Kartal üç puana kilitlendi

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'a 3-0 yenilerek ikincilik koltuğunu Galatasaray'a kaptıran ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma yolunda büyük yara alan Beşiktaş, yarın oynayacağı Kasımpaşa maçında mutlak galibiyeti hedefliyor.

Yayınlanma: 02.05.2014 - 11:35
Abone Ol google-news

Bu sezon üçüncü kez karşılaşacağı rakibini Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ağırlayacak siyah-beyazlılar, ligin ilk yarısında oynanan ve 2-1 Kasımpaşa'nın üstünlüğüyle tamamlanan maçın kural hatası yapıldığı gerekçesiyle tekrarını istemiş ve yeniden oynanan mücadeleyi 3-0 kazanmayı bilmişti.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

- Sakat futbolcuların durumu

Siyah-beyazlı takımla sezon sonu yollarını ayıracak Fernandes'in süregelen sakatlığı devam ediyor.

Ayak parmaklarındaki nasırlar sebebiyle ameliyat olan Ersan Adem Gülüm ise bir diğer önemli eksik olarak göze çarpıyor. Genç savunmacının iyileşme süreci sürüyor.

Sezon sonu Türkiye'ye veda edecek ikinci isim Escude de, omzundan sakatlığı bulunan kaleci Cenk Gönen ve genç milli maçta sakatlanan Muhammed Demirci ile birlikte Beşiktaş'ın sakatlar listesinde bulunuyor. Dizinden ameliyat olup uzun süredir bireysel hazırlık yapan fakat kısa zaman önce takıma dönen Sivok'un yanı sıra bel ağrıları bulunan golcü futbolcu Almeida da son antrenmanda takımdaki yerini aldı.

- Cezalılar dönüyor

Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta çift sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Motta ve İsmail Köybaşı, cezalarını tamamladı.

Sarı kart cezalarını geride bırakan Veli Kavlak ve Jones da teknik heyetin forma vermesi halinde, Kasımpaşa maçında takımdaki yerlerini alabilecek.

- 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında

Siyah-beyazlılarda zorlu Kasımpaşa maçı öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Mustafa Pektemek, Olcay Şahan, Franco ve Dany, yarın sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Elazığspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

- Almeida golü özledi

Takımın Portekizli forveti Almeida'nın gol yollarındaki uzun süren sessizliği geçen hafta da devam etti.

Spor Toto Süper Lig'deki son golünü 16 Şubat'ta oynanan Bursaspor maçında kaydeden tecrübeli futbolcu, iki ayı aşkın bir süredir fileleri havalandıramıyor. Almeida, geride kalan 31 maçta 12 gol attı.

- 3 maçtır kazanamıyor

Slaven Bilic'in talebeleri 3 haftadır galip gelememenin üzüntüsünü yaşıyor.

Ligde en son 28. haftada Kayserispor'u 2-1 yenen Beşiktaş, 3 haftadır galibiyete hasret. Son 3 karşılaşmasında 2 beraberlik, 1 mağlubiyet alan "Kara Kartallar" sırasıyla Torku Konyaspor ve Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı, geçen hafta ise Sivasspor'a 3-0 yenildi

- Kalesini gole kapatamıyor

Hırvat teknik direktör Bilic'i en çok düşündüren konu ise defans hattının yaşadığı önlenemez düşüş.

Bu sezon özellikle iyi savunma yapmasıyla ön plana çıkan Beşiktaş, son haftalarda bu başarısından hayli uzak bir tablo çiziyor. 25. haftada oynanan Çaykur Rizespor maçıyla başlayan düşüşle birlikte Beşiktaş, son 7 maçında kalesinde 9 gol görerek, adeta Ersan Adem Gülüm'ün yokluğunu aradı.

En son 3-0'lık galibiyetle geçilen Akhisar Belediyespor maçında forma giyen Ersan'ın oynamadığı Kardemir Karabük, Kayserispor, Torku Konyaspor, Fenerbahçe ve Sivasspor maçlarında Beşiktaş tam 7 gol yedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler