Skandal transfer

G.Saray yönetimi, Burak’ı satmak için 1 milyon Avro ‘komisyon’ ödemiş.

Yayınlanma: 08.03.2016 - 23:53
Abone Ol google-news

Burak Yılmaz’ın Galatasaray’dan Çin kulübü Beijing Guoan’a satışında Sarı-Kırmızılı yönetimin, bir menajere 1 milyon Avro “komisyon” ödediği iddiasını Sarı-Kırmızılı yönetim doğruladı. Genel Sekreter Fatih İşbecer, “Dünyada transferde menajerlere komisyon ödeniyor. Bize bu teklifi getiren menajer en başından komisyonunu istemişti. Biz de UEFA kriteri gereği oyuncuyu satmak istediğimiz için bu şartı kabul ettik. Normalde Trabzonspor’a ödenen komisyonu da hesapladığımızda Galatasaray’a daha fazla para kazandırmak için bu yöntemi seçtik” dedi. Geçmişte, “Galatasaray fakirleşirken, bazıları zenginleşmiş” ve “Menajerin istediği ekstra parayı ödemeyi kabul etmediğimiz için Grosskreutz transferi yetişmedi” diyen İşbecer’in Burak Yılmaz’ın satışı için menajere 1 milyon Avro “komisyon” verildiğini söylemesi pek çok soru işaretini de beraberinde getirdi.

Futbolcu alırken menajer komisyonu ödenmesine karşın Galatasaray’ın oyuncu satarken 1 milyon Avro gibi ciddi bir rakamı vermesi tartışma yarattı. Sarı-Kırmızılılar, Burak’ın transferinden 8 milyon Avro bonservis alacaklarını açıklamıştı. Trabzonspor’la yapılan anlaşma gereği de bu paranın yüzde
25’i BordoMavililere verilecekti. Ancak İşbecer’in sözleriyle Trabzonspor’a daha düşük pay verilmesinin istendiği ortaya çıktı. Karadeniz ekibi, 8 milyon Avro üzerinden parasını isteyecek.

Yanıt bekleyen bazı sorular var

Çin kulübü 8 milyon Avro ödemeye razıyken, bilinmeyen bir menajere 1 milyon Avro “komisyon” verilerek transferden Galatasaray’ın nasıl daha fazla para kazanacağı yanıt bekleyen diğer soru.. Ayrıca başkan Dursun Özbek ve tüm yönetim, “Burak kendi gitmek istedi” demişti. Ama Fatih İşbecer “Oyuncuyu satmak istediğimiz için..” yorumuyla büyük çelişkiyi ortaya koydu. Diğer taraftan camia, İşbecer’in “UEFA kriteri gereği..” demesinin altında Finansal Fair-Play kapsamında UEFA ile yapılacak son toplantı öncesinde Burak’ın zorla satılıp kulübe kaynak yaratılmaya mı çalışıldığını merak ediyor.

Divan Kurulu sert geçecek

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Mart ayı toplantısı bugün saat 13.30’da yapılacak. Başkan Dursun Özbek, kulübün son dönemdeki gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunacak. Başta Hayri Kozak olmak üzere camianın önemli isimleri yönetimin çalışmaları hakkında görüş ve eleştirilerini sunucak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler