Aydınlar Yıldırım ve Koç'a cevap verdi

"Allah aşkına tarihinde bu kadar ezeli rakibinin şampiyonluğunu görmüş başkan var mı?"

Yayınlanma: 01.11.2013 - 17:43
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'deki hareketli günün son basın toplantısı bir diğer başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar'ındı. Aydınlar toplantıda Yıldırım döneminde sportif açıdan sarı lacivertli camianın başarısızlıklar yaşandığını iddia etti ve "Allah aşkına tarihinde bu kadar ezeli rakibinin şampiyonluğunu görmüş başkan var mı?" ifadelerini kullandı.

İşte Aydınlar'ın basın toplantısından öne çıkan satır başları;

Kabul etmek zorundayız ki Fenerbahçe bir kulüp değil sivil toplum örgütüdür. Büyüklüğümüz bizlee bir sorumluluk yüklüyor. Biz öncü olmalıyız, yenilikçi ve ilk olmalıyız. Ben bir Fenerbahçeli olarak kendimi sorumlu istiyorum. 1. Amacım arka planda bırakılmak istenen sorunları gündeme getirmek olacaktır.

Fenerbahçe kavgayı hak etmiyor. Başkanın söylediği gibi acı gerçeklerin gizlenmeye çalışmasını hak etmiyor.

* Kulübün içinde olduğu yönetim anlayışı mali tabloları gizlemeye çalışılıyor. Bir türlü hayata geçmeyen hayali projelerle sorunlar erteleniyor. Başkan bugün otel ve bank kuracağım diyor. Bütün hisse senetleri teminat olarak verilmiş durumda. 29 Ağustos 1998… Faruk Ilgaz’da Mali Genel Kurul’da hiç kredi kullanılmamıştı. O gün başkan kredi için yetki istiyor.  İlk olarak ben karşı çıktım. Pazar günü seçimi kaybedince Fenerbahçe’yi 5 milyon TL borçla teslim edecek misin 1998’de olduğu gibi.

* Mali durumdaki belirsizlik artık sistemin bir enstüramanı. Mali durumu bozuk diğer kulüpleri örnek gösteriyor. Fenerbahçe diğerlerine benzemez. Başkalarının hataları da Fenerbahçe’yi ilgilendirmez.

'Her kongrede şampiyonluk sözü verilir'

* Bu kadar büyük bir güç neden ve niçin engellenir bunu anlamak güç. Kulübün transfer politikası 1 kişi tarafından belirleniyor. Şampiyonlar en fazla 1 yıl dayanıyor. Alt yapılarda yap boz gibi oynanıyor. Ertelenen projelerle camia oyalanıyor.  Efsane olan sporcularımızı teker teker kulüpten uzaklaştırıyorlar. Tüm organizasyon tek bir adam üzerinden yapılıyor. Bu kulübün başkanı da teknik adamı da TV’nin genel yayın yönetmeni de hep aynı kişi. Fenerbahçe’nin çok değerli fertleri var. Bunların kulübe olacak katkıları hiçe sayılmaktadır. Kulüpte çalışan değerli teknik adamlara devre arasında taktik verme yetkisi geri verilmelidir.

* Sporda başarısızlıkta başarı gibi işin bir parçasıdır. Sorun her yıl aynı hataları yapıp aynı sonu görmektir. Her kongrede seri şampiyonluk sözü verilir. İlk başarısız sonuçta arkasındayım mesajı verilir ama sayılı günler başlar.

* Allah aşkına tarihinde bu kadar ezeli rakibinin şampiyonluğunu görmüş başkan var mı?

'Fenerbahçe'de kavga kültürü hakim olmasın'

* İletişimsizlik konusunda madde madde toparlama yapmaya gerek var mı? Kulüp hemen hemen herkesle kavgalı. Biz böyle bir kulüp değiliz. Asla umutsuzluğa kapılmayalım. Tüm bu karamsa tablo kimseyi korkutmasın. Fenerbahçe’nin olduğu yere her zaman umut vardır. Yeter ki tüm bileşenler biraraya gelsin. Yeter ki Fenerbahçe’ye kavga kültürü hakim olmasın.

* Artık vizyon değişime ihtiyacı var. Çözüm yeni bir vizyon ortaya koymaktır. Çözüm 5 yıldızlı kurumsal bir yapı. Başarıların yanına herkesin örnek alacağı kurumsal bir yapı oluşturulmalıdır. Mevcut yönetim, kimseye danışmadan  kararlar alıyor. Bu tabloyu en kısa zamanda çözmeliyiz.

'Hiç kimse merak etmesin'

* Alt yapıda sadece Türkiye ile değil dünya ile mücadele edeceğiz. Basketbol ve voleybolda her zaman Avrupa’da olacak takımlar yaratacağız. En az çeyrek ve yarı final oynayacaklar.

* Avrupa’daki imajımızı düzeltmek için çalışacağız. Her sese açık gerçek birer medya kurulu olmaya çalışacağız. Çok güçlü bir kurum olacağız. Fenerbahçe sevgisini tüm ülkeye yaymak için çalışacağız. Dijital dünyada rakiplerimizin gerisindeyiz. Kulüpten ihraç edilen üyeleri yeniden kulübe alacağız. Hiç kimse merak etmesin çocuklarımızın gelecekte gurur duyacağız bir Fenerbahçe yaratacağız.

* Fenerbahçe’yi Avrupa’nın sayılı takımlarından biri haline getireceğiz. Avrupa’da ilk 5’e gireceğiz. Fenerbahçe’nin ürünleri yurt dışında da satılıyor olmalı.

'Alex'e itibarını iade edeceğiz'

* Buradan Hulusi Belgü’ye teşekkür etmek istiyorum. Birçok projeyi gündeme getirdi. Seçilirsek kendisinin projelerinden de yararlanacağım. Şeffaf bir kulüp vaad ediyorum, iç barışı vaad ediyorum, 3 büyük branşta her yıl şampiyonlar ligi’nde çeyrek final yarı final vaad ediyorum. Alex’e itibarını iade etmeyi ve kabul ettiği taktirde ömür boyu Türkiye’de yaşayacağı bir görev vaad ediyor.  Gün artık Fenerbahçe’nin geleceğe hazırlanma günüdür.

İbrahim Akın iddialarına yanıt
 
* Aziz Yıldırım; Koskoca Fenerbahçe Kulübü Başkanı’nın sadece o koltukça oturmak için bazı şeyleri söylemesi olmaz.  Hayatımda İbrahim Akın’ı görmedim. Sen hangi sıfatla Fenerbahçe’ye başkan oldun bir hatırla. Koskoca Fenerbahçe’nin Başkanı’sın. Artık Yeter, bu ülkeye yaşattıklarını koyacak yer bulamıyorum.


'2010-2011 kupası analarının ak sütü gibi hak edilmiştir'

* O kupa yağmurda çamurda takımı yalnız bırakmayan taraftarların, sporcuların, teknik kadronun çok büyük başarıları ile analarının ak sütü gibi hak ettikleri bir kupadır. Tüm Fenerbahçelilerin sonsuza kadar gönüllerinde sahip olacakları şampiyonluk öyküsüdür. Bu kupa bugün tartışılıyorsa bunun tek ama tek sorumlusu sensin Aziz Yıldırım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler