Fikret Orman: 'Melo'yu sevmiyorum'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Beyaz Futbol programına önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 27.04.2014 - 02:34
Abone Ol google-news

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Beyaz Futbol programına önemli açıklamalarda bulundu. Orman, staddan Gökhan Töre'nin vurulmasına, Felipe Melo'dan Aziz Yıldırım'a kadar bir çok önemli konuda görüşlerini paylaştı.

İşte Beşiktaş Başkanı Orman'ın o sözleri:

STAD KONUSU...

"Tabi zor bir lokasyon burası. Etrafından her gün 250 bine yakın araba geçiyor. Milyonlarca insan trafiği var. Biz 70 bin kamyon hafriyat aldık. Gündüz trafiği nedeniyle gece çalışıyoruz. Beşiktaş'ın mali durumu da ortada. Bu iş böyle devam ederken bir yandan stad yatırımı yapıyoruz. Bu kadar büyük bir yatırımı devletler yapıyor. Bizim rakibimiz olan Fenerbahçe'nin kendi yaptı bir de biz yapıyoruz. Bu stadı Beşiktaş yapıyor. Kendi paralarımızla yapıyoruz. Kolay değil. Mücadele ediyoruz işimiz o. Yöneticilik mazaret uydurma değil çözüm bulma sanatıdır. Biz de çözmek için gayret ediyoruz."
"Biz planlarımızı 30 Ağustos'a göre yapıyoruz. Zor bir tarihtir. Çünkü bazı aksaklıklar oluyor. Bunun para dengesini sağlamak ayrı bir zorluk. İşimizde daha hızlanıcaz. Hızlanırken de para ihtiyacımız var. Ortaklaşa götürmeye çalışıyoruz. 30 Ağustos zor bir tarih ama yetiştirmeye çalışıyoruz."
"Burası hiç bir stad gibi değildir. Burası muhteşem bir alandır. İnşaatın dizayn itibariyle müthiş bir stad oluyor. Sırf stad değil konser alanları. Moda merkezi var. Türkiye'deki tüm fashion olayları burada yapılacak. Rakiplerimiz kusura bakmasın ama burası başka bir şey."
"Stadı ben yönetiyorum. Meslek içerisinden geldiğim için daha fazla ilgileniyorum. Geceleri de burada oluyorum. Yurt dışında olduğumda kameralardan izliyorum. Her dk bunla yatıp bunla kalkıyoruz. Benim spor kariyerim içerisin de önemli. Allah bize yapmayı nasip etti bitirip açmasını da bize nasip etsin istiyorum. Çocuklarıma torunlarıma bırakacağım önemli bir eser olacak."

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KATILIRSAK…"

"Transfer için çalışmalarımızı Futbol Komitesi yapıyor. Devamlı araştırma içerisindeler. Kamuoyundan gizli yapmaya çalışıyoruz. İyi maliyetle Beşiktaş'a en iyi oyuncuları almaya çalışıyoruz. İzlediğimiz oyuncular Eto'o gibi kendini kanıtlamış oyuncular değil. Daha çok o marka değerini oluşturmamış oyuncularla ilgilenmeye çalışıyoruz. Transfer ayrıntısına girmem. Ligi bitirme pozisyonumuz da önemli. Şampiyonlar Ligi'ne katılırsak bu durum bizi daha çok şevklendirecek.Eto'o ve Vaart'la görüşsem de görüşmem demem. Bu işin kendi içerisinde kuralları vardır. Kulüp başkanı olarak böyle görüşmelere girmem bulunmuyorum da. Başkan gitti alamadı kompleksleri oluşuyor."

DROGBA İLGİSİ DOĞRU MU?

"Beşiktaş Drogba ilgisini ilk defa sizden duyuyorum. Beşiktaş'ın Drogba ilgisi yok. Ben sizden duyuyorum. Üzerinde konuşulmaya gerek yok."

"GÖKHAN TÖRE'Yİ ÇOK SEVİYORUM"

"Herkes bizim oyuncularımızdan Gökhan Töre'ye gelen kurşunla ilgilendi, ama o kurşunu sıkanlarla ilgilenmedi. Burası dağ başımı? Birileri eğlenmeye gidiyor. Çocukların terbiyesizliği de yok. Gitmemeleri gereken bir zamanda gitmişler evet. Buraları yanlış. Ama biri gelip havaya silah atıyor. Böyle bir rezillik olabilir mi? Gökhan Töre çok düzgün ve karekterli bir çocuktur. Çok seviyorum kızarım o ayrı. Ben camianın başıyım. Oyuncu hakkında söyleyeceğim şeyi basın üzerinden söylemem. Oyuncularımla kendim konuşucam. Çocuklarımız genç. Gezmelerine karşı değilim. Tek gezen de Beşiktaş oyuncuları değil. O gün ezeli rakiplerimizden oyuncular da oradaydı."

"Ceza Yönetmeliği diyor ki maç günü dışarı çıkamazsın dinleneceksin. Burası Beşiktaş kulübü. Bazı kulüplerde normal gelenler burada gelmez. Baba Hakkı'nın Süleyman Seba'ların olduğu bir kulüp. Bu fotoğraflar hoş değil. Sezon sonu radikal değişikliklerimiz olacak."

KADRO DIŞI OLAYI…

"Bizim ceza vereceğim kişiler takım değil. Ben kulübüme ceza verecek değilim. Bu oyuncular öpücü karşılığı oynamıyor. Ben bunları kadro dışı bıraktığımda sahadaki gücüm ne olacak? Lig sonuna geldik."

"Magazin basınının Fernandes'ten başlayan şekilde Beşiktaş gündeme geliyor. Ben bu durumdan çok rahatsızım. Radikal değişiklikler olacak. Ben oyuncularımla konuşurum. Yapacaklarımı da yaptığımda kamuoyu aydınlanır. Burası Beşiktaş kulübü. Ana ilkesi Şeref ve Hak üzerindedir. Şerefiyle oynayan hakkıyla kazanan bir takımız. Biz bu kültürdeyiz. Oyuncularımızdan da böyle bir davranış bekliyoruz. Seneye daha ağır disiplin yönetmeliklerimiz olacak. Kimse Beşiktaş'ın kimliğini sarsacak hareketlerde bulunamaz. Mesela bazı olaylar üst üste geldi. Sezer iyi çocuktur. Toraman'ı da çok severim. Şansımıza bir çok olayla karşılaştık. G.Saray maçında yaşanan olaylar, hakem hataları vs."

SLAVEN BİLİC…

"Bilic çok sempatik bir adam. Oldukça mütevazi. Beşiktaş'ın kimliği mütevazidir. Bilic'i taraftarlar çok seviyor ben de çok seviyorum. Düzgün bir adam. İnşallah gelecek sezon daha farklı bir takım ve Bilic göreceğiz."

"FERNANDES'İN BURADA İŞİ YOK!"

"Bizim artık Fernandes'le işimiz olmaz. Fernandes'in burada işi yok. Futbol hayatını karalamamak adına konuşmak istemiyorum. Ben ve arkadaşlarımı hayli mutsuz etti. Beklediğimiz düzeyde çıkmadı."

"RAKİPLERİMİZ TFF VE MHK'YI BASKI ALTINA ALIYOR…"

"Türkiye'de en büyük problemler hakem değil oyuncular. İngiltere'de maç seyrediyorsunuz hakeme iş düşmüyor. Oyuncular iyi niyetli. Ama burada herkes hata üzerine oynuyor. Futbolcular oyunu kötüleştiriyor. Beşiktaş değil herkes için diyorum bunu. Oradaki derbide 2 sarı kart bizim derbilerde 10 sarı kart kırmızı kartlar havada uçuşuyor. Hakem hataları tabii ki olacak ama hep bize karşı olmasın diyoruz. Rakiplerimiz konuşarak TFF ve MHK'yı etki altına almaya çalışıyor. Hakem hataları olmasa bu yıl rahat şampiyon olabilirdik. TFF'yi sezon sonu gözden geçiricez. Ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum."

"ÇAKIR İLK YARIDAKİ F.BAHÇE MAÇINDA EYYAMCILIK YAPTI!"
"Cüneyt Çakır'ı da babasını da beğenirim. Türkiye'nin gururudur. Ama ilk yarıdaki Fenerbahçe derbisinde Necip'i atma nedenini bana anlatamaz. Maçta öndeyken eyyamcılık yaptı ve Necip'i attı. Maç da berabere bitti. Doğru işler değil."

"MELO'YU SEVMİYORUM… NİYE SEVEYİM?"

"Beşiktaşlı taraftarlar Galatasaray'lı Semih'i seviyor da niye Melo'yu sevmiyor? Melo'yu sevmiyorum… Niye seveyim? Semih oyunu güzelleştiren bir oyuncu. Güzelleştirmediğin sürece kendi takımına sempatik gelirsin ancak bu oyunu çirkinleştirdiğin sürece oyunun marka değeri düşüyor. Emre'yi severim. İnsan olarak da tanıyorum. Rakip oyuncular için onlara gönül veren bir kitle var."

DEMİRÖREN BAŞARILI MI?

"Demirören'i eskilerden farklı bulmuyorum. Kulübümün mensubu olduğu için antipatik de bakmıyorum. Benim TFF ile işim yok ki. Benim kurumlarla işim var. MHK, Disiplin Kurulu ve Tahkim. Benim kimseden beklentim yok. Milli Takım ve alt yapı hakkında olumlu işler yapsınlar yeterli."

"TFF ADALETLİ OLSUN!"

"TFF için seçime gitsinler diye bir yetkim yok. Ama Beşiktaşlılar orada diye her türlü haksızlıkla karşı karşıya kalacak ve susacak bir kulüp değiliz. Biz kayırılmak da istenmiyoruz. Bize özel muamele de yapılsın demiyoruz. Sadece adaletli olunsun."

"AZİZ YILDIRIM'LA GÖNÜL BAĞIMIZ VAR"

"Aziz Bey 2000 senesinde biz yönetici olduğumuz zaman Fenerbahçe'de kulüp başkanıydı. Onun kardeşleri Acar ve Ali ile eski yıllardan tanışırız. Acar abiyi çok severim. Onlarla eski bir diyaloğum var. O zamandan beri bir dostluğumuz var. Aziz bey kendi camiası için önemli işler yaptı. Kamuoyu itibari ile ne düşünür bilmem ama benimle gönül bağı fazladır ve birbirimizi çok severiz. Ben Aziz Yıldırım şike yaptı mı yapmadı mı diye bir şey bilemem. Bu soruya cevap da vermem. Ama Aziz Başkan'a çok üzüldüm. Bir spor adamının oralarda ne işi var. Ne yapmış bu adam? Üzülüyorum yani keşke olmasa…"

"ŞİKE DAVASINDA KONU MANKENİ OLDUK!"

"Ben ilk günden beri söylüyorum. Beşiktaş şike konusunda konu mankeni olmuştur. Biz bu işin içerisinde değiliz. Kendi camiamızla bizim ismimizin geçmesini istemiyorum. 2 senedir Beşiktaş'ın başkanıyım ve Avrupa'dan uzağız."

"AYSAL YÖNETİMİ HAYLİ ŞANSLIYDI"

"Ünal Aysal'ı iyi tanıyorum. Sevdiğimiz bir kulübün başkanı. Onları başarılı veya başarısız bulmak benim haddime değil. Onları kendi camiaları değerlendirecek. Şanslı oldukları kesin ama. 2 sene Şampiyonlar Ligi'ne bu şike süreci derken gittiler. Maddi katkılar sağladılar."

HİBE KONUSUNDA SONA YAKLAŞTIK!

Hibe konusunda Yıldırım Bey'le konuşuyoruz. Son evreye geldik. Beşiktaş'ın menfaati olduğu için Demirören'den helalleşme yapmasını bekliyorum. Israrla bir noktaya kadar getirmeye çalıştım. Geldik de. Hayırlısıyla Mali Genel Kurul mu olur Divan Toplantısı mı olur bilemiyorum. Biz bu sorunu olumlu anlamda sonlandırmak niyetindeyiz.

"UFUK ÖZERTEN'İN İSTİFASINA ŞAŞIRDIM"
"Ufuk Özerten'in istifasına şaşırdım. İstifa edeceğini duymuştum. Anlaşamıyorsanız uymuyorsa ilkelerine çok nornal. Ufuk abinin istifasına da üzüldüm aslında."

"E-BİLET KANUNU BEN ÇIKARMADIM…"
"E Bilet bir kanun işi. Bu ülkenin başbakanı ben değilim kanunu ben çıkarmadım. Bu kanun çıktığında en büyük tepkiyi Kulüpler Birliği toplantısında ben vermiştim. Her takım imza attı biz de verilmiş şartlar üzerine anlaştığımız zaman imzayı attık."

"UEFA'YA OLİMPİYAT STADI'NI İKİNCİ STAD OLARAK BİLDİRDİK"

"UEFA'ya finansal Fair Play'de iki stad ismi bildirilmesi gerekiyor. Kendi stadı ve ikinci stad. Biz de kendi stadımızı ve Olimpiyat'ı bildirdik. Ligi 2. sırada bitirirsek sezona 15 gün geç başlıyoruz. 3. bitirirsek 15 gün erken başlıyoruz. Ön elemelere stadımızın yetişmesi zor. Hangi stadda oynarız onu bilmiyorum."

DANY KONUSU…

"Dany Fenerbahçe maçında iyi bir performans gösterdi. Seri ve kuvvetli bir isim. Kalıp kalmayacağına benden ziyade Önder Özen ve Bilic karar verecek."

"UMARIM GÖKHAN'LA DEVAM EDERİZ"

"Gökhan Töre için bilmiyorum. Çok sevdiğim biri. İstiyorum ki devam etsin. Ama benim istememle olacak iş değil. Teknik heyetin de böyle bir isteği var. Herşeyden önce Gökhan'ın istemesi lazım. Son olay için Önder Özen ve Bilic'le konuşmadım. Notu kırıldı mı bu konuda bir şey demek istemiyorum."

"KİM ŞAMPİYON OLURSA OLSUN"

"Benim için ben şampiyon olamadıktan sonra kim olursa olsun umrumda bile değil. Beni alakadar da etmez. Önemli olan benim ve taraftarlarımın sevinmesi. Ben olmadıktan sonra kim olursa olsun. Beşiktaş umarım ikinci olur."

"YILDIRIM'IN YERİNDE OLSAM BEN DE AYNISINI YAPARDIM!"

"Ben de sinirli bir adamım. Tutamama ama bir kulüp başkanına ana avrat küfürler olur mu? Aziz Yıldırım kaç yaşında adam. Şeker hastası olur mu? Aziz Başkanın da etmemesi gerek. Böyle bir şeyi ben yaşasaydım ben de ederdim. Bu durumlarla karşı karşıya gelmiyorum. Bizim bir yönetim stilimiz var. Böyle şeylere girmiyoruz." (sporx)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler