. İkinci yarıda Atiba, Necip'in kaptığı toplarla pozisyona girdiler.

Anca bu kadar pozisyona girersin

Beşiktaş önde baskılı oynamalı. Oğuzhan, Quaresma, Ersan gibi oyuncuların oynamıyor. Bu dezavantaj. Öne doğru şok pres yapıyorlar. 45-63 arası 5-6 tane pozisyonu var Beşiktaş'ın. Cenk'in gereksiz vuruşları oldu. Bir deplasmanda ancak bu kadar pozisyona girersin. Hoca elindeki 3 forveti soktu ama bunlardan verim alamadı. Maçın kilit oyuncuları Atiba ve Necip'ti.

Olcay kendisine dikkat etsin

Olcay kendisine dikkat etsin. Koşuyor ama kuvvetli değil. Fiziki kalitesini kaybederse koordinasyonunu da kaybeder. Beşiktaş zaman zaman topa sahip olmalı. Bunu yapabilecek tek oyun Tolgay'dı o da sakat. Hep giden oyuncular var. Tutan oyuncuları yok. Hızlı oynuyorlar. Türkiye rekoru kıracaktır, 7 deplasman oynuyorsunuz 6'sını kazanıyorsunuz. Ciddi bir başarı.

Gökhan da Olcay da formsuz

Sezon başındaki Beşiktaş'a övgüler yağdırdığımız durum yok. Kopuk kopuk oynuyor artık. Gökhan'da mental problem var kesinlikle. Bu fiziğini de etkilemiş. Yedek kalınca kuvvetsiz kaldı. Özgüvenini de etkiledi. Olcay da Gökhan da formsuzlar. Gökhan fazla duygusal çok etkileniyor. Olcay 2 kez yedek kalsa 3 maçta özverili oynar ama Gökhan öyle değil. Gökhan'ın destek alması lazım.

Tam Oğuzhan'ın maçıydı

Gökhan Töre, Olcay iyi durumda olsa Beşiktaş takımı maç kaybetmezdi. Forvet oyuncuları iyi oynamadı ona rağmen kazandılar. Gomez'le Sosa 2'ye 1 kaldılar atamadılar. Bu maç tam Oğuzhan'ın maçıydı. Genelde doğru kullanırdı topları.

Tolunay hoca transfer yapmalı

Tolunay Hoca'nın takımlarını kompakt olarak bilirdik. 7 evindeki maçta 2 gol attılar. Az. İlk maçlara göre toparlamış gördüm. En etkili oynadıkları maç bu maçtı. Sezon başı istediği transferleri de yapamadı Tolunay Hoca. Tanıdığı oyuncuları alabildi. En geç sezona başlayan hocaydı. Devre arasında muhakkak transfer yapmalı.

Sosa zeki oyuncu tabi

Beşiktaş bu değildi. Daha fazlasını yapabilir. Quaresma ve Oğuzhan dönüyor. Daha farklı olacaktır. Sosa ikinci yarı topla koptu gitti. Bu da kuvvetlendiğini gösteriyor. Golde kullanmadan attı. Kalecinin de hatası var. Sosa zeki oyuncu tabii. Orta yapacağım diye kendi takım arkadaşlarını da kaleciyi de kandırdı.

Mutlaka stoper almalı

Şenol Hoca'nın biraz sakin olması lazım. Oyuna giren oyuncu da kendini tedirgin hissediyor. Kerim 'ben atacağım' diye dönüp vurdu 2 pozisyonda. Egoist davranmak kötü. Atiba ve Necip ikinci yarıda ikisi birden mükemmel oynadı. İsmail'in devamlılığı yüksek. Ben beğendim. Tosic'i stoperde beğenmedim. Ağır kalıyor. Beşiktaş mutlaka bir stoper alternatifi almalı.

Beşiktaş bekleyemez

Çok ofansif bir takımla önde oynarsa Beşiktaş'ın gol atamayacağı takım yok. Boğar. Önde kaptığı toplarla Sivas&Kayseri maçında 20 tane pozisyona girdi. Beşiktaş bekleyemez.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler