Fenerbahçe nasıl ayağa kalktı?

Son 2 haftada aldığı galibiyetlerle zirve yarışına dahil olan Fenerbahçe'deki değişim dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 01.11.2016 - 08:15
Abone Ol google-news

Atiker Konyaspor ve Kardemir Karabükspor gibi iki zor rakibini gol yemeden deviren Fenerbahçe adeta ayağa kalktı. Lens’in gücü, Van Persie’nin zekası, Advocaat’ın sistem hamlesi ve savunmanın hücum katkısı, takımın çehresine ciddi anlamda etki etti.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de Atiker Konyaspor ve Kardemir Karabükspor’u devirerek, zirve yarışına ortak oldu. Son 2 hafta gol yemeyen ve rakip filelere 6 gol bırakan Dick Advocaat ve öğrencilerindeki değişim ciddi anlamda dikkat çekiyor. Kötü gidişi durduran sarı-lacivertli takımda, bu olumlu performansın perde arkasında yaşananlar da oldukça önem arz ediyor.

Sakat oyuncuların takıma dönüşü, Dick Advocaat’ın sistemini değiştirmesi, Robin Van Persie’nin hazır hale gelmesi, savunmanın ileri çıkışları ve son olarak takım bütünlüğünün oluşması başlıca etkenler oldu.

1 - LENS’İN GÜCÜ

Fenerbahçe’nin bu çıkışındaki en önemli etkenlerin başında Jeremain Lens geliyor. Hollandalı yıldızın sakatlığı süresince galibiyet elde edilememişti. Ancak Lens’in dönüşüyle sarı-laciverliler, iki maçı da kazandı. Takımı adeta ateşleyen ve ileri taşıyan isim olan tecrübeli oyuncunun gücü ve performansı en önemli unsur.

2 - VAN PERSİE’NİN ZEKASI

Van Persie de takıma dahil oldu ve form tuttu. Son üç lig maçına ilk 11’de başlayan Van Persie, hem forvet arkası hem de ileri uçta görev yaptı. Hollandalı futbolcu; oyun zekası, attığı paslar ve gollerle de fark yarattı.

3 - SAVUNMA KATKISI

Dick Advocaat’ın uzun süredir üzerinde durduğu bir başka konu ise savunmanın hücuma katkısı. İleri üçlünün etkisiz kaldığı anlarda geriden gelecek desteğin belirleyici olacağını düşünen Advocaat, defanslara bu konuda talimat verdi. Penaltıda Mehmet Topal’ın en öndeki isim olması, ikinci golde Skrtel’in golü bulması ve üçüncü golde Şener’in geriden gelip yaptığı asist bu açıdan önemliydi.

4 - SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ

Advocaat kafasındaki 4-3-3 dizilişinde belli ölçülerde değişikliğe gitti. Ligi, takımını ve oyuncularını tanıyan Hollandalı hoca sistemi buna göre kurdu. Sarı-lacivertliler son dönemde 4-4-1-1 düzenini kullanıyor.

5 - ÖZGÜVEN

Fenerbahçe’de en önemli sorun; istenen sonuçların gelmemesi ve bununla birlikte yaşanan özgüven kaybı idi. Konyaspor galibiyeti ile önemli bir virajı dönen sarı-lacivertliler; 5-0’lık Karabükspor maçıyla da baskıyı attı ve büyük özgüven kazandı.

6 - TAKIM HAVASI

Takımın kenetlenmesi de sonuçlarla beraber geldi. Geçtiğimiz hafta ilk kez tüm takım birlikte moral yemeği yedi. Antrenmanlar daha neşeli geçmeye başladı. Geçen sezon yüzü gülmeyen Robin Van Persie, takımın en pozitif ismi oldu.

(Milliyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler