Kartal'da derbi zaferinin şifreleri

Derbi mücadelesinde Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederek yeniden ligin zirvesine kurulan Beşiktaş'ta galibiyetin mutluluğu sürüyor.

Yayınlanma: 16.12.2015 - 09:43
Abone Ol google-news

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Galatasaray’ı devirerek hem ezeli rakibi ile arasındaki puan farkını 9’a yükselten hem de Fenerbahçe’ye liderliği kaptırmayan Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş’in oyuncuları ile yaptığı birebir görüşmeler, yönetimin futbolcuları yalnız bırakmaması ve futbolcuların galibiyet azmi 3 puanın Siyah-Beyazlı takımın hanesine yazılmasına sebep oldu.

Portekiz’de alınan mağlubiyetin sonucunda Siyah-Beyazlı ekip UEFA Avrupa Ligi’ne veda ederken oynanan iyi futbola rağmen kaleci Tolga Zengin’in yediği hatalı goller Beşiktaş’ta sabırları taşırmıştı. Taraftarlar kaleci Tolga Zengin’e ateş püskürürken bu tepkiden etkilenen oyuncularını Galatasaray ile oynanacak maça hazırlamak isteyen Şenol Güneş, başta Tolga Zengin olmak üzere tüm futbolcularla birebir görüştü. Deneyimli çalıştırıcı futbolcularına bu tip iniş çıkışların sezon içerisinde yaşanabileceğini, alınacak bir derbi galibiyeti ile her şeyi unutturabileceklerini söylerken başta Mario Gomez, Ersan ve Olcay gibi futbolcuların Şenol Güneş’e bu çabasında destek vermesi ve takım arkadaşlarını motive etmeleri gözlerden kaçmadı.

Büyük maçlarda kök söktürüyor

Son yıllarda derbilerde ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında büyük sıkıntı yaşayan ve zaman zaman galibiyeti dahi unutan Kara Kartallar, Şenol Güneş’in takımın başına geçmesiyle derbilerde rakiplerine kök söktürmeye başladı.

Yeni sezonda yeni sayfa açtı

Slaven Bilic döneminde oynadığı futbol ile taktir toplayan ancak derbilerde oynadığı silik futbolla büyük tepki çeken Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde derbi maçlarda yeni bir sayfa açtı. Stadının inşaası sebebiyle maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayan Siyah-Beyazlı ekip önce ligin 6. haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 3-2 ile geçerken ardından da 15. hafta mücadelesinde Galatasaray’ı 2-1 yenerek ezeli rakiplerine üstünlük sağlamayı başardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler