‘FETÖ’cü dediler ama Atatürkçüler’i çizdiler

TFF’deki ‘PDY’ operasyonunda, laik ve demokrat isimler de alaşağı edildi.

Yayınlanma: 11.08.2016 - 19:46
Abone Ol google-news

15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası tüm ülke çapında süren, “FETÖ-PDY temizliği”nin TFF ayağında, “kurunun yanında yaş da yanar” özdeyişi gerçek oldu. TFF, MİT ve İçişleri Bakanlığı soruşturmasına takılan, bazı icra kurulu üyelerine görevden el çektirirken, alt kademelerde de toplam 124 kişinin federasyonla ilişkisi kesildi. Bu süreçte, yaşam ve inanç tarzı ile cemaatle asla yan yana gelemeyecek, laik, demokrat, Atatürkçü, Alevi, Bektaşi ve Gezi Parkı eylemlerinde fotoğrafı olan bazı isimlerin federasyondan uzaklaştırılması, “Atatürkçü temizliği” diye yorumlandı. Hakem, temsilci ve gözlemci camiasında büyük sıkıntı yaratan bu elemeyi kimin gerçekleştirdiği ise bilinmiyor. TFF, topu İçişleri Bakanlığı ve MİT’e atarken, soruşturma sonucu görevden alınan bazı isimlerin devlet kurumlarında yönetici olarak işlerine devam etmeleri ise “operasyon PDY’ye ve cemaate değil, keyfi” yorumlarına neden oldu.

Ne FETÖ’sü!

TFF ile ilişkisi kesilen yılların hakemi ve gözlemcisi Fahir Ersoy’un, yakın çevresine “Bu suçlama ve yakıştırmayı hakaret sayarım. Hayatım Atatürkçülükle geçti. Benim gibi birçok arkadaşın FETÖ, PDY gibi işlerle alakası olma ihtimali yok” dediği öğrenildi. 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası MHK’den uzaklaştırılan Saadettin Güler, İsmet Cengiz ve Erdal Güleç gibi isimlerle Taner Balbay, Necdet Erdilek, Nurettin Dehmen, Maksut Balta, Sabahattin Bitirim, Alpaslan Arkun, Tuba Güneş, Gürbüz Odabaşı, Mehmet Çoban, Mehmet Altuntaş, Ömer Soysal ve daha onlarca ismin, cemaat ya da paralel devlet yapılanması ile ilgisi olamayacağı futbol dünyasınca ifade edildi. Bu isimler arasındaki Taner Balbay’ın da CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın yeğeni olduğu öğrenilirken bu isme yapılan ‘FETÖ-PDY’ yakıştırması da “trajikomik” olarak değerlendirildi.

OHAL-zedeler!

TFF’nin MHK, Gözlemci ve Temsilciler kadrosundaki görevlerinden el çektirilen bu isimler, OHAL yasakları nedeniyle itiraz edemiyorlar. OHAL’in bitimi sonrası, hem Tahkim Kurulu hem de mahkemelere gitmeyi planlayan birçok isim, “Spor Bakanlığı bu adaletsizliğe son versin” dediler. Ayrıca, TFFHGD yönetimlerinde yer alıp eski AKP Milletvekili ve Başkan Abdurrahman Arıcı’ya muhalefet yapan isimlerin de soruşturma kapsamında görevden alınması, “çirkin oyun” olarak değerlendirildi.

‘O fotoğrafı çektirelim’

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yeni forma sponsoru Nef ile yapılan anlaşmanın tanıtım gecesinde, gazete ve TV’lerin spor sorumlularıyla buluştu. Disiplin kuruluna verilen Hakan Şükür için “Hassas konu, top ceza kurulunda” diyen Özbek, Galatasaray üzerine sosyal medyada yapılan yorumların bir şey ifade etmediğini, Sarı- Kırmızılı caimanın her zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en güzide kurumlarından biri olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kulüp arasında olduğu varsayılan soğuk rüzgârları yalanlayan Özbek, “Sayın Cumhurbaşkanımız, TT Arena bünyesindeki spor salonunun 12 bin kişiden 15 bin kişiye çıkarılmasını ve o alanın daha da büyütülmesini istedi. Stadımızın ek metro inşaatı, Cendere yol bağlantısı ve otoparkı da hızla yapılıyor” dedi. Özbek, Arif Kızılyalın’ın “Galatasaray ile Saray arasında soğukluk var mı?” sorusuna, “Olabilir mi, Sayın Cumhurbaşkanımız, sporu destekleyen bir lider, Galatasaray da bu ülkenin olmazsa olmazı” yanıtını verdi. İşte Özbek’in sözleri:

‘İşimiz kupa’

Mayıslar, Galatasaray’ındır. Kupa deyince Galatasaray için işler değişiyor. Takımın motivasyonu çok iyi. Cumartesi günü güzel bir maç olacak. Sneijder’le görüşmedim, bizim sözleşmeli oyuncumuz. Kupayı kazanırsak seremoniye çıkmam.

Riva masada!

Florya ve Riva’da Emlak Konut’la protokol var. Devlet kurumu başarılı bir marka, üstelik bir komisyon kurduk. Komisyon ön protokol üzerinden çalışma yapıyor. Doğan Hasol Ağabey her şeyi inceliyor. İçlerinde mimar, şehir plancısı, inşaatçı var.

Para borç kapayacak

Finansal durumumuz ortada. Otel yapıyoruz ama yeterli değil. Riva’dan kazanacağımız parayı banka borçlarını kapatmakta kullanacağız. Her yıl 120 milyon TL faiz ödüyoruz. Bu sene vergi borcumuzu çıkarırsak konsolide olarak 59 milyon TL zarar etmişiz. Bu faizi ödemesem, yarıya indirsem kâra bile geçerim. Cendere içindeyiz. 5 senede bir Riva elimizden kayıp gidiyor.

‘Transferleri beğendim’

Transferleri beğendim. Tolga Ciğerci duruşuyla, fiziğiyle patlama yapacak, herkes hayranlıkla izleyecek. Melo geliyor, gidiyor. Buradayken gitsin diyorlardı. Şimdi yine yazılıyor. Yakamızı bir türlü kurtaramadık Melo’dan. Mehmet Topal ile kısa bir süre ilgilendik ama kulübü oyuncusuyla anlaşınca vazgeçtik.

‘Birlikte mesaj verelim’

Dursun Özbek, “4 büyük kulüp başkanı ne zaman birlikte fotoğraf vereceksiniz?” sorusuna, “Darbe girişimi sonrası insanlar ortak noktalarda buluştu. Türk sporunun da böyle bir şeye ihtiyacı var. Hep beraber fotoğraf vermeliyiz, mesaj vermeliyiz. Öyle bir fotoğraf olması lazım. Ben arzuluyorum. Ama öncesinde hazırlık safhası olmalı. Yenikapı’da mitingde Muharrem Usta, Yıldırım Demirören vardı. Benim için mitinge gitmeyecek dediler. Bayrağımı aldım eşimle gittim. Keşke hep beraber olsaydık. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Özlenen resim bu futbolda.

‘TARİHE GEÇELİM’

Riekerink, “Galatasaray teknik direktörü olarak çıkacağım 13. maçta 2. kez kupa kazanabilme ihtimali ne kadar büyük bir kulüpte çalıştığımın göstergesi. TFF Süper Kupa’yı son 5 yılda 4. kez kazanarak yeni sezon öncesinde rakiplerimize mesaj vermek, öz güvenimizi sağlamlaştırmak ve tarihe adımızı yazdırmak istiyoruz” dedi. Galatasaray’ın yeni kondisyoneri Hollandalı Youssef Vos oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler