Derbiye gerginlikler damga vurdu

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçta iki takım futbolcuları sık sık tartıştı - Sarı-kırmızılı taraftarların küfürlü tezahüratları, sınırda bulunan Galatasaray'a seyircisiz oynama cezası getirecek - Toplam 2 kırmızı, 12 sarı kartın çıktığı maçta, Fenerbahçe'de 5, Galatasaray'da ise 3 oyuncu cezalı duruma düştü

Yayınlanma: 06.04.2014 - 21:32
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ın lider Fenerbahçe'yi 1-0 yendiği gergin derbide iki takım futbolcuları saha içinde sık sık tartıştı.

Türk Telekom Arena'da oldukça gergin bir havada başlayan karşılaşmanın özellikle ilk yarısında iki takım oyuncuları çeşitli pozisyonlarda karşı karşıya geldi ve tartışmalar yaşandı.

İlk yarıda, Felipe Melo ile Emre Bölezoğlu, Emmanuel Eboue ile yine Emre Belözoğlu ve Wesley Sneijder ile Gökhan Gönül arasındaki tartışmalar, zaman zaman maçın duraklamasına neden oldu. İkinci yarıda ise Volkan Demirel ile Wesley Sneijder arasında yine gerginlik oluştu.

Hakem Bülent Yıldırım, oyuncular arasındaki gergin anlarda önce uyarılarda bulunarak, daha sonra da kartlarını kullanarak ortamı sakinleştirmeye çalıştı.

Galatasaray'a seyircisiz oynama cezası geliyor

Galatasaraylı taraftarlar, derbi maçta yaptıkları disiplin ihlalleriyle, seyircisiz oynama cezasını gözden çıkaran bir tavır sergilediler.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun disiplin talimatında, "taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat" konusuyla ilgili yaptığı değişikliğin ardından Galatasaray ceza sınırına dayanırken, derbi maçta taraftarlar, kulüplerinin ceza almasına neden olacak davranışlarda bulundu.

Maçın içinde zaman zaman küfürlü tezahüratlar yapılırken, atılan ilk golün ardından ise tüm statta meşaleler yakıldı. Ayrıca, yine zaman zaman saha içine yabancı maddeler de atıldı.

Sarı-kırmızılı ekip, ligde evinde oynayacağı Kasımpaşa karşılaşmasını kadın ve çocuk taraftarlar önünde yapma riskiyle karşı karşıya kaldı.

Kartlar havada uçuştu

Saha içinde gerginliklerin ve sert müdahalelerin sık yaşandığı maçta hakem Bülent Yıldırım da kartlarını bol kullanırken, toplam 2 kırmızı ve 12 de sarı kart gösterdi.

Bülent Yıldırım, Fenerbahçeli oyuncu Emre Bölözoğlu'nu ilk yarıda, Galatasaraylı oyuncu Felipe Melo'yu ise ikinci yarıda çift sarı karttan kırmızı kartla oyundan attı.

Yıldırım, Fenerbahçe'den Gökhan Gönül, Emenike, Mehmet Topal, Alves, Bekir İrtegün, Volkan Demirel, Caner Erkin ve Webo'ya da sarı kart gösterdi. Hakem Yıldırım, Galatasaray'dan ise Eboue, Sneijder, Hakan Balta ve Telles'e sarı kart çıkardı.

Rıdvan Dilmen, 'Skandal' dedi

Melo'dan taraftarı kızdıracak hareket

Hakem bu el hareketini görmedi

Galatasaray 1-0 Fenerbahçe

Galatasaray:1 Fenerbahçe:0- FOTOĞRAFLAR

Fenerbahçe'de 5, Galatasaray'da 3 oyuncu cezalı duruma düştü

Derbi maçta hakem Bülent Yıldırım'ın gösterdiği kartlar sonrası Fenerbahçe'de 5, Galatasaray'da ise 3 oyuncu cezalı duruma düştü.

Sarı-lacivertli ekipte, Emre Belözoğlu kırmızı kart cezalısı olurken, Emenike, Gökhan Gönül, Mehmet Topal ve Bekir İrtegün de sarı kart cezalısı durumuna düştü. Bu futbolcular, 29. haftadaki Medical Park Antalyaspor maçında forma giyemeyecek.

Galatasaray'da ise Felipe Melo kırmızı kart, Wesley Sneijder ile Hakan Balta da sarı kart cezalısı oldu. Melo, Sneijder ve Hakan Balta, 29. haftada Sivas deplasmanında takımlarını yalnız bırakacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler