Metin Kalkavan: “Rizespor için dileniyorum

Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, kulüp için dilendiğini söyleyerek, “Gören dostlarım benden kaçıyor, nasılsa benden bir şey isteyecek diye” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 07.06.2016 - 17:25
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig takımlarından Çaykur Rizespor’un başkanı Metin Kalkavan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kalkavan, Rizespor için dilendiğini ve kendisini gören dostlarının bu yüzden kaçtığını söyledi.

Metin Kalkavan’ın açıklamaları şu şekilde;

“Parayla Olmuyor, Önemli Olan Takım Olmak”

“ Sezona kimse sıkıntı yaşayalım diye başlamıyor, biz son üç sezonda sıkıntılar yaşadık ilk iki sezon ilk devreler, bu sezonda ikinci devre olmak üzere. Bu işler kolay olmuyor. Parayla da olmuyor, önemli olan takım olmak. İyi takım kurduk ama geçen sezon devre arası sonrası yaşanan Kwuke ve Eren Sakatlıkları bizi zora soktu. Aşağıdan çıkan takımlar için kolay değil, komple değişiyor kadro. İskeleti kurmak hiç de kolay değil. Mali disiplinden taviz vermiyorsun, dolayısıyla bu elinizi bağlıyor ve alt ligden gelen takımlar sıkıntı yaşıyor.”

“Gelecek sezon 5 ile 10 ‘unculuk arasında ligi tamamlamak istiyoruz”

“Bu sezon minimum hatayla transferi kapatmak istiyoruz. Transferde yüzde 60’ın üzerinde başarı, başarı olarak kabul ediliyor. Gelecek sezon 5 ile 10 ‘unculuk arasında ligi tamamlamak istiyoruz, hedefini olan bir takım yaratacağız. Takımı gençleştireceğiz. Dünyayı tarıyoruz. Transferde eleyerek gidiyoruz. Hata yapma şansımız yok. Değişik bir politika izliyoruz ve çok daha derin analizler yapıyoruz. Transferde bulan buluyor, örnek Akhisar takımı. Transferde üç önemli unsur ‘Zaman, sabır ve para’ geçerlidir. Bu üçünü doğru kullanacaksınız. Son zamana geldiğinde panikle yanlış transferler yapıyorsunuz. Bazende çok iyi adamlar boşa çıkıyor. Geçen sezon listemizde yer alan ilk iki isim DJalma ve Torje’di. Bizden birer Milyon Dolar istediler ama transferin son günlerinde iki Ankara ekibine 350 bin ile 450 bin dolara oynadılar. Milletin gazını almak için transfer yapan takımların hali ortada. Doğruları yapacaksınız. Rizespor, gaz almak için transfer yaparsa geleceğini kuramaz. Bizim hiç UEFA ile adımızı duydunuz mu? Çünkü mali disiplinden asla taviz vermiyoruz.” Dedi.

“Rizespor İçin Dilenmeye Devam Ediyorum”

Hayatının bir kısmının Rizespor için dilenmekle geçtiğini söyleyen Başkan Kalkavan ;” Olacak şey değil.. Rizespor için dileniyorum.. Gören dostlarım benden kaçıyor, nasılsa benden bir şey isteyecek diye. Türkiye’de maalesef futbol kültürü doğru kurulmadı hep kazanmak üzere kuruldu. Ben bunu hep anlatmaya çalışıyorum. Doğruları yap kaybet ne olacak ki? Doğru yaptığında kaybetsen de geriye sağlam dönersin. Öteki tarafta yanlış yaparsan gelme şansın yok, batarsın. Birçok kulüp var. Bir numaralı şey bütçenin içinde kalacaksın. Yüz lira gelirin varsa yüz lira harcayacaksın, elli lira gelirin varsa elli lira harcayacaksın. Futbolcu almak en kolay iş verirsin, çeklerini kesersin alırsın bu iş değil. Böyle gitmez yazık oluyor, duvara tosluyorsun, paralar gidiyor. Yoksa çok kolay tribünlere oynamak, aldım işte, ne yapayım oynamadı deyip işin içinden çıkarsın” açıklamasında bulundu.

“Bu Yolun Sonu Yok” “Kazansan Ne Olacak?”

Almanya’da 18 kulüp kar ederken Türkiye’de tam tersi 17 kulüp zarar ediyor diyen ÇAYKUR RİZESPOR Kulüp Başkanı Kalkavan ;” Kazansan ne olacak? Bu yolun sonu yok. Yok böyle bir şey, Şampiyon olsan ne olacak? İşte gidiyorsun UEFA’nın kapısına adam sana reçeteyi yazıyor. Söz ver diyor, taahhüt et bakalım diyor? Yapamazsan silerim diyor. Ağzına kadar borça batmış kulüpleri yeniden borça sokmanın bir anlamı yok, tekrar söylüyorum “kazansan” ne olur? İflas etmişsin, birilerine şirin gözükmek için. Bu düzenin değişmesi gerekiyor ve yönetici bazında ciddi değişiklikler oldu. Kulüp başkanları doğruları gördü. Aslı olan kulüpleri ayakta tutmak, Türk futbolunda benim anlatmak istediğim olay bu, şimdi anlamaya başladılar ve doğru Başkanlar, doğru yöneticiler gelmeye başladı. Bu konuda en sağlam takımların başında benim takımın gelir. Toplam 37 Milyon lira borcumuz olsada, takım değeri 12 Milyon Avro ettiği için bu borçu çok rahat karşılar. Burada önemli olan borç ve nakit akışını çevirebilmek. Para gelsin ki ödemeler yapılsın” şeklinde konuştu.

“Eren’e Hakkımı Helal Ediyorum”

Sözleşmesi biten ve İstanbul Başakşehir takımıyla anlaşan eski takım kaptanı Eren Albayrak’a hakkımı helal ediyorum diyen Başkan Kalkavan;” Bize emeği geçti, şampiyonlukta payı var hakkımı helal ediyorum. Devre arsı bize bir sürü öneri geldi. Sözleşmeyi uzatmayan oyuncular için “ Süründürün, Burnunu kırın, oynatmayın değeri düşsün, kadro dışı bırakın..” Ya bunlar köle değil ki, bunlar insan.. Benim felsefemde gelmek isteyen gelir, oynamak istemeyen gidecek, bunları sıkıştırışsan ne olacak? Adam sana söz verdiği sürede oynadı mı? Oynadı, emeğini verdi mi verdi.. Bizden bir Milyon istedi, veremedik , 800’e kadar çıksak ta, İstanbul farkı var. Her şey para değil, UEFA liginde oynayacak. Adam Rize’den gitmek istedi ne yapacaksınız? Deniz Kadah ve Koray Altınay’a tekliflerimizi yaptık, onlar boşta oyuncular baksınlar daha iyi para veren kulüpler varsa gidebilirler, yoksa bizim kapımız açık ikisine de. Osmane Vıera gelirse düşük fiyata anlaşabiliriz. Bazı oyuncular teklif bile etmiyoruz” dedi.

“Gürcü Nika Ne Pahasına Olursa Olsun…!

Başkan Metin Kalkavan, geçen sezon transfer edilen ve hayal kırıklığı yaratan Chevalıer, Tuszynskı ve Nıka için net konuştu. Bu üç oyuncudan Polonyalı Tuszynskı ve Fransız Chevallıer’in yetenekli olduğunu belirten Kalkavan;” Bu iki isim duracak. Gürcü Oyuncu Nika ise kesin olarak yeni sezonda kadroda yer alamayacak. Diğer iki isim Kweuke’nin de performansını da artırdı . Patryk, kısmen görevini yaptı iki gol attı dört puan aldırdı” cümlesini kullandı. (sporcope)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler