28 yaşında kulüp başkanı oldu

Altay'da Cihangir Marmara'nın, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle koltuğu devrettiği Özgür Ekmekçioğlu, kulüp tarihinin en genç başkanı oldu. 28 yaşındaki Ekmekçioğlu, siyah beyazlılarda 1994 yılında 31 yaşındayken başkan seçilen Mahmut Özgener'in "En genç başkan" unvanını elinden aldı.

Yayınlanma: 09.08.2016 - 15:34
Abone Ol google-news

Geçen sezon Altay'a forma sponsoru olarak destek verdikten sonra atama yolu ile yönetime dahil edilen Özgür Ekmekçioğlu, ligin ikinci yarısında camia içinde yoğunlaşan eleştiriler nedeniyle görevi bırakmıştı. 30 Mayıs'taki kongrede bu kez seçilmiş üye olarak yönetimde yer alan Ekmekiçoğlu, transfer yasağının kalkması ve anlaşma sağlanan oyunculara ödenecek peşinatlar için kulübe yaklaşık 2 milyon TL kaynak aktardı.

Altay Sosyal Dayanışma Derneği'nde bugün düzenlenen basın toplantısında yönetim kurulunda üye olarak çalışmaya devam edeceğini açıklayan Cihangir Marmara, "Stersten kaynaklanan sağlık sorunlarım yüzünden görevi layıkıyla yapımayacağımı arkadaşlarımla paylaştım. Konuyu enine boyuna masaya yatırdıktan sonra 'Sağlık önce gelir' görüşünde birleştik. Yönetimde yer alan eski başkanımız Sabri Sevenoğlu işlerinin yoğunluğu nedeniyle göreve talip olmadı. Yönetim olarak genç ve başarılı olacağına inandığımız Özgür Ekmekçioğlu isminde fikirbirliğine vardık. Dünkü yönetim toplasıntısında oybirliği ile bunu resmiyete döküp, kararımızı aldık. Kendisine başarı diliyorum. Hep birlikte Altay'ı daha iyi yerlere getireceğiz" dedi.

Herkese kısmet olmayacak bir makama kendisini layık gören yönetim kuruluna teşekkür eden Özgür Ekmekçioğlu, "Cihangir başkan benim için iyi bir lider, iyi bir ağabey, iyi bir dost. Bana her zaman destek olacağı konusunda söz verdi. Bu bir son ya da veda değil, bir başlangıç. Takımı en iyi yerlere getirmek için çalışacağız. Yönetim olarak sahadakiler kadar ter döküyoruz. Bu yönetim zor zamanlar geçirdi, ancak Altay'a çok güzel günler yaşatacağımıza inanıyorum. Sadece sportif anlamda değil, mali ve idari disiplini de sağlayacağız. Yönetim olarak başarı sağlayacağımıza eminim" diye konuştu.

Kulüpte daha önce başkanlık görevini üstlenen Asbaşkan Sabri Sevenoğlu, tecrübeleriyle Ekmekçioğlu'na destek olacaklarını söyledi.

11 YENİ TRANSFER

Altay'da transfer yasağını kaldırmak için gün sayan yönetimin prensip anlaşmasına vardığı 11 futbolcu, Kartepe kampı sonrası dün İzmir'de yapılan ilk antrenmana katıldı. Gaziemir Kutlu Aktaş Tesisleri'ndeki idmanda forvet Murat Uluç ve Hasan Demir, orta saha oyuncuları Halil Karataş, Emre Hasan Balcı, Serhat Kot, Yolcu Mansız, stoperler Gökhan Şahin, Erhan Kurt, kaleciler Süleyman Kasap, Aydın Bağ ve Yusuf Çekiç, takım arkadaşlarıyla tanışıp omuz omuza objektiflere poz verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler