Demirören: Galatasaray,Beşiktaş gibi yapmalı

TFF Yıldırım Demirören, Melo'nun hareketi ve şike süreci konularında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 08.04.2014 - 06:34
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beyaz TV'de Derin Futbol programına konuk oldu. Demirören'in açıklamalarından satır başlıkları şöyle:

"Derbide, Felipe Melo'nun hareketine çok üzüldüm. G.Saray, Beşiktaş'ın Nouma kararını örnek almalı.. Beşiktaş'ın Nouma'ya yaptığını, G.Saray da Melo'ya yapmalı.."

"Yabancılar ile yerliler arasında kavga var. Dün Bekir Veysel'e hareket yaptı arkadasından sarıldı. Bunu şovmenliğe bağlıyorum. Bizim yerlli oyuncularımız iyi paralar alıyorlar. Memnun etmeye çalıştığımız taraftar, kulüplere zarar veriyorlar. Emre'nin yaptığı da yanlıştı. Ağzından çıkan laflar Milli Takım kaptanına yakışmadı.

''Melo'ya ceza verme lüksümüz yok''

"Melo'ya bizim yönetim olara ceza verme lüksümüz yok. Benim her başkanla diyaloğum çok iyi. Ünal Aysal'la ailece de görüşüyoruz. Ünal Aysal, karakteri ve olgunluğuyla bunlar düşünebilecek bir insan. Bu değerlendirmeleri yaparken taraftarları da düşünecek. Hem Galatasaray'a hem de yönetime yakışacak kararları alacaklardır diye düşünüyorum. Federasyonun bir tane taraftarı yok. Yenilen her takım 'federasyon istifa' diye bağırıyor. Artık geçelim bunları.''

Selçuk'un formasını çıkarması

"Her kulüp başkanıyla aram iyi ama Ünal Aysal'la ailece görüşüyoruz. melo7yla ilgili bir karar alacaklar mı bilmiyorum ama bana göre G.Saray camiasına yakışan hareketler değildi bunlar. Selçuk'un formasını çıkartmasına da bir şey diyemem. Selçuk hem G.Saray'ın hem de Türk futbolunun çok değerli bir unsurudur. Eğer bir hatası varsa kulübü gerekeni yapar."

ŞİKE DOSYASI KAPANDI

''Şike sürecini artık kapatmamız lazım. Bugünün Türkiyesi'ne baktığımızda o dönem yaşanan davalara ne kadar güvenebiliyoruz? Ağzımızdan çıkan lafın dönüşü olmaz. Trabzonspor başkanına 'haklıysan kupanı alırsın' dedim. Tekrar söylüyorum, o süreç artık son buldu. Türk futbolunda cacık bile yapıldı. UEFA'nın kulüplerle olan davası tamamen kapandı. Ama kişilerle olan dava devam ediyor. Aydınlar'a gittim ve kupayı alın dedim. Çünkü Tayfur ve Serdal Adalı'nın böyle birşey yapmadığına inanıyordum. Fırat Aydınus eğer küfür ettiyse bu çok yanlış. Yalnız kayıtlardan gidersek futbolcuların da neler dediğini biliyoruz. ''Kişilerle ilgili davalar devam ediyor. Kulüpler konusunda iş Platini'nin de açıkladığı gibi bitti. 2 sene önce karar verildiği anda TFF için bu konu kapandı. UEFA tarafından da en sonunda resmi olarak, başkan tarafından açıklandı.''

YABANCI KONTENJANI

''Yabancı kontenjanının artması Türk futbolu için doğru değildir. Türkiye'nin yabancı futbolculardan dolayı FIFA'da 300 dosyası bulunuyor. Bulgaristan'dan sonra 2.sıradayız. Bize göre bu rakam 5 olmalıdır. Ben yabancı sınırlamasını kulüp başkanlarının ağzından çıkan sözle aldım. Sözlü bir anlaşma yoktu. Bazı başkanlar ağzından çıkan sözleri hatırlamıyor. Yabancının artması futbola zarar verir.''

"G.Saray UEFA Kupası'nı kazandığı zaman 3 tane yabancısı vardı. Geri kalan oyuncular yerliydi. Tüm takımların altyapıya yatırım yapması lazım. Altyapılar futbolcu fabrikası olmalı. Biz sene başında altyapıdan oyuncu oynatırlarsa kulüplere dakika başına prim ödeyeceğimiz açıkladık. Bunu teşvik için yapıyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler