Futbolun Wikileaksi'nden Türkiye tehdit

Futbolun Wikileaksi olarak bilinen ‘Football Leaks’, "Yakında Türk futbolu ile ilgili bazı belgeleri ortaya çıkaracağız" dedi.

Yayınlanma: 02.02.2016 - 10:16
Abone Ol google-news

2015 Eylül ayından bu yana dünyanın en popüler sporu olan futbol hakkında bilinmeyen kara gerçekleri gün yüzüne çıkaran ‘Football Leaks’ (Fubol sızıntıları) adlı site belgeleriyle kamuoyunu sarsmayı sürdürüyor. Bale, Ronaldo, Neymar, Martial ve Mesut Özil gibi önemli oyuncuların kontrat gerçeklerini kamuoyuna gösteren grubun yöneticileri de halen gizliliğini koruyor. 

2015 Eylül ayından bu yana dünyanın en popüler sporu olan futbol hakkında bilinmeyen kara gerçekleri gün yüzüne çıkaran ‘Football Leaks’ ekibine Hürriyet ulaştı.

TÜRKİYE'DEN BELGE VAR MI?

Türkiye ile ilgili yayın yapıp yapmayacakları konusundaki soruyu yanıtlayan ekip, "Biz zaten Galatasaray’ın Bruma transferinde yer alan gizli hükümlerle ilgili belgeleri yayınladık. Muhtemelen yakında Türk futbolu ile ilgili bazı diğer belgeleri de ortaya çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

Football Lekas ekibi, kendilerini ise, "Gizlenen belgeler, oyuncu menajerlerinin artan etkisi, deniz aşırı ülkelerde fonlar ve perde arkasında dolaşan inanılmaz boyutta paralar var. FIFA’nın bu konular hakkında hiçbir fikri yok. Neyse ki biz bu dosyaları yayınlayarak dünya çapında bir etki yaratmayı, insanların bu konular hakkında daha fazla tartışmasını sağlamaya başladık. Futbolda şeffaflığın olduğu yeni bir dönemin başlayacağını umuyoruz." olarak tanımladı.

İŞTE ORTAYA ÇIKAN ÇARPICI RAKAMLAR

OYUNCU -      AÇIKLANAN BEDEL      GERÇEK BEDEL
Gareth Bale                91                                  101
Anthony Martial          45                                    80
Mesut Özil                  50                                    44
Neymar                      54                                    95
Cristiano Ronaldo      94                                   104
*Değerler milyon Euro’dur


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler