Çakır'ın yönettiği maçta İtalya, İspanya'ya 'Adios' dedi!

EURO 2016 ikinci turunun Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı 'erken final'de İtalya, Chiellini ve Pelle'nin golleriyle İspanya'yı 2-0 mağlup etti ve çeyrek finalde Almanya'nın rakibi oldu.

Yayınlanma: 27.06.2016 - 20:58
Abone Ol google-news

EURO 2016 ikinci turunun son gününde turnuvanın favorilerinden İtalya ile İspanya kozlarını paylaştı.

EURO 2012'nin iki finalistini karşı karşıya getiren karşılaşmaya Stade de France ev sahipliği yaptı.

Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı zorlu karşılaşmaya baskılı başlayan taraf İtalya oldu. Üst üste bulduğu pozisyonlarla karşılaşmanın henüz ilk dakikalarında İspanya savunmasını zorlayan İtalya, aradığı golü bulmakta zorluk çekti. İlk devrenin ortalarına doğru İspanya oyun kontrolünü eşitlerken İtalya, 33. dakikada savunma oyuncusu Giorgio Chiellini'nin golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı ve soyunma odasına bu skorla önde giren taraf oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında İspanya beraberlik arayışlarını artırırken İtalyan kaleci Buffon, Boğalar'a bir türlü geçit vermedi. Son dakikalara girilirken İtalya adına sahneye çıkan Graziano Pelle ise topu filelerle buluşturarak maçın skorunu tayin etti ve Gök Mavililer, Boğalar karşısında 2-0 galip geldi.

Bu sonucun ardından EURO 2012 finalinde boyun eğdiği İspanya'yı 2016'da evine gönderen İtalya, çeyrek finalde Almanya'nın rakibi olurken son iki Avrupa Şampiyonası'nın galibi olan İspanya, turnuvaya henüz ikinci tur etabında veda etmiş oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler