Galatasaray'dan Burak Yılmaz açıklaması

Sarı-Kırmızılı yönetim, golcü futbolcunun Çin'e transferinde Çinli menajere ödenen 1 milyon Avro'yla ilgili detayları Cumhuriyet'e anlattı.

Yayınlanma: 12.03.2016 - 07:46
Abone Ol google-news

Galatasaray’da Burak Yılmaz’ın Beijing Guogan’a satışı sırasında Çinli menajere verilen 1 milyon Avro’luk komisyonla ilgili tartışmalar sürüyor. Sarı-Kırmızılı camia ile taraftarların tekpi gösterdiği ve resmi açıklama beklediği konuyla ilgili detayları, kulübün kasasına giren bonservis bedelinin ne kadar olduğunu, menajer komisyonunun neden ve nasıl verildiğini, yüzde 25 pay hakkı bulunan Trabzonspor’un süreçten haberdar edilip edilmediği gibi soruları Galatasaray yönetimine yönelttik. Sarı-Kırmızılı yöneticilerin, yaptığı açıklama ve verdiği bilgiler şu şekilde:

* Beijing Guoan’dan Burak için Galatasaray’a gelen ilk teklif 7 milyon Avro. Teklifi sunan menajer yüzde 10 komisyon istiyor. Transfer bu rakama göre yapılırsa; yüzde 10 menajer komisyonu (700 bin Avro) ve Trabzonspor’a ödenecek yüzde 25 payla (1 milyon 750 bin Avro) birlikte Galatasaray’ın eline geçecek para 4 milyon 550 bin Avro olarak hesaplanıyor.

* Galatasaray yönetimi, teklifin artırılmasını bildiriyor. Çinli menajer, 8 milyon Avro’luk ikinci bir teklifle Sarı-Kırmızılı kulübün kapısını çalarken, “1 milyon Avro’yu komisyon olarak alırım” önerisini getiriyor.

* Bu teklif, Galatasaray Yönetim Kurulu ile GS Sportif AŞ Yönetim Kurulu’nda yapılan görüşmeler neticesinde kabul ediliyor, tüm profesyoneller bilgilendiriliyor. Sonuç itibarıyla Burak Yılmaz’ın satışına onay çıkıyor.

* 8 milyon Avro’luk satışın 1 milyon Avro’luk bölümü Çinli menajerin komisyonu olarak hesaplanıyor. 1 milyon Avro’luk menajer komisyonu, Galatasaray Kulübü’nün kasasından çıkmıyor. Menajer, Beijing Guoan Kulübü’nün teklifini rakamsal anlamda artırarak parasını buradan alıyor.

* Galatasaray yönetimi, Burak Yılmaz’ın satışından yüzde 25 hakkı olan Trabzonsporlu idarecilere transferin her aşamasında bilgi veriyor ve “Bu iş 1 milyon Avro komisyonla oluyor” diyor. Trabzonspor’un payı, 8 milyon Avro üzerinden hesaplanarak 2 milyon Avro olarak belirleniyor. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili görüşmek için bir araya gelecek.

* Transferin neticelenmesiyle birlikte Galatasaray, Burak Yılmaz’ın satışından 5 milyon Avro kazanıyor. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan kulüp açıklamalarında menajer payı gibi detaylar aktarılmadığı için satışın 8 milyon Avro’ya yapıldığı bildiriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler