Başkentte Gençlerbirliği Fırtınası!

Süper Lig'de kötü bir sezon geçiren Trabzonspor, Gençlerbirliği'ne konuk olduğu maçta sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrıldı ve üst üste ikinci puan kaybını yaşadı.

Yayınlanma: 18.04.2016 - 22:01
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta kapanış maçında Gençlerbirliği ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan ve hakem Mete Kalkavan'ın düdük çaldığı maç Gençlerbirliği'nin 3-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.
Ev sahibinin gollerini 2. dakikada Sergey Politevich, 27. dakikada Bogdan Stancu ve 59. dakikada İrfan Can Kahveci(pen) atarken Trabzonspor'u tek sayısını 65. dakikada Muhammet Demir kaydetti.

Maçın henüz maçında Gençlerbirliği golü buldu. 2. dakikada kullanılan kornerde iyi yükselen Politevich, kafayı vurdu ve Esteban'ı mağlup etti:1-0

27. dakikada Gençlerbirliği farkı ikiye çıkardı. Djalma sağ kanattan hızla ceza sahasına girdi, yerden kesti, Stancu altı pas üzerinde dokundu ve topu filelerle buluşturdu: 2-0.

İlk yarı bu skorla son buldu.

İKİNCİ YARI KARŞILIKLI GOLLER

İlk yarıyı 2-0 önde geçen Gençlerbirliği 59. dakikada farkı üçe çıkardı. Trabzonspor ceza alanına sol çaprazdan giren Landel, Aykut Demir2in hamlesiyle yerde kaldı. Hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topu başına geçen İrfan Can, topu ağlara gönderdi ve takımını 3-0 üstünlüğe taşıdı.

Bu golün 6 dakika sonrasında Trabzonspor'da sahneye çıkan Muhammet Demir, şık bir gol atarak farkı ikiye indirdi. Mehmet Ekici'nin pasıyla ceza yayı içerisinde topla buluşan Muhammet, rakiplerini çalımlayarak ceza alanına girdi ve sağ ayağıyla gol vuruşunu yaptı. Kaleci Ferhat'ı geçen top ağlarla buluştu.

Kalan bölümde başka tehlike olmadı ve maç Genççerbirliği'nin 3-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

90 dakika sonunda Trabzonspor'da 5 oyuncu, Gençlerbirliği'nde ise 2 oyuncu sarı kart gördü.

Bu sonucun ardından Gençlerbirliği puanını 38'e çıkardı ve 9. sıraya yükseldi.

Trabzonspor ise 37 puanla 11. sıraya geriledi. Süper Lig'in 20. haftasında Gençlerbirliği deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak. Trabzonspor ise Fenerbahçe'yi konuk edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler