Kadının tribünde adı var: Hopalıyız

Hopaspor’un kadın taraftarları takımlarının her maçında tribünlerdeki yerlerini alıyor ve Mor-Beyazlıları 90 dakika boyunca aralıksız destekliyor.

Yayınlanma: 04.06.2016 - 20:37
Abone Ol google-news

Bir zamanlar PTT 1. Lig seviyesinde mücadele eden; önce averajla Sivaspor’a, ardından Petrolofisi’ne yenilip nedeni anlaşılmaz bir şekilde bir düşüşün içine giren Hopaspor adını tüm Türkiye unutmuş olabilir. Gayet de doğal. Görkemli günlerin ardından yaşanan darboğaz ve amatör kümede verilen varoluş savaşı... Bir önceki yönetimin 1 milyon TL’lik borcu ödemesiyle rahat bir nefes alınması ve genç bir yönetimle, bölge halkıyla arışık bir anlayışla yeniden uyanış... Şimdi o Hopaspor, Karadeniz Bölgesi’nin en renkli takımı. Tesisleşme ve altyapı ya da Arhavispor’u 3-0 yenip 3. Lig öncesi son durak olan BAL’a (Bölgesel Amatör Lig) dönüşten kaynaklanmıyor bu renklilik.

Hopaspor’un farkı, bir ilçenin bir bölgenin takımı olması; kadınını, çoluğunu, çocuğunu her maç 10 bin kent paydaşını tribüne çekmesi.

Üstelik Trabzonspor’u 1500, Rize’si 1700, Samsunspor’u 2000 kişiye oynarken... Üstelik küfürsüz, üstelik kavgasız - dövüşsüz...

'BEŞİKTAŞ'IN PİLOT TAKIMI OLACAĞIZ'

Hopaspor Basın Sözcüsü Tahsin Şeheri, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın hem finansal hem de lobi olarak kendilerine büyük katkı yaptığını belirterek, “3. Lig’e çıkarsak Beşiktaş’ın Karadeniz’deki pilot takımı olacağız. Bir horonumuz var bir de Hopaspor’umuz. İkisini de Türkiye’nin gündemine getirdik. Bizim amacımız, horon oynarken yanındakinin kimliğine bakmamaktır” dedi.

'HER MOZAİĞE HİTAP EDİYORUZ'

Hopa’daki her mozaiğe hitap edecek bir kulüp yapısı kurduklarını belirten Şeheri, ‘’Önce ‘bütünlük’ dedik. Yönetimde her kesimi temsil eden arkadaşımız var. Hopaspor, Hopa’yı kucakladı. Hopalı olan Fikret Orman’ın hem finans hem de lobi olarak büyük katkısı oldu. Her sıkıştığımızda yanına gittik, elimiz dolu döndük. Altyapımız olmadığı için Tunahan Ergül’ü Trabzonspor’a kendimiz getirdik, ücretsiz verdik. Şu anda altyapıyı oturttuk. Pilot takım olunca üretimi kendimiz yapacağız’’ diye konuştu.

'AMATÖRDE REKOR KIRDIK'

Tahsin Şeheri, selde statlarının kullanılmaz hale geldiğini vurgulayarak, “Son 2 maç hariç tüm karşılaşmaları başka statlarda oynadık. Devre arasında BAL Ligi’nden transfer edilen oyuncularla ligi gol yemeden ve tüm maçları kazanarak tamamladık” ifadesini kullandı. Amatörde taraftar rekoru kırdıklarını kaydeden Şeheri, sözlerini şöyle noktaladı:

“Borçka maçını 3 bini kadın olmak üzere toplam 10 bin taraftarla oynadık. Küfür ve çirkin tezahürat yoktu. Türk futbolunun Hopa’ya ihtiyacı var. Artvin’in profesyonel ligde bir kulübünün olmaması da büyük eksiklik. ”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler