Fenerbahçe'ye kötü haber

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Fenerbahçeli futbolcu Cristian Baroni'nin 2 maçlık, Sivassporlu Da Costa'nın da 6 maçlık cezalarını onadı.

Yayınlanma: 06.03.2014 - 16:33
Abone Ol google-news

Kurul toplantısının ardından yapılan açıklamada, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) iki futbolcu için verdiği cezaların onandığı bildirildi.

Cristian ile ilgili kararda, PFDK'nın, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 42. ve 34/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakadan men ve 13 bin lira para cezası ön gördüğü, bu cezaya talimatın 13. maddesini uygulayarak indirim yaptığı belirtilerek, "Cezanın neticeten 2 resmi müsabakadan men ve 8.500 lira para cezası olarak tayininde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına arar verildi" denildi.

Cristian'ın cezasının ertelenmesi talebi de reddedildi.

Sivassporlu Da Costa ile ilgili kararda da duruşma talebinin reddedildiği kaydedilerek, "PFDK'ca futbolcu Manuel Mrouan Da Costa Trindade'ye ihraç öncesi ve sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 40/1-a ve 34/4 maddeleri uyarınca 6 resmi müsabakadan men ve 26.000 lira para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Kurul, Kayseri Erciyesspor'a taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle verilen 40 bin lira para cezasını da 33 bin 333 liraya düşürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler