"Tribünleri turistler doldurur"

İngiltere Futbol Taraftarları Federasyonu Başkanı Malcolm Clarke, İngiltere ve Almanya'da maç bileti fiyatlarına yapılan zamlar sonrası tribünleri taraftarın değil turistlerin dolduracağı uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 10.02.2016 - 13:33
Abone Ol google-news

İngilitere Futbol Taraftarları Federasyonu Başkanı Malcolm Clarke, kulüplerin bilet fiyatlarını artırmaya devam etmeleri durumunda stadyumları yerel taraftarlardan çok turistlerin dolduracağı uyarısında bulundu.
"Stadyumları yerel taraftarlar yerine, İngiltere'de maç izlediğini göstermek için selfie çekip duran yabancı turistlerin doldurmasından endişe ediyorum" diyen Clarke, Premier League kulüplerine bilet fiyatlarını düşürmeleri çağrısı yaptı. Bilet fiyatlarının 30 sterlin çizgisinde sınırlandırılması hususunda birçok kulübün hemfikir olduğunu vurgulayan Clarke, bu önerinin karara bağlanması için 14 kulübün onayının gerektiğini, ancak henüz bu sayıya ulaşılamadığını kaydetti. Kulüpler Mart ayında bu konuyu görüşmek için tekrar bir araya gelecek. Açıklamada ayrıca, Premier League'de yayın haklarının 5.1 milyar sterline çıktığı bir ortamda kulüplerin kendi taraftarlarına kapılarını sonuna kadar açmaları gerektiği vurgulandı.

İngiltere'de sezon başında Arsenal ve Manchester United taraftarları beraber kampanyalar düzenleyerek bilet zamlarını protesto ederken, geçtiğimiz hafta Liverpool taraftarları 77 pound olan bilet fiyatlarını 77. dakikada tribünleri boşaltarak protesto etti.

Dün gece Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund taraftarı da Stuttgart deplasmanında bilet fiyatlarına yapılan zamları protesto etmek amacıyla sahaya tenis topu fırlattı.

Sahaya tenis topu yağdı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler