"Penaltılar statlara göre değişiyor"

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, geçtiğimiz hafta oynadıkları Galatasaray maçında takımının aleyhine 2 penaltı verilmesiyle ilgili, "Evet verilebilir. Ama burada hakemlerin keyiflerine göre penaltı vermelerini görüyoruz. Keyiflerine göre faul vermelerini, keyiflerine göre kart vermelerini görüyoruz. Penaltılar, fauller, kartlar statlara göre değişiyor" dedi.

Yayınlanma: 18.01.2016 - 21:46
Abone Ol google-news

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, geçtiğimiz hafta oynadıkları Galatasaray maçında takımının aleyhine 2 penaltı verilmesiyle ilgili, "Evet verilebilir. Ama burada hakemlerin keyiflerine göre penaltı vermelerini görüyoruz. Keyiflerine göre faul vermelerini, keyiflerine göre kart vermelerini görüyoruz. Penaltılar, fauller, kartlar statlara göre değişiyor" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 18'inci haftasında deplasmanda oynadığı Galatasaray maçından 3-1 mağlup ayrılan Medicana Sivasspor, 2 günlük iznin ardından Eskişehirspor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Okan Buruk nezaretinde kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman düz koşu ile başladı. Kırmızı beyazlılar açma-germe hareketleri ile antrenmana devam etti. Sakatlığı bulunan John Boye, Yiğit İncedemir, Mehdi Taouil ve Erkan Kaş ile dinlendirildiği öğrenilen Ziya Erdal antrenmana katılmadı. Hafif sakatlığı bulunan Aatif Chahechouhe ise takımdan ayrı salonda çalıştı.

"İSTEDİĞİMİZ GALİBİYETİ ALACAĞIZ"

Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Okan Buruk, Galatasaray maçını kaybettikleri için üzgün olduklarını ancak odaklanmaları gereken daha önemli bir maç olduğunu ifade ederek, "Bugün hafif bir çalışma yapıp Eskişehirspor maçının hazırlıklarına başlıyoruz. Zorlu bir hafta olacak tabiki. Hem hava şartları, hemde zorlu bir maça hazırlanacağız. Galatasaray maçının üzüntüsünü tabiki yaşayacağız ama yeniden bir maçada hazırlanmak gerekiyor. Bu hafta içinde oyuncularımızın hem fiziksel hem pskolojik hazırlıklarını tamamlamamız gerekiyor. Özellikle bize yeni katılan oyuncuların fiziksel olarak hazırlayacağız" dedi. Eskişehir maçına daha iyi odaklanacaklarını belirten Buruk, "Sakatlıktan ve cezadan dönen oyuncularımız bize büyük destek verecek. Bu bizim için önemli. Kendi sahamızda çok önemli bir maç var. Seyircimizle birlikte hak ettiğimiz bir galibiyeti, istediğimiz bir galibiyeti alacağız. Bunun içinde tabiki öncelikle iyi çalışmak, iyi hazırlanmak ve kafa olarakta bu maçı yaşamak gerekiyor. Bugünden itibaren bu maçı yaşamaya başladık" dedi.

"PENALTILAR STATLARA GÖRE DEĞİŞİYOR"

Teknik Direktör Buruk, Galatasaray maçında hakem Cüneyt Çakır tarafından Sivasspor aleyhine verilen 2 penaltının hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi; "Penaltılar verilebilir ama Kayseri maçında Burhan'a yapılanla Galatasaray maçında bizim aleyhimize verilen penaltıları karşılaştırdığımızda, belki yarısından bile az bir şiddetli bizimkisi. Evet verilebilir. Burada hakemlerin keyiflerine göre penaltı vermelerini görüyoruz. Keyiflerine göre faul vermelerini, keyiflerine göre kart vermelerini görüyoruz. Penaltılar, fauller, kartlar statlara göre değişiyor. Bunu sadece biz yaşamıyoruz belki ama ligde bunu en fazla yaşayan takımlardan biri biziz. Kendimizi, sanki maçı kaybettikte bahane arıyormuşuz gibi hissediyoruz ama biz bahane aramıyoruz. Kendi hatalarımızı, kendi yanlışlarımızı biliyoruz. Özellikle bu tür stresli maçlardan sonra onlar evlerine gidip başlarını rahat rahat yastığa koyabiliyorlar ama biz koyamıyoruz. Bizim uyumadığımız, yemek yemediğimiz maç sonraları oluyor."

"SİVASSPOR'UN İNANILMAZ HAKKI YENİYOR"

Maçlarda verilen kararların şehirlere göre değiştiğine dikkat çeken Buruk, "İnşallah bundan sonra olmaz. Benim lehimede bir haksızlık yapılsa çıkar söylerim. Bunda gocunacak bir şeyimiz yok ama maalesef çok bir şey değişmiyor. Biz hakem seminerlerine de gittik, orada da bulunduk. Birbirimizi öptük, kokladık, sarıldık. 2'inci yarı her şey çok farklı olacak denildi ama genel tabloya bakıldığınıda daha iyi olmaları gerekiyor. Bizlerinde yaptğı hatalar var. Herkes hata yapıyor ama hakemlerin pozisyonları renklere göre, statlara göre değerlendirmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Gerçekten Sivasspor'un bu sene inanılmaz hakkı yeniyor. Ona da bir şekilde dur diyeceğiz, duracak yani. Tabiki düzeleceğinede inanıyoruz. Bizim ekstra bir beklentimiz yok. Ne görülüyorsa o çalınsın, onun dışında çok beklentimiz yok. Bunu da kimseyi etkilemek için söylemiyorum. Biz sadece maç sonrası yorumumuzu belirtiyoruz. Ben hakemleri etkiliyim de bu hafta farklı bir şey olsun diye bir düşüncemiz de yok. Sadece neyse o olsun. Gerçekleri istiyoruz biz" dedi.

"HÜCUM HATTINA TAKVİYE YAPABİLİRİZ"

Daha sonra transferle ilgili soruları cevaplayan Buruk, "Takımı güçlendirme adına, içerideki rekabeti artırma adına bir transfer daha yapabiliriz. Özellikle hücum hattında çeşitlilik istiyoruz. Her şeyi düşünmek gerekiyor. Bunun sakatlığı var, formsuzluğu var, cezası var. O yüzden hücum hattına bir takviye daha yapabiliriz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler